Wybory parlamentarne w Federacji Al Rajn - wyniki

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Re: Wybory parlamentarne w Federacji Al Rajn - wyniki

Post autor: Siergiusz Asketil »

Paweł Zanik pisze:Istota przeciwstawnych programów generuje aktywność polityczną i Al-Rajn na to stawia.
Al Rajn*
Otton van der Berg pisze:Zniosą MSZ ? cóż chyba chcą pozostać mikronacją bardziej zamknięta
Z tego co się orientuję, Federacja Al Rajn zawiesiła działalność MSZ już jakiś czas temu. Akurat izolacja jest widoczna tam na każdym kroku. Mało który obywatel tej mikronacji interesuje się światem zewnętrznym, a przynajmniej takie jest moje odczucie.
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Post autor: Otton van der Berg »

Osobiście nigdy nie interesowało mnie Al Rajn ale sam fakt że istnieją tak długo i jeszcze zamykają swoje granice poniekąd, trochę mnie dziwi w obecnych czasach.
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Paweł Zanik
NIM:

Post autor: Paweł Zanik »

Według mnie mają solidny powód, aby się zamykać na świat zewnętrzny. Wewnątrz Al-Rajnu panują zasady, których poszczególne mikronacje tworzące ten mikroświat mogłyby nie przełknąć.

Wurstlandia też się zamknęła na świat zewnętrzny w opinii mikronejczyków, bo stanowili dosyć silne indywiduum z kontrowersyjnym monarchą na czele. Al-Rajn składa się z dosyć kontrowersyjnego społeczeństwa i sposobu porozumiewania się.

To jest typowy mechanizm obronny przed zasadami wyniszczającymi indywidualność.
-Redaktor naczelny "Atomicznego Wizjonera"
-były redaktor "Królewskich Indagacji"
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

A to się zgodzę, zamykając się na v-świat w swoim mniemaniu chronią to co mają najcenniejszego, charakter swojego państwa i indywidualność. Co do Wurstalandii tam ogniskiem które przerodziło się w pożar były kłótnie rodziny rządzącej, Vilanderowie tak bardzo upodobali sobie rządzenie że Marcus umierając rodził się jak feniks z popiołów podczas gdy jego syn już zdążył usiąść na tronie, dalej to już efekt domina zadziałał i ludziom się to wszystko znudziło...
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Dino von Djokić-Krieg
NIM: 482866
Kontakt:

Post autor: Dino von Djokić-Krieg »

Szanowny Panie Pawle,

Ministerstwo Spraw Zagranicznych Królestwa Dreamlnadu nie ma w zwyczaju interweniować w sprawach błahych błędów redakcyjnych organów innych państw wirtualnych. Także tym razem MSZ pozostaje wiernym tej zasadzie.

(-) Dino baron von Djokić-Krieg
Minister Spraw Zagranicznych
Paweł Zanik
NIM:

Ministerstwo Spraw Zagranicznych Królestwa Dreamlnadu nie ma w zwyczaju interweniować w sprawach błahych błędów redakcyjnych organów innych państw wirtualnych. Także tym razem MSZ pozostaje wiernym tej zasadzie.
Wielmożny Baronie,

Nawet Wasza Ekscelencja nie wie, jak bardzo się cieszę, że stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych obejmuje tak mądra osobistość.

Chciałem tylko sprawdzić, jak Szanowne Ministerstwo zareaguje na me absurdalne wymogi.

Z wyrazami szacunku,
Paweł Zanik
Co do Wurstalandii tam ogniskiem które przerodziło się w pożar były kłótnie rodziny rządzącej, Vilanderowie tak bardzo upodobali sobie rządzenie że Marcus umierając rodził się jak feniks z popiołów podczas gdy jego syn już zdążył usiąść na tronie, dalej to już efekt domina zadziałał i ludziom się to wszystko znudziło...
Ciekawa interpretacja zdarzeń dziejących się na terenach Wurstlandii, choć mógłbym polemizować w pewnych faktach jako wierny obserwator tamtejszej sceny politycznej. :)
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

a również zdarzyło mi się być świadkiem tych wydarzeń chociaż już w końcowej fazie rozpadu, gdzie jeszcze bodajże John Cagliari próbował ratować sytuację, jednak to nie temat tego wątku.
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Jest jednak szansa, że doniesienia z Federacji Al Rajn zaczną wypływać szerszym strumieniem. Malik-al-Mulk właśnie wznowił wydawanie "The Emirate News" - pisma agregowanego również na Planecie Mikronacje. Na razie to tylko zwiastun powrotu do dawnej aktywności. Postać redaktora Mulka może być znana przynajmniej niektórym Dreamlandczykom - to m. in. były premier rządu federalnego i jeden z bardziej aktywnych mieszkańców Federacji. W przeszłości sprawował m.in. funkcję szefa Mikroświatowej Unii Piłkarskiej, w roku ubiegłym był również ambasadorem FAR w Sarmacji.

Nieco zaskoczyła mnie natomiast reakcja jednego z obywateli - sędziego Hakkaniego - który w krótkim komentarzu zakomunikował oschle:

• Redaktora Naczelnego "The Emirate News" zapraszam do sądu. Bez rejestracji gazeta nie może ukazywać się. Wznowienie procesu wydawniczego w dniu wczorajszym odbyło się z naruszeniem prawa.

Innymi słowy - dreamlandzki biurokratyzm chyba jednak nie taki straszny, jak go malują. ;]

• (-) Jacques de Brolle
Paweł Zanik
NIM:

Niezmiernie mnie cieszy fakt, iż Jego Mość Malik-al-Mulk wkroczył na mikronacyjny rynek prasowy.

Fakt zauważony przez Wasz Mościa jest co najmniej komiczny. :)

Panie de Brolle, w Dreamlandzie nie mogę v-zasnąć bez zapalonego światła. Tak bardzo się boje. :)
Zablokowany

Wróć do „Polityka”