Starosarmacja? Poratujcie
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Re: Starosarmacja? Poratujcie
Władca Wyspy Św. Małgorzaty całkiem niedawno najechanej przez piratów, ale nie nowalskich niestety
No cóż, z Bastionem mamy dobre stosunki, to i ich krajów nie najeżdżają i piraci z Tortugi nowalskiej.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Faktycznie jest to ciekawe zjawisko - ale musimy wziąć pod uwagę - i mówię to bez żadnej ironii (wyjątkowo!), że uwzględniając rocznik diuka już sama jego ciągła aktywność w mikronacjach jest niesamowita, a i jego aktywność w gruncie rzeczy oglądana przez pryzmat rocznika nie ma w sobie nic nadzwyczajnego.Torkan Ingawaar pisze: ↑12 maja 2025, 02:49 Cóż, należy chyba przyjąć do wiadomości, że Diuk w ciągu tysięcy lat obecności w mikroświecie stopniowo ewoluował wzorem Boga-Imperatora Diuny w wyższą formę życia, a na naszych oczach metamorfoza osiągnęła swoje finalne stadium. Tak oto bowiem osoba fizyczna ostatecznie zrosła się z osobą prawną, a ludzkie ciało Diuka nieodwracalnie stopiło się w jedną nierozerwalną całość z ciałem administracyjnym, zapewniając Diukowi nieśmiertelność. Warto odnotować, że nawet w Sarmacji, gdzie Diuk obecnie jest chyba formalnie osobą prywatną i emerytowanym byłym obywatelem, jego interakcje ze światem zewnętrznym, w tym udział w bieżących dyskusjach politycznych przybierają cokolwiek frapującą formę. Można przypuszczać, że po przemianie umysł Diuka operuje na zupełnie innych falach, a urzędowa papeteria to jedyna dostępna metoda komunikacji ze śmiertelnikami.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
I jeszcze wracając do głównego wątku, czyli likwidacji Starosarmacji. Referendum zakończyło się zdecydowaną przewagą głosów za utrzymaniem status quo.
Nie jestem zaskoczony, to już ostatnia sarmacka część Sarmacji
. Z perspektywy Dreamlandu nie ma to wszystko żadnego znaczenia.
Nie jestem zaskoczony, to już ostatnia sarmacka część Sarmacji
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Maciej Hergemon
- przewodniczący obrad Parlamentu
- NIM: 591374
- Kontakt:
Nie wiem co tu dodać ale śmiechłem na głos o 2 nad ranem i musiałem tłumaczyć się babie z diuka.Torkan Ingawaar pisze: ↑12 maja 2025, 02:49 Cóż, należy chyba przyjąć do wiadomości, że Diuk w ciągu tysięcy lat obecności w mikroświecie stopniowo ewoluował wzorem Boga-Imperatora Diuny w wyższą formę życia, a na naszych oczach metamorfoza osiągnęła swoje finalne stadium. Tak oto bowiem osoba fizyczna ostatecznie zrosła się z osobą prawną, a ludzkie ciało Diuka nieodwracalnie stopiło się w jedną nierozerwalną całość z ciałem administracyjnym, zapewniając Diukowi nieśmiertelność. Warto odnotować, że nawet w Sarmacji, gdzie Diuk obecnie jest chyba formalnie osobą prywatną i emerytowanym byłym obywatelem, jego interakcje ze światem zewnętrznym, w tym udział w bieżących dyskusjach politycznych przybierają cokolwiek frapującą formę. Można przypuszczać, że po przemianie umysł Diuka operuje na zupełnie innych falach, a urzędowa papeteria to jedyna dostępna metoda komunikacji ze śmiertelnikami.
„Stwierdzono bardzo słabą znajomość historii i aktualnego prawa Hasselandu wśród wypowiadających się.”
- Damiano Robingren
- NIM:
- Kontakt:
Najlepsze jest "Kluczowa konkluzja: jednym z powodów takiej sytuacji jest fakt, że Książę Sarmacji w nikły (jeśli w ogóle jakikolwiek) sposób podkreśla fakt bycia równocześnie Królem Hasselandu. Skoro nie widać śladu obecności Króla, podważany może być fakt, że Hasseland jest Królestwem."Maciej Hergemon pisze: ↑12 maja 2025, 12:14Nie wiem co tu dodać ale śmiechłem na głos o 2 nad ranem i musiałem tłumaczyć się babie z diuka.Torkan Ingawaar pisze: ↑12 maja 2025, 02:49 Cóż, należy chyba przyjąć do wiadomości, że Diuk w ciągu tysięcy lat obecności w mikroświecie stopniowo ewoluował wzorem Boga-Imperatora Diuny w wyższą formę życia, a na naszych oczach metamorfoza osiągnęła swoje finalne stadium. Tak oto bowiem osoba fizyczna ostatecznie zrosła się z osobą prawną, a ludzkie ciało Diuka nieodwracalnie stopiło się w jedną nierozerwalną całość z ciałem administracyjnym, zapewniając Diukowi nieśmiertelność. Warto odnotować, że nawet w Sarmacji, gdzie Diuk obecnie jest chyba formalnie osobą prywatną i emerytowanym byłym obywatelem, jego interakcje ze światem zewnętrznym, w tym udział w bieżących dyskusjach politycznych przybierają cokolwiek frapującą formę. Można przypuszczać, że po przemianie umysł Diuka operuje na zupełnie innych falach, a urzędowa papeteria to jedyna dostępna metoda komunikacji ze śmiertelnikami.
IMG_1070.jpeg
„Stwierdzono bardzo słabą znajomość historii i aktualnego prawa Hasselandu wśród wypowiadających się.”
- Aleksander
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
- Hewret Monderski
- NIM:
- Kontakt:
Nie dość, że von Thorn, Sroczyński, to jeszcze Monderski!Joahim-von-R pisze: ↑11 maja 2025, 17:38Dokładnie tak.Chamberlain pisze: ↑11 maja 2025, 14:34 Przy okazji. Czy widoczny na tej liście dr net. Hewret von Thorn = Hewret Sroczyński?

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości