Nowa strona główna Królestwa Dreamlandu

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Nowa strona główna Królestwa Dreamlandu

Post autor: Aleksander »

Dreamlandczycy,

truizmem będzie wskazanie, iż nasza obecna strona główna nie należy do najnowszych. Zasadniczo gdyby nasza strona główna była dziewczyną, to jakbyśmy za dwa lata poszli z nią na randkę, to już bez prokuratora w pakiecie. Mógłbym się długo tutaj wyzłośliwiać i sypać tego typu żarcikami, ale pozwolę sobie przejść do meritum.

Dzięki pomocy ze strony Teutończyków mam przyjemność zaprezentować projekt nowej strony głównej dla Królestwa Dreamlandu. Projekt nie tylko w ocenie korony nad wyraz estetyczny, elegancki i nawiązujący do klimatu naszego państwa, ale nadto jak mnie zapewniono, także nowoczesny i odpowiadający czemuś, co jako informatyczny dyletant określę mianem najnowszych standardów w zakresie tworzenia stron.

Jak zapewnił mnie sam twórca tego projektu, jest otwarty na wszelkie sugestie i uwagi. Myślę, że to dobry pomysł, gdyż ten sposób pozwoli nam uzyskać stronę, która będzie odpowiadać żywotnym potrzebom Królestwa, a nadto, jak mam nadzieję, trafi w gusta Dreamlandczyków.

By dłużej nie przeciągać, oto i projekt. Uwaga! To duży plik o rozmiarze prawie 4 megabajtów.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
RIIF
król-senior
NIM: 747065
Herb: herb_kd_krolRCA
Kontakt:

Re: Nowa strona główna Królestwa Dreamlandu

Post autor: RIIF »

Bardzo bardzo w pytkę!
Robert Fryderyk, c.s, r. s., p.s., KKdrOD, KCO
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Propsuję chociaż przydałoby się żeby stronka była responsywna.
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Bardzo dobry projekt. Myślę, że warto byłoby jeszcze poeksperymentować z czcionkami. Zastanawiam się też, czy menu po prawej stronie (ta kratka z ikonkami) ma jakieś granice pojemności?
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Menu z prawej nie ma pojemności. Co więcej było dłuższe i po rozmowie z autorem zrezygnowaliśmy z niektórych pozycji.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Zgrabny design, popieram!
Awatar użytkownika
Ametyst I Dziecię
NIM: 277148
Herb: https://kustosz.stempel.org.pl/1018/996 ... 129281.png
Kontakt:

Post autor: Ametyst I Dziecię »

Szanuję za petersburski Sztab Generalny, ładnie się wpasował.
Ametyst z rodu Faradobusów

Król Hirschbergii i Weerlandu, Prezydent Republiki Bialeńskiej
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Już wyraziłem to na dyskordzie, ale powtórzę, bardzo ładny projekt!
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Projekt jest świetny. Pytanie za 100 punktów jest następujące: czy jego implementacja uzależniona jest od tego, czy wejdziemy do Unii? Czy możemy liczyć na taką pomoc poza strukturami nowej organizacji?
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
m-wilhelm
NIM:
Kontakt:

Post autor: m-wilhelm »

Choć w zasadzie od powstania aktualnej strony KD byłem i jestem jej fanem, zaproponowany projekt jest naprawdę bombowy. Gratuluje oraz życzę jak najszybszego wprowadzania go w życie.

Z wiedzy jaką posiadam Sz. Panie Chamberlain, Komitet Inżynieryjny Unii nie brał udziału w projektowaniu tej strony i zapewne, z uwagi na ogrom pracy, nie będzie brał udziału w produkcji żadnej ze stron krajów stowarzyszonych, przynajmniej w najbliższym czasie. Oczywiście w kwestii pomocy z implementacją czy integracją z istniejącymi systemami nie będzie żadnych problemów jeżeli KD wejdzie do UNP.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

m-wilhelm pisze: 12 lis 2020, 20:07 Z wiedzy jaką posiadam Sz. Panie Chamberlain, Komitet Inżynieryjny Unii nie brał udziału w projektowaniu tej strony i zapewne, z uwagi na ogrom pracy, nie będzie brał udziału w produkcji żadnej ze stron krajów stowarzyszonych, przynajmniej w najbliższym czasie. Oczywiście w kwestii pomocy z implementacją czy integracją z istniejącymi systemami nie będzie żadnych problemów jeżeli KD wejdzie do UNP.
Dziękuję za informację, choć moje pytanie kierowane było do Jego Królewskiej Mości Aleksandra. Rozumiem zatem, że powstający projekt nowej strony głównej nie ma związku z Unią i będzie stanowił trwałą zdobycz Królestwa bez względu na to, czy wejdziemy do nowej organizacji?
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Jaśnie Oświecony Diuku Chamberlain,

