Starosarmacja? Poratujcie

Miejsce informacji na tematy zagraniczne z innych mikronacji.
Awatar użytkownika
karol flibustier
NIM:
Kontakt:

Re: Starosarmacja? Poratujcie

Post autor: karol flibustier »

Władca Wyspy Św. Małgorzaty całkiem niedawno najechanej przez piratów, ale nie nowalskich niestety :( No cóż, z Bastionem mamy dobre stosunki, to i ich krajów nie najeżdżają i piraci z Tortugi nowalskiej.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

Torkan Ingawaar pisze: 12 maja 2025, 02:49 Cóż, należy chyba przyjąć do wiadomości, że Diuk w ciągu tysięcy lat obecności w mikroświecie stopniowo ewoluował wzorem Boga-Imperatora Diuny w wyższą formę życia, a na naszych oczach metamorfoza osiągnęła swoje finalne stadium. Tak oto bowiem osoba fizyczna ostatecznie zrosła się z osobą prawną, a ludzkie ciało Diuka nieodwracalnie stopiło się w jedną nierozerwalną całość z ciałem administracyjnym, zapewniając Diukowi nieśmiertelność. Warto odnotować, że nawet w Sarmacji, gdzie Diuk obecnie jest chyba formalnie osobą prywatną i emerytowanym byłym obywatelem, jego interakcje ze światem zewnętrznym, w tym udział w bieżących dyskusjach politycznych przybierają cokolwiek frapującą formę. Można przypuszczać, że po przemianie umysł Diuka operuje na zupełnie innych falach, a urzędowa papeteria to jedyna dostępna metoda komunikacji ze śmiertelnikami.
Faktycznie jest to ciekawe zjawisko - ale musimy wziąć pod uwagę - i mówię to bez żadnej ironii (wyjątkowo!), że uwzględniając rocznik diuka już sama jego ciągła aktywność w mikronacjach jest niesamowita, a i jego aktywność w gruncie rzeczy oglądana przez pryzmat rocznika nie ma w sobie nic nadzwyczajnego.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

I jeszcze wracając do głównego wątku, czyli likwidacji Starosarmacji. Referendum zakończyło się zdecydowaną przewagą głosów za utrzymaniem status quo.

Nie jestem zaskoczony, to już ostatnia sarmacka część Sarmacji :). Z perspektywy Dreamlandu nie ma to wszystko żadnego znaczenia.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej Hergemon »

Torkan Ingawaar pisze: 12 maja 2025, 02:49 Cóż, należy chyba przyjąć do wiadomości, że Diuk w ciągu tysięcy lat obecności w mikroświecie stopniowo ewoluował wzorem Boga-Imperatora Diuny w wyższą formę życia, a na naszych oczach metamorfoza osiągnęła swoje finalne stadium. Tak oto bowiem osoba fizyczna ostatecznie zrosła się z osobą prawną, a ludzkie ciało Diuka nieodwracalnie stopiło się w jedną nierozerwalną całość z ciałem administracyjnym, zapewniając Diukowi nieśmiertelność. Warto odnotować, że nawet w Sarmacji, gdzie Diuk obecnie jest chyba formalnie osobą prywatną i emerytowanym byłym obywatelem, jego interakcje ze światem zewnętrznym, w tym udział w bieżących dyskusjach politycznych przybierają cokolwiek frapującą formę. Można przypuszczać, że po przemianie umysł Diuka operuje na zupełnie innych falach, a urzędowa papeteria to jedyna dostępna metoda komunikacji ze śmiertelnikami.
Nie wiem co tu dodać ale śmiechłem na głos o 2 nad ranem i musiałem tłumaczyć się babie z diuka.

IMG_1070.jpeg

„Stwierdzono bardzo słabą znajomość historii i aktualnego prawa Hasselandu wśród wypowiadających się.”
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
NIM:
Kontakt:

Post autor: Damiano Robingren »

Maciej Hergemon pisze: 12 maja 2025, 12:14
Nie wiem co tu dodać ale śmiechłem na głos o 2 nad ranem i musiałem tłumaczyć się babie z diuka.

IMG_1070.jpeg

„Stwierdzono bardzo słabą znajomość historii i aktualnego prawa Hasselandu wśród wypowiadających się.”
Najlepsze jest "Kluczowa konkluzja: jednym z powodów takiej sytuacji jest fakt, że Książę Sarmacji w nikły (jeśli w ogóle jakikolwiek) sposób podkreśla fakt bycia równocześnie Królem Hasselandu. Skoro nie widać śladu obecności Króla, podważany może być fakt, że Hasseland jest Królestwem."
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Dostrzegam vibe kogoś, kogo nie wzięli do audytu.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Hewret Monderski
NIM:
Kontakt:

Post autor: Hewret Monderski »

Joahim-von-R pisze: 11 maja 2025, 17:38
Chamberlain pisze: 11 maja 2025, 14:34 Przy okazji. Czy widoczny na tej liście dr net. Hewret von Thorn = Hewret Sroczyński?
Dokładnie tak.
Nie dość, że von Thorn, Sroczyński, to jeszcze Monderski!
Obrazek
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagranica”