Nowy Marszałek Książęcy
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Nowy Marszałek Książęcy
Drodzy mieszkańcy Księstwa,
po krótkich konsultacjach z Panem Mateuszem von Kube postanowiliśmy, że podejmie się on misji kierowania Dworem Książęcym w Buuren jako nowy Marszałek Książęcy. W najbliższych dniach będę go wdrażał do tej funkcji licząc, że również każdy z Was przyjmie go z otwartymi ramionami i nawiążecie z nim owocną i efektywną współpracę.
(-) Daniel książę von Witt
Książę Furlandii i Luindoru
po krótkich konsultacjach z Panem Mateuszem von Kube postanowiliśmy, że podejmie się on misji kierowania Dworem Książęcym w Buuren jako nowy Marszałek Książęcy. W najbliższych dniach będę go wdrażał do tej funkcji licząc, że również każdy z Was przyjmie go z otwartymi ramionami i nawiążecie z nim owocną i efektywną współpracę.
- Mateusz von Kube
- NIM: 451958
- Kontakt:
Re: Nowy Marszałek Książęcy
Dziękuję za ten zaszczyt, postaram się jak najlepiej służyć Jego Książęcej Mości, oraz całej Unii.
Dumny Otaku - sir Mateusz von Kube
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Pan Mateusz von Kube został odwołany z urzędu Marszałka Książęcego po niezbyt udanym sprawowaniu tej funkcji. Przyczyna: brak kontaktu od kilku tygodni.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Pan Leszek van der Fryssau został powołany na stanowisko Marszałka Książęcego. W ciągu najbliższych dni będzie stopniowo obejmować swoje obowiązki, natomiast o planach sam opowie.
- Leszek van der Fryssau
- NIM: 548063
- Herb: l06
- Kontakt:
Wasza Książęca Mość,
dziękuje za powierzenie mi tak wielkiego urzędu. Przyjmuje go z należytym szacunkiem. Jest to dla mnie najwyższy zaszczyt.
Przede mną stoi niezwykle trudna funkcja. Jak powiedział Książę Daniel von Witt, stopniowo będę przejmował funkcję. Ta funkcja wymaga wielkiego poświęcenia, tak jak funkcja namiestnika, czy też króla.
Przede mną stoi wiele zadań. Jednak funkcja Marszałka Książęcego, jest podobna jak Premier Królestwa. Jednak jest umniejszona.
Po pierwsze muszę zapoznać ze stanem Dworu Książęcego.
Muszę się prywatnie przyznać iż czyje się jak następca tronu furlandzko - luindorskiego.
Oficjalnie przysięgam furlandczykom i luindonczykom iż z najwyższym staraniem będę wypełniał swoje funkcje.
Z pozdrowieniem
Leszek van der Fryssau
Marszałek Dworu Książęcego
dziękuje za powierzenie mi tak wielkiego urzędu. Przyjmuje go z należytym szacunkiem. Jest to dla mnie najwyższy zaszczyt.
Przede mną stoi niezwykle trudna funkcja. Jak powiedział Książę Daniel von Witt, stopniowo będę przejmował funkcję. Ta funkcja wymaga wielkiego poświęcenia, tak jak funkcja namiestnika, czy też króla.
Przede mną stoi wiele zadań. Jednak funkcja Marszałka Książęcego, jest podobna jak Premier Królestwa. Jednak jest umniejszona.
Po pierwsze muszę zapoznać ze stanem Dworu Książęcego.
Muszę się prywatnie przyznać iż czyje się jak następca tronu furlandzko - luindorskiego.
Oficjalnie przysięgam furlandczykom i luindonczykom iż z najwyższym staraniem będę wypełniał swoje funkcje.
Z pozdrowieniem
Leszek van der Fryssau
Marszałek Dworu Książęcego
𝓛𝓮𝓼𝔃𝓮𝓴 𝓿𝓪𝓷 𝓭𝓮𝓻 𝓕𝓻𝔂𝓼𝓼𝓪𝓾
-
KJazłowiecki
- NIM:
- Kontakt:
Szanowny Panie Marszałku,
Poza tym, nie ma najmniejszych powodów do poczucia następstwa na tronie saudadzkim, gdyż ponownie - wchodzi tu inny porządek prawny niż ten, dzięki któremu został Pan Marszałkiem.
Last, not least, pragnę zwrócić uwagę, że o Furlandczykach i Luindorczykach piszemy z wielkiej litery. To pierwsza, podstawowa forma i okazja do okazania szacunku zarówno mieszkańcom Księstw, jak i tradycji językowej Królestwa.
Życzę dużo sił i optymizmu w sprawowaniu nowych obowiązków.
Pragnę tylko zauważyć pewne nieścisłości. Z konstytucyjnego i lokalnego punktu widzenia pozycje Marszałka Książęcego i Premiera są od siebie bardzo oddalone i porównywanie ich wydaje się nieuprawnionym. Funkcja ta jest podobna raczej do urzędów dworskich w Ekorre, z zachowaniem różnych skali.Leszek van der Fryssau pisze:
(...)
Poza tym, nie ma najmniejszych powodów do poczucia następstwa na tronie saudadzkim, gdyż ponownie - wchodzi tu inny porządek prawny niż ten, dzięki któremu został Pan Marszałkiem.
Last, not least, pragnę zwrócić uwagę, że o Furlandczykach i Luindorczykach piszemy z wielkiej litery. To pierwsza, podstawowa forma i okazja do okazania szacunku zarówno mieszkańcom Księstw, jak i tradycji językowej Królestwa.
