Edycja dłuższych postów
- APRS
- król-senior
- Numer GG: 2587993
- NIM: 607400
- Kontakt:
Edycja dłuższych postów
Forum ma i tą wadę, że przy pisaniu dłuższych postów - których rozmiar przekracza pole edycji - przerzuca na początek edytowanego tekstu Metodą prób i błędów doszedłem do hipotezy, że dzieje się tak, gdy kursor przekroczy (prowadzoiny myszką) granicę okna edycji.
Moje pytanie: czy zdarza się tak jeszcze komuś i czy jest na to jakiś sposób? Dodam, że podobny problem mam z forum sądowym, oba (Królestwa i sądów) są forami phpBB.
Moje pytanie: czy zdarza się tak jeszcze komuś i czy jest na to jakiś sposób? Dodam, że podobny problem mam z forum sądowym, oba (Królestwa i sądów) są forami phpBB.
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Numer GG: 3258225
- NIM: 833216
- Herb: r02
- Kontakt:
Re: Edycja dłuższych postów
Mnie się coś takiego do tej pory jeszcze nie zdarzyło (albo nie zwróciło to jakoś mojej uwagi).
(-) Robert I, RS.
dr net. nauk prawnych
dr net. nauk prawnych
Ja również dotychczas się z tym nie spotkałem. Proponuję wypróbowanie innych przeglądarek i porównanie rezultatów.
ax. Ghardin, OCO
Elderland również korzysta z phpBB (drugi rok), a mi często zdarzało się edytować dłuższe wypowiedzi (ze względu na mój nawyk powtórzeń) i nigdy się nie spotkałem z takim zjawiskiem. Nie jestem ekspertem w dziedzinie informatyki, ale być może problem tkwi po stronie odbiorcy?
᚛ᚄᚔᚋᚑᚅ ᚋᚐᚉ ᚋᚓᚂᚉᚑᚏ᚜
http://elderland.dreamland.net.pl/serwis/
http://elderland.dreamland.net.pl/serwis/
- Martin Spider
- NIM:
- Kontakt:
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Google Chrome nie jest inteligentną przeglądarką, nowinki z trudem się w niej instaluje, ja osobiście odradzam. Korzystam z Mozilli od lat, aktualnie z SeaMonkeya, ale jeśli chodzi o inteligencję i samonaukę, to Firefox jest lepszy w tej rodzinie, ponadto Opera jest the best, a nowy IE też ma wiele walorów z nich skopiowanych. Chrome to ciężki potworek, przed którym wiele pracy, aby spełniał współczesne wymagania.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- APRS
- król-senior
- Numer GG: 2587993
- NIM: 607400
- Kontakt:
Hm... W takim razie przyjmuje z pokorą założenie, że to pewnie kwestia używanego przeze mnie IE8. Dziękuję za pomoc.
Nie przyjmuj na wiarę! Poużywaj forum przez jakiś czas na innej przeglądarce (FF, Opera, ew. Chrome) i daj znać, czy to rozwiązało problem. Na przyszłość wszyscy będziemy mądrzejsi.APRS pisze:Hm... W takim razie przyjmuje z pokorą założenie, że to pewnie kwestia używanego przeze mnie IE8. Dziękuję za pomoc.
ax. Ghardin, OCO
- Martin Spider
- NIM:
- Kontakt:
Niestety jest odwrotnie. Firefox to w porównaniu z Chrome "ciężki potworek".Karol Flibustier pisze:Google Chrome nie jest inteligentną przeglądarką, nowinki z trudem się w niej instaluje, ja osobiście odradzam. Korzystam z Mozilli od lat, aktualnie z SeaMonkeya, ale jeśli chodzi o inteligencję i samonaukę, to Firefox jest lepszy w tej rodzinie, ponadto Opera jest the best, a nowy IE też ma wiele walorów z nich skopiowanych. Chrome to ciężki potworek, przed którym wiele pracy, aby spełniał współczesne wymagania.
Zapraszam do śledzenia for i testów
Pozdrawiam,
(-) Martin Spider
(-) Martin Spider