na wstępie wypada mi się ekskulpować za pominięcie pytania. Miałem na uwadze sporządzić na nie odpowiedź, jakkolwiek przesunąłem to na później, a z uwagi na lekkie objawy realiozy ostatecznie odpowiedzi nie udzieliłem. Wydaje mi się jednak, że nawet spóźniona odpowiedź nie straci nic dla diuka ze swojej użyteczności.

Projekt nowej strony głównej Królestwa Dreamlandu nie jest związany w żaden sposób z traktatem czy akcesją do Unii Niepodległych Państw. W istocie jest to inicjatywa na poły prywatna i wynikająca z dwóch czynników. Po pierwsze są to moje osobiste starania. Po drugie jest to uprzejmość Ramaela, jednego z Teutończyków. Mogę nieskromnie powiedzieć, że zejście się tych dwóch czynników spowodowało powstanie projektu i, jak mam nadzieję, rychłe jego przygotowanie do wdrożenia. Pozostaję w tej sprawie na bieżąco w kontakcie z osobami, które będą ten projekt wdrażać.

Jeżeli doszukiwać się tutaj jakichkolwiek czynników o charakterze międzynarodowym, to interpretowałbym to jako świadectwo istnienia pewnych więzi pomiędzy Dreamlandem a Teutonią, czy to o charakterze towarzyskim, a nawet rodzinnym (jak np. w moim przypadku), czy pewnej logice ładu międzynarodowego, jaki wyłania się po rozpadzie Sarmacji. Pozwolę sobie na uwagę, iż pomoc informatyczna niejednokrotnie została także udzielona przez Mandragorat Wandystanu, jak chociażby w tym przypadku. Nie stanowi to zatem novum w przypadku dreamlandzkich systemów informatycznych.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Korzystając z istniejącego wątku czas na dwie szybkie informacje.

Po pierwsze, Korona w dniu dzisiejszym przejęła pełną kontrolę tak na serwerem jak i domeną Królestwa Dreamlandu. Zarówno serwer jak i domena zostały przekazane przez JKW Karolinę Aleksandrę i od dzisiaj właścicielem obu jestem wyłącznie ja. Z uwagi na mający się ku końcowi okres ważności serwera można się w najbliższym czasie spodziewać komunikatu w przedmiocie jego przedłużenia.

Po wtóre, prace nad nową stroną główną dalej trwają i jak mamy nadzieję, również niedługo będzie można zaprezentować kolejny etap prac, tym razem polegający na przełożeniu obrazka na kod HTML oraz CSS. Dla fanów motoryzacji z napędem na tył (w skrócie RWD), miła tym razem informacja, iż strona będzie responsywna. Dla niewtajemniczonych. Będzie można ją oglądać na telefonie siedząc w zaciszu własnej łazienki.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Leszek van der Fryssau
NIM: 548063
Herb: l06
Kontakt:

Post autor: Leszek van der Fryssau »

Wasza Królewska Mość,

trzymam kciuki w realizacji projektu odnowy strony głównej Królestwa Dreamlandu.

Z poważaniem
(-) sir Leszek van der Fryssau
Obrazek
𝓛𝓮𝓼𝔃𝓮𝓴 𝓿𝓪𝓷 𝓭𝓮𝓻 𝓕𝓻𝔂𝓼𝓼𝓪𝓾
NIM: 108161
Kontakt:

Post autor: Otton van der Berg »

Strona główna wyglada naprawdę dobrze, czuć piniondz i sznyt.
Ładnie dobrane kolory i rozkład komórek, mi sie podoba całość i nawet zachęca do zalogowania się (tak myślę)
Bije to monarchią jak na wzór Brytyjski
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Otton van der Berg pisze: 29 lis 2020, 09:50Bije to monarchią jak na wzór Brytyjski
W istocie taki był właśnie zamysł, by nawiązać do XIX w. Zjednoczonego Królestwa i jak widać, zamiar ten udało się projektantowi zrealizować.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Z niekłamaną przyjemnością pozwolę sobie przedstawić szerszemu gronu wersję az[1] nowej strony Królestwa Dreamlandu. Jak można łatwo dostrzec, kwestie związane z HTML i CSS zostały już rozwiązane. Obecnie konieczne jest zintegrowanie strony z systemami Królestwa, co zapewne potrwa jakiś czas. To dobry moment na zgłaszanie do agregacji wszystkich tytułów prasowych, jakie są w Królestwie Dreamlandu obecnie w obiegu.

W tym miejscu po raz kolejny należy podziękować naszemu wandejskiemu sojusznikowi, bez którego pomocy ta strona najpewniej by nie powstała. To jest właśnie wartość prawdziwej przyjaźni, gdy można polegać na swoim sojuszniku.

[1] Wersja az, ponieważ Polacy nie gęsi, a jako dumny Słowianin odwołuję się do głagolicy, która zaczynała się od liter az i buka, a nie jakichś nudnych alf i innych znaczków znanych z lekcji fizyki albo geometrii wykreślnej.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

Odkopuję trochę w akcie desperacji. A może bezsilności. Dzieje się tam coś na górze? Trwają jakieś prace? Idzie to w jakimś kierunku? Jesteśmy bardziej na "tak" czy "nie"?

Próbuję właśnie, jako Scholandczyk i nowy lennik Korony, dokopać się do jakichkolwiek materiałów związanych z dawną Scholandią i jej prowincjami (Arden i Inselia). Oczywiście nie dokopałem się do niczego. Mam mapę od Króla i całusa na drogę. I hasło na micropedii. Trochę mało. Rozumiem, że Awara i w ogóle, ale ktoś tam powinien jednak puknąć się w głowę i zabrać za sprawy podstawowe, bo to jednak wygasza cały entuzjazm i zapał do działania. Od dwóch dni siedzę nad nowymi herbami i symboliką dla regionu, ale przecież ktoś już to kiedyś wymyślił, opracował, poświęcił na to czas i kawałek zdrowia. Gdzie w tym wszystkim rozum i godność mikronauty? :D

Mam dzisiaj naprawdę zły dzień, więc w tym miejscu tylko wylewam z siebie narastające zniechęcenie. Czy my stale musimy wymyślać się na nowo?
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:12 Odkopuję trochę w akcie desperacji. A może bezsilności. Dzieje się tam coś na górze? Trwają jakieś prace? Idzie to w jakimś kierunku? Jesteśmy bardziej na "tak" czy "nie"?
Dzieje. Więcej informacji za jakiś czas, na razie mogę tylko powiedzieć ze połączyliśmy siły z JKM Alfredem.
Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:12 Próbuję właśnie, jako Scholandczyk i nowy lennik Korony, dokopać się do jakichkolwiek materiałów związanych z dawną Scholandią i jej prowincjami (Arden i Inselia). Oczywiście nie dokopałem się do niczego. Mam mapę od Króla i całusa na drogę. I hasło na micropedii. Trochę mało. Rozumiem, że Awara i w ogóle, ale ktoś tam powinien jednak puknąć się w głowę i zabrać za sprawy podstawowe, bo to jednak wygasza cały entuzjazm i zapał do działania. Od dwóch dni siedzę nad nowymi herbami i symboliką dla regionu, ale przecież ktoś już to kiedyś wymyślił, opracował, poświęcił czas. Gdzie w tym wszystkim rozum i godność mikronauty?
Trudno dokopać się czegoś co w zasadzie wisi tylko w web.archive. Nie tylko całus, proszę nie tracić zapału. Paczuszka najpóźniej jutro poleci, a nie wykluczone że jeszcze dziś późnym wieczorem. Weekend był ciężki.
A przy okazji zapytam skoro już kopiemy na strychu @Mat Max Salvepol - może też coś znajdziesz u siebie w szufladkach? :>
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

Tannegard pisze: 19 maja 2025, 16:34 Dzieje. Więcej informacji za jakiś czas, na razie mogę tylko powiedzieć ze połączyliśmy siły z JKM Alfredem.
No ale coś takiego można było przeczytać w tym wątku już w 2020 roku. Papo, potwierdź lub zdementuj. Czy w tym roku kalendarzowym przestaniemy być forumnacją? @Alfred
Tannegard pisze: 19 maja 2025, 16:34 Paczuszka najpóźniej jutro poleci, a nie wykluczone że jeszcze dziś późnym wieczorem. Weekend był ciężki.
A przy okazji zapytam skoro już kopiemy na strychu @Mat Max Salvepol - może też coś znajdziesz u siebie w szufladkach? :>
Potrzebuję na cito dostępu do zawartości tego: http://www.aii.4sch.pl/
Przede wszystkim pliki graficzne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”