Nowa strona główna Królestwa Dreamlandu

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Re: Nowa strona główna Królestwa Dreamlandu

Post autor: Maciej Hergemon »

Obawiam się, że nawet jeżeli coś się ruszy w kierunku odkrycia nowych herbów i symboliki dla regionu to jakość tychże będzie tak śmieszna, że w zasadzie można zaczynać od początku.

Proponuję, żeby Szanowny wybrał sobie wstępnie co ma być na herbie - tutaj jest strona z katalogiem różnego rodzaju orzełków, drzewek i innych rękawic - https://heraldicart.org/i powiedział w jakiej to ma być kolorystyce. Wrzucę ten projekt wysoko na listę rzeczy graficznych do zrobienia i do końca tygodnia powinna być ładna tarcza dla miasta. Prawie jak w CK3.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Maciej Hergemon pisze: 19 maja 2025, 16:45 Obawiam się, że nawet jeżeli coś się ruszy w kierunku odkrycia nowych herbów i symboliki dla regionu to jakość tychże będzie tak śmieszna, że w zasadzie można zaczynać od początku.
Chodzi mi jedynie o dostęp do tych starych plików, by mieć jakikolwiek materiał porównawczy i inspirację do liftingu. Nie zamierzam robić prostego kopiiuj-wklej. Jeśli w herbie prowincji był gryf, to w nowej wersji również wolałbym trzymać się gryfa. Zakładam, że te symbole coś tam jednak znaczyły i wiążą się z jakąś fajną historią.

Jeśli nic nie znajdę, oczywiście zwrócę się do JKW.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:44 Potrzebuję na cito dostępu do zawartości tego: http://www.aii.4sch.pl/
Przede wszystkim pliki graficzne.
4sch.pl było pod moją opieką. Kopie tej strony mam. Więc albo ją uruchomię (w sumie czemu by nie, jesli sie da skoro i tak nic nie ma w temacie), albo pozbieram symbole i prześlę.
A tak na szybko podrzucam herb AiI
Załączniki
herb.gif
herb.gif (10.99 KiB) Przejrzano 8594 razy
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:12

Próbuję właśnie, jako Scholandczyk i nowy lennik Korony, dokopać się do jakichkolwiek materiałów związanych z dawną Scholandią i jej prowincjami (Arden i Inselia). Oczywiście nie dokopałem się do niczego.
A przeglądał pan już zbiory sarmackiego Muzeum Historii Mikroświata? W scholandzkiej kategorii jest tego naprawdę sporo.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Zaglądam tam regularnie. Człowiek, który to wszystko zorganizował, powinien zostać obsypany złotem i noszony w lektyce. Czy to wszystko zasługa @Orjon Surma?
Edward J. Ebruz, r.s.
Orjon Surma
Numer GG: 52656478
NIM:
Kontakt:

Post autor: Orjon Surma »

Edward Ebruz pisze: 19 maja 2025, 18:42
Zaglądam tam regularnie. Człowiek, który to wszystko zorganizował, powinien zostać obsypany złotem i noszony w lektyce. Czy to wszystko zasługa @Orjon Surma?
Zazwyczaj się nie chwalę, ale tak, to ja wrzucałem.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Orjon Surma pisze: 19 maja 2025, 19:18 Zazwyczaj się nie chwalę, ale tak, to ja wrzucałem.
Wobec tego stawiam w Krakowie duże piwo. Takie do 12 PLN.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Edward Ebruz pisze: 19 maja 2025, 23:01
Orjon Surma pisze: 19 maja 2025, 19:18 Zazwyczaj się nie chwalę, ale tak, to ja wrzucałem.
Podwajam. Zamiennie na drugie piwo. Kawał dobrej roboty.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:44 No ale coś takiego można było przeczytać w tym wątku już w 2020 roku. Papo, potwierdź lub zdementuj. Czy w tym roku kalendarzowym przestaniemy być forumnacją? @Alfred
Mam taką szczerą nadzieję, podobnie jak miałem ją w 2020 roku. :D

A poważnie — w istocie porozumieliśmy się z Jego Królewską Mością co do wspólnych prac nad stroną. Zdecydowaliśmy się również na wykorzystanie projektu graficznego opracowanego przeze mnie pięć lat temu. Te dwa czynniki niewątpliwie zwiększają nasze szanse na powodzenie w obliczu trudnego wyzwania, z jakim się mierzymy na chwałę Królestwa.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Orjon Surma
Numer GG: 52656478
NIM:
Kontakt:

Post autor: Orjon Surma »

Edward Ebruz pisze: 19 maja 2025, 23:01
Ale jeśli już, to bezalkoholowe. Nie wiem, na jaki termin się umówimy, ale wstępny plan mam taki, żeby jeszcze tego samego dnia wsiąść w pociąg powrotny, a ze stacji muszę się jeszcze autem doturlać 15 minut do domu ;)
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

Orjon Surma pisze: 20 maja 2025, 09:05 Ale jeśli już, to bezalkoholowe. Nie wiem, na jaki termin się umówimy, ale wstępny plan mam taki, żeby jeszcze tego samego dnia wsiąść w pociąg powrotny, a ze stacji muszę się jeszcze autem doturlać 15 minut do domu ;)
Ach, ta dzisiejsza młodzież.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej Hergemon »

Wstępnie proponowałbym weekend 21-22 czerwca. Z racji krótkiego terminu i jeżdżenia, pewnie pojechałbym Flixbusem. Obstawiam też raczej nocowanie (9 godzin w te i we wte to trochę ból pleców).
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:49
Chodzi mi jedynie o dostęp do tych starych plików, by mieć jakikolwiek materiał porównawczy i inspirację do liftingu. Nie zamierzam robić prostego kopiiuj-wklej. Jeśli w herbie prowincji był gryf, to w nowej wersji również wolałbym trzymać się gryfa. Zakładam, że te symbole coś tam jednak znaczyły i wiążą się z jakąś fajną historią.
Tu jest też rewelacyjny kawalek: https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... index.html

Te strony mniej więcej pamiętam z czasów "żywej" Scholandii.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

matmax pisze: 20 maja 2025, 14:21 Tu jest też rewelacyjny kawalek: https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... index.html
Zapisane. Będę się przez to przegryzał. W końcu mam jakiś materiał do pracy.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Alfred pisze: 19 maja 2025, 23:59
Chamberlain pisze: 19 maja 2025, 16:44 No ale coś takiego można było przeczytać w tym wątku już w 2020 roku. Papo, potwierdź lub zdementuj. Czy w tym roku kalendarzowym przestaniemy być forumnacją? @Alfred
Mam taką szczerą nadzieję, podobnie jak miałem ją w 2020 roku. :D

A poważnie — w istocie porozumieliśmy się z Jego Królewską Mością co do wspólnych prac nad stroną. Zdecydowaliśmy się również na wykorzystanie projektu graficznego opracowanego przeze mnie pięć lat temu. Te dwa czynniki niewątpliwie zwiększają nasze szanse na powodzenie w obliczu trudnego wyzwania, z jakim się mierzymy na chwałę Królestwa.
Jest to naprawdę dobra wiadomość. Liczymy, że Wasza współpraca przyniesie wymierne efekty w najbliższym czasie. Gotowy efekt w postaci strony byłby fajnym zwieńczeniem naszego przebudzenia ze snu, poza tym moglibyśmy wtedy ruszyć z jakąś mini kampanią promocyjną w celu złowienia kogoś do naszej zabawy.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Orjon Surma pisze: 20 maja 2025, 09:05 Nie wiem, na jaki termin się umówimy, ale wstępny plan mam taki, żeby jeszcze tego samego dnia wsiąść w pociąg powrotny, a ze stacji muszę się jeszcze autem doturlać 15 minut do domu ;)
W innym wątku wspominał Pan, że do Krakowa ma 3.5 godziny jazdy w jedną stronę. Nie kalkuluje się. Chętnie zorganizuję jakiś nocleg w centrum — nawet dla większej liczby osób — gdy tylko ustalimy już jakiś termin.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Edward Ebruz pisze: 21 maja 2025, 00:04
Orjon Surma pisze: 20 maja 2025, 09:05 Nie wiem, na jaki termin się umówimy, ale wstępny plan mam taki, żeby jeszcze tego samego dnia wsiąść w pociąg powrotny, a ze stacji muszę się jeszcze autem doturlać 15 minut do domu ;)
W innym wątku wspominał Pan, że do Krakowa ma 3.5 godziny jazdy w jedną stronę. Nie kalkuluje się. Chętnie zorganizuję jakiś nocleg w centrum — nawet dla większej liczby osób — gdy tylko ustalimy już jakiś termin.
Wolałbym jednak w Krakowie. Chociażby dlatego, że przy moich zobowiązaniach rodzinnych i zawodowych mogę wygospodarować jedno popołudnie na spotkanie z Dreamlandczykami. Nocleg w moim przypadku nie wchodzi w rachubę.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Aleksander pisze: 21 maja 2025, 19:20
Edward Ebruz pisze: 21 maja 2025, 00:04
Wolałbym jednak w Krakowie. Chociażby dlatego, że przy moich zobowiązaniach rodzinnych i zawodowych mogę wygospodarować jedno popołudnie na spotkanie z Dreamlandczykami. Nocleg w moim przypadku nie wchodzi w rachubę.
Rozmawiamy właśnie o Krakowie. Mój wcześniejszy komentarz odnosił się do uwag Orjona. Zorganizowałbym chłopakom (Orjon, Maciej, może ktoś jeszcze miałby ochotę?) jakiś weekendowy nocleg na Starym Mieście, by nie musieli tłuc się po nocy. Szczegóły dogramy sobie kanałem prywatnym, bo tutaj jedynie zawracamy głowę przechodniom.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

WKW powinien był od początku pisać o Starym Mieście. Mnie centrum nieodmiennie kojarzy się ze środkiem Polski, a tutaj jestem twardym zwolennikiem teorii obwarzanka.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen
NIM:
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

Aleksander pisze: 21 maja 2025, 20:09 WKW powinien był od początku pisać o Starym Mieście. Mnie centrum nieodmiennie kojarzy się ze środkiem Polski, a tutaj jestem twardym zwolennikiem teorii obwarzanka.
Poza tym centrum Krakowa, a Stare Miasto to dwa różne rejony miasta. Jeszcze ktoś by pomyślał, że chodzi o Mogilskie i rejony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”