Życzę dużo sił i optymizmu w sprawowaniu nowych obowiązków.
dr net. Krzysztof diuk Jazłowiecki y de Ebruz, OCO
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Nowym współpracownikiem Pana Marszałka i pracownikiem Kancelarii Książęcej został Pan Christian von Kluck, obejmując urząd Podkanclerzego Nadwornego. Jego obowiązki są wyszczególnione np. tutaj. Będzie zajmował się więc wspomaganiem Marszałka w kierowaniu Kancelarią Książęcą. Zdobyte doświadczenie przyda się obu Panom. Życzę powodzenia i owocnej współpracy.
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Postaram się dobrze wykonywać powierzone mi zadania.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
W związku z odejściem Pana Leszka van der Fryssau ogłaszam nabór na stanowisko Marszałka Dworu ponownie. Chętnych proszę o kontakt bezpośredni. Uprzedzam, że może liczyć się kolejność zgłoszeń.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
- Aleksander
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
-
Kacper von Arpet Cha.
- Numer GG: 0
- NIM: 926525
No ja bym chciał zgłosić swoją kandydaturę na to stanowisko.Daniel von Witt pisze:W związku z odejściem Pana Leszka van der Fryssau ogłaszam nabór na stanowisko Marszałka Dworu ponownie. Chętnych proszę o kontakt bezpośredni. Uprzedzam, że może liczyć się kolejność zgłoszeń.
(-) Daniel ax. von Witt
Wielki Patriarcha Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy Senior.Przyszły WP BRWM. Przyszły Zarządca Kancelari BRWM. Założyciel Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy .Pretendent do marionetkowego tronu Księstwa Sarmacji . Książę Furlandii i Luindoru.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Re: [POSZUKIWANY!] Marszałek Książęcy
Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tym stanowiskiem. To w sumie piękne, że będzie Pan kontynuował pracę na tym stanowisku po swoim ojcu - widać, że pierwszym dziedzicznym urzędem w Księstwie Furlandii i Luindoru może nie być wcale Książę, a jego Marszałek :)
Bez zwłoki Pana powołam, a kanałem prywatnym przekażę wskazówki na początek urzędowania.
(-) Daniel ax. von Witt
Bez zwłoki Pana powołam, a kanałem prywatnym przekażę wskazówki na początek urzędowania.
(-) Daniel ax. von Witt
-
Kacper von Arpet Cha.
- Numer GG: 0
- NIM: 926525
Re: [POSZUKIWANY!] Marszałek Książęcy
Dziękuje Wasza Książęca Mość za powołanie mnie na to stanowisko obiecuję że będę je pełnić tak dobrze jak tylko mogę .:) :)Daniel von Witt pisze:Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tym stanowiskiem. To w sumie piękne, że będzie Pan kontynuował pracę na tym stanowisku po swoim ojcu - widać, że pierwszym dziedzicznym urzędem w Księstwie Furlandii i Luindoru może nie być wcale Książę, a jego Marszałek :)
(-) Daniel ax. von Witt
Wielki Patriarcha Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy Senior.Przyszły WP BRWM. Przyszły Zarządca Kancelari BRWM. Założyciel Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy .Pretendent do marionetkowego tronu Księstwa Sarmacji . Książę Furlandii i Luindoru.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Zapraszam Pana Marszałka do Pałacu Conseil i przedstawienia swojej wizji i planu pracy na najbliższe trzy miesiące. Liczę, że aktywnie włączy się Pan w zarządzanie podlegającym Panu Dworem.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Dwór Książęcy po raz kolejny został pozbawiony Marszałka. Osoby zainteresowane objęciem tej funkcji proszone są o kontakt.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Po kilku miesiącach nieobecności na stanowisko Marszałka Dworu Książęcego wraca Mateusz von Kube. Ekipę ma silną i liczną, więc mam nadzieję na energiczne działanie całego zespołu.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Pani Riannon zgłosiła się do mnie ostatnio, by objąć urząd Marszałka. W związku z 3-tygodniową nieobecnością Mateusza von Kube przychyliłem się do jej zgłoszenia. Cieszę się, że osoba tak aktywna będzie mogła pokierować Dworem Książęcym. Zapraszam na niego i proszę o zapał, pomysłowość i zawzięcie :)
(-) Daniel von Witt
(-) Daniel von Witt
dziękuje za zaufanie, przepraszam też za moją nie obecność, to się nie powtórzy :)
- Oskar ben Grozny Witt
- Numer GG: 42085982
- NIM: 423923
- Herb: o03
- Kontakt:
Dobrze, że pani wróciła! Gdyby pani wczoraj nie przybyła ponownie do KD dziś już nie byłaby pani Marszałkiem.
(Jako regent Księcia Furlandii i Luindoru miałem komu innemu dać te stanowisko :))
Tak czy inaczej, życzę miłej pracy :)
(Jako regent Księcia Furlandii i Luindoru miałem komu innemu dać te stanowisko :))
Tak czy inaczej, życzę miłej pracy :)
(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Ciri pisze:dziękuje za zaufanie, przepraszam też za moją nie obecność, to się nie powtórzy :)
Proszę zajrzeć do Pałacu Conseil i skontaktować się ze mną kanałem prywatnym w sprawie planu, jaki zamierza Pani realizować wraz z Dworem na najbliższy okres czasu. Liczę na ciekawe pomysły.
(-) Daniel von Witt
(-) Daniel von Witt