Nowy Marszałek Książęcy

Dyskusje na każdy temat.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Nowy Marszałek Książęcy

Post autor: Daniel von Witt »

Drodzy mieszkańcy Księstwa,

po krótkich konsultacjach z Panem Mateuszem von Kube postanowiliśmy, że podejmie się on misji kierowania Dworem Książęcym w Buuren jako nowy Marszałek Książęcy. W najbliższych dniach będę go wdrażał do tej funkcji licząc, że również każdy z Was przyjmie go z otwartymi ramionami i nawiążecie z nim owocną i efektywną współpracę.

(-) Daniel książę von Witt
Książę Furlandii i Luindoru
Awatar użytkownika
Mateusz von Kube
NIM: 451958
Kontakt:

Re: Nowy Marszałek Książęcy

Post autor: Mateusz von Kube »

Dziękuję za ten zaszczyt, postaram się jak najlepiej służyć Jego Książęcej Mości, oraz całej Unii.
Dumny Otaku - sir Mateusz von Kube
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Pan Mateusz von Kube został odwołany z urzędu Marszałka Książęcego po niezbyt udanym sprawowaniu tej funkcji. Przyczyna: brak kontaktu od kilku tygodni.

Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Pan Leszek van der Fryssau został powołany na stanowisko Marszałka Książęcego. W ciągu najbliższych dni będzie stopniowo obejmować swoje obowiązki, natomiast o planach sam opowie.

Awatar użytkownika
Leszek van der Fryssau
NIM: 548063
Herb: l06
Kontakt:

Post autor: Leszek van der Fryssau »

Wasza Książęca Mość,

dziękuje za powierzenie mi tak wielkiego urzędu. Przyjmuje go z należytym szacunkiem. Jest to dla mnie najwyższy zaszczyt.
Przede mną stoi niezwykle trudna funkcja. Jak powiedział Książę Daniel von Witt, stopniowo będę przejmował funkcję. Ta funkcja wymaga wielkiego poświęcenia, tak jak funkcja namiestnika, czy też króla.

Przede mną stoi wiele zadań. Jednak funkcja Marszałka Książęcego, jest podobna jak Premier Królestwa. Jednak jest umniejszona.

Po pierwsze muszę zapoznać ze stanem Dworu Książęcego.

Muszę się prywatnie przyznać iż czyje się jak następca tronu furlandzko - luindorskiego.

Oficjalnie przysięgam furlandczykom i luindonczykom iż z najwyższym staraniem będę wypełniał swoje funkcje.

Z pozdrowieniem
Leszek van der Fryssau
Marszałek Dworu Książęcego
Obrazek
𝓛𝓮𝓼𝔃𝓮𝓴 𝓿𝓪𝓷 𝓭𝓮𝓻 𝓕𝓻𝔂𝓼𝓼𝓪𝓾
NIM:
Kontakt:

Post autor: KJazłowiecki »

Szanowny Panie Marszałku,
Leszek van der Fryssau pisze:
Przede mną stoi wiele zadań. Jednak funkcja Marszałka Książęcego, jest podobna jak Premier Królestwa. Jednak jest umniejszona.
(...)
Muszę się prywatnie przyznać iż czyje się jak następca tronu furlandzko - luindorskiego.

Oficjalnie przysięgam furlandczykom i luindonczykom iż z najwyższym staraniem będę wypełniał swoje funkcje.
Pragnę tylko zauważyć pewne nieścisłości. Z konstytucyjnego i lokalnego punktu widzenia pozycje Marszałka Książęcego i Premiera są od siebie bardzo oddalone i porównywanie ich wydaje się nieuprawnionym. Funkcja ta jest podobna raczej do urzędów dworskich w Ekorre, z zachowaniem różnych skali.

Poza tym, nie ma najmniejszych powodów do poczucia następstwa na tronie saudadzkim, gdyż ponownie - wchodzi tu inny porządek prawny niż ten, dzięki któremu został Pan Marszałkiem.

Last, not least, pragnę zwrócić uwagę, że o Furlandczykach i Luindorczykach piszemy z wielkiej litery. To pierwsza, podstawowa forma i okazja do okazania szacunku zarówno mieszkańcom Księstw, jak i tradycji językowej Królestwa.

Życzę dużo sił i optymizmu w sprawowaniu nowych obowiązków.
dr net. Krzysztof diuk Jazłowiecki y de Ebruz, OCO
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Nowym współpracownikiem Pana Marszałka i pracownikiem Kancelarii Książęcej został Pan Christian von Kluck, obejmując urząd Podkanclerzego Nadwornego. Jego obowiązki są wyszczególnione np. tutaj. Będzie zajmował się więc wspomaganiem Marszałka w kierowaniu Kancelarią Książęcą. Zdobyte doświadczenie przyda się obu Panom. Życzę powodzenia i owocnej współpracy.

Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
NIM: 132626
Herb: c08.gif
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański-Nassau »

Postaram się dobrze wykonywać powierzone mi zadania.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

W związku z odejściem Pana Leszka van der Fryssau ogłaszam nabór na stanowisko Marszałka Dworu ponownie. Chętnych proszę o kontakt bezpośredni. Uprzedzam, że może liczyć się kolejność zgłoszeń.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Optymista.
(-) Alexander, r.s.
Kacper von Arpet Cha.
Numer GG: 0
NIM: 926525

Post autor: Kacper von Arpet Cha. »

Daniel von Witt pisze:
W związku z odejściem Pana Leszka van der Fryssau ogłaszam nabór na stanowisko Marszałka Dworu ponownie. Chętnych proszę o kontakt bezpośredni. Uprzedzam, że może liczyć się kolejność zgłoszeń.

(-) Daniel ax. von Witt
No ja bym chciał zgłosić swoją kandydaturę na to stanowisko.
Wielki Patriarcha Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy Senior.Przyszły WP BRWM. Przyszły Zarządca Kancelari BRWM. Założyciel Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy .Pretendent do marionetkowego tronu Księstwa Sarmacji . Książę Furlandii i Luindoru.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Re: [POSZUKIWANY!] Marszałek Książęcy

Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tym stanowiskiem. To w sumie piękne, że będzie Pan kontynuował pracę na tym stanowisku po swoim ojcu - widać, że pierwszym dziedzicznym urzędem w Księstwie Furlandii i Luindoru może nie być wcale Książę, a jego Marszałek :)

Bez zwłoki Pana powołam, a kanałem prywatnym przekażę wskazówki na początek urzędowania.

(-) Daniel ax. von Witt
Kacper von Arpet Cha.
Numer GG: 0
NIM: 926525

Re: [POSZUKIWANY!] Marszałek Książęcy

Post autor: Kacper von Arpet Cha. »

Daniel von Witt pisze:Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tym stanowiskiem. To w sumie piękne, że będzie Pan kontynuował pracę na tym stanowisku po swoim ojcu - widać, że pierwszym dziedzicznym urzędem w Księstwie Furlandii i Luindoru może nie być wcale Książę, a jego Marszałek :)

Bez zwłoki Pana powołam, a kanałem prywatnym przekażę wskazówki na początek urzędowania.

(-) Daniel ax. von Witt
Dziękuje Wasza Książęca Mość za powołanie mnie na to stanowisko obiecuję że będę je pełnić tak dobrze jak tylko mogę .:) :)
Wielki Patriarcha Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy Senior.Przyszły WP BRWM. Przyszły Zarządca Kancelari BRWM. Założyciel Suwerennego Bractwa Wielkiej Małpy .Pretendent do marionetkowego tronu Księstwa Sarmacji . Książę Furlandii i Luindoru.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Zapraszam Pana Marszałka do Pałacu Conseil i przedstawienia swojej wizji i planu pracy na najbliższe trzy miesiące. Liczę, że aktywnie włączy się Pan w zarządzanie podlegającym Panu Dworem.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Dwór Książęcy po raz kolejny został pozbawiony Marszałka. Osoby zainteresowane objęciem tej funkcji proszone są o kontakt.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Po kilku miesiącach nieobecności na stanowisko Marszałka Dworu Książęcego wraca Mateusz von Kube. Ekipę ma silną i liczną, więc mam nadzieję na energiczne działanie całego zespołu.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Pani Riannon zgłosiła się do mnie ostatnio, by objąć urząd Marszałka. W związku z 3-tygodniową nieobecnością Mateusza von Kube przychyliłem się do jej zgłoszenia. Cieszę się, że osoba tak aktywna będzie mogła pokierować Dworem Książęcym. Zapraszam na niego i proszę o zapał, pomysłowość i zawzięcie :)

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Ciri
NIM: 881897
Kontakt:

Post autor: Ciri »

dziękuje za zaufanie, przepraszam też za moją nie obecność, to się nie powtórzy :)
Awatar użytkownika
Oskar ben Grozny Witt
Numer GG: 42085982
NIM: 423923
Herb: o03
Kontakt:

Post autor: Oskar ben Grozny Witt »

Dobrze, że pani wróciła! Gdyby pani wczoraj nie przybyła ponownie do KD dziś już nie byłaby pani Marszałkiem.

(Jako regent Księcia Furlandii i Luindoru miałem komu innemu dać te stanowisko :))

Tak czy inaczej, życzę miłej pracy :)

(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Ciri pisze:
dziękuje za zaufanie, przepraszam też za moją nie obecność, to się nie powtórzy :)
Proszę zajrzeć do Pałacu Conseil i skontaktować się ze mną kanałem prywatnym w sprawie planu, jaki zamierza Pani realizować wraz z Dworem na najbliższy okres czasu. Liczę na ciekawe pomysły.

(-) Daniel von Witt
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy mieszkańców i gości”