Witam serdecznie :D

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Awatar użytkownika
Edward Ingawaar
NIM: 250163
Herb: e07
Kontakt:

Witam serdecznie :D

Post autor: Edward Ingawaar »

Witam jestem Edward i chciałbym się przywitać w inny sposób niż inni, otóż:

Jestem Edward von Dern. Mam lat 25 pochodzę z rodu Dernów zamieszkujących dawniej Dernograd miasto nie znajdujące się niestety na żadnej z map. W wieku 4 lat moi rodzice odeszli po pewnym zdarzeniu którego nigdy do końca nikt mi nie wytłumaczył. Byłem wychowywany przez dziadków w naszej rezydencji. Jako dziecko miałem wszystkiego pod dostatkiem nigdy mi nie odmawiano. Jako nastolatek byłem dosyć zbuntowany imprezy,picie i tak dalej, ale dziadkowie wszystko tuszowali w końcu jak to oni mówili nasz ród musi mieć czyste karty. Dziadkowie wysłali mnie później na uniwersytet prawa w stolicy co jednak nie było moim wyborem. Ja od zawsze interesowałem się nauką: biologią,chemią,fizyką. Jednak mój dziad, pradziad, ojciec byli prawnikami więc według tradycjonalistycznych dziadków też miałem nim zostać. Na szczęście ja miałem swój własny plan, dlatego po roku rzuciłem prawo i przeniosłem się. Po ukończeniu uniwersytetu moi dziadkowie umarli na szczęście nie wiedząc, że rzuciłem prawo. Niestety dziadkowie zabezpieczyli się i w testamencie zapisali że ziemie nasze i fortunę dostane dopiero po tym zostanę profesorem, na szczęście nie podali jakiej dziedziny. Więc tak przedstawia się historia ostatniego z bogatego rodu Dernów, który został z niczym.

A tak na prawdę mam 15 lat chodzę do drugiej klasy gimnazjum, zainteresowany jestem informatyką i biologią. Z Mikro nacją spotykam się po raz pierwszy. Znalazłem ją przez przypadek czytając o Sealand na wikipedi. Uwielbiam gry fabularne oraz pisanie różnych opowiadań. Mam nadziej że uda mi się zostać tym profesorem i odzyskać fortunę rodziną, odkryć tajemnice zniknięcia moich rodziców ,a przy tym poznać wielu ciekawych ludzi ;)

Mam kilka pytań, mianowicie:
1. Jak zdobyć pieniądze w banku? (Pewnie dzięki pracy, więc jak ją zdobyć)
2. Czy jest możliwość stworzenia Dernogradu? (Gdzieś daleko)
3. Czemu wszyscy mają czarno-białe awatary?
4. Czy ktoś poinstruuje mnie co robić dalej?

PS. Mam nadzieję że spodobały wam się moje wypociny :D
(~) sir Edward Lupus Ingawaar-Svoboda y de Ebruz
Prawowity następca Skytyjskiego tronu
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Witam serdecznie :D

Post autor: Daniel von Witt »

Witam serdecznie w Królestwie,

po przeczytaniu Pańskiej opowieści pomyślałem, że ona po prostu musi mieć ciąg dalszy :) Nie ma innej opcji. Zatem to, co było powinno być spisane i zachowane dla potomnych Pańskiego rodu, zaś to, co nastąpi, to nam Pan pokaże mam nadzieję :)
Edward von Dern pisze:1. Jak zdobyć pieniądze w banku? (Pewnie dzięki pracy, więc jak ją zdobyć)
Pieniądze można zdobyć dzięki pracy - to podstawowy sposób. A jaka praca by Pana interesowała? Podpowiem, że młodzi mieszkańcy najczęściej wybierają opcję zatrudnienia jako zarządca jakiegoś miasta. Domyślam się już jakiego miasta zostanie Pan zarządcą :P Interesuje się Pan także biologią. Może zajmie się Pan w takim razie zarządem parków narodowych i innych obszarów chronionych w Księstwie Furlandii i Luindoru, gdzie Pan zamieszkał.
Edward von Dern pisze:2. Czy jest możliwość stworzenia Dernogradu? (Gdzieś daleko)
Jest. Gdzie to miasto miałoby się znajdować? Daleko od czego? :)
Edward von Dern pisze:3. Czemu wszyscy mają czarno-białe awatary?
Ha! Nie prawda :P Marcin Mikołaj, Gregory de Corylus, Cesare di Bonasera
Edward von Dern pisze:4. Czy ktoś poinstruuje mnie co robić dalej?
Służę pomocą. Ślę również wiadomość prywatną.

(-) Daniel diuk von Witt
Awatar użytkownika
Kancelaria Królewska
urząd państwowy
NIM:
Kontakt:

Post autor: Kancelaria Królewska »

Obrazek
KANCELARIA KRÓLEWSKA

Dwór Jego Królewskiej Mości
EDWARDA II
Króla Dreamlandu i Elderlandu
wita Cię bardzo serdecznie w Królestwie Dreamlandu oraz życzy miłego, owocnego i długiego pobytu. Aby lepiej zrozumieć nasz świat poleca się kontakt z Jego Królewską Mością Edwardem II, Lordem Kanclerzem i jednocześnie księciem prowincji, w której zamieszkałeś - Danielem von Wittem, a także z innymi aktywnymi mieszkańcami tej prowincji: Auksencjuszem Butodziejem, Stedem Asketilem.
/-/
Kancelaria Królewska
Awatar użytkownika
rogdart
Numer GG: 5739863
NIM: 218175
Kontakt:

Post autor: rogdart »

Edward von Dern pisze:Witam jestem Edward
(...)
Mam kilka pytań, mianowicie:
(...)
3. Czemu wszyscy mają czarno-białe awatary?
(...)
PS. Mam nadzieję że spodobały wam się moje wypociny :D
ad3.
Nieprawda, prawda? xXD

ad PS
Bardzo ładne ;D

Witam serdecznie!
-----------------------------
(-) Roger markiz d'Artois
Lord Strażnik Koronny
Awatar użytkownika
ABW
Numer GG: 47635658
NIM: 148603
Herb: a11
Kontakt:

Post autor: ABW »

Witam! :) Tą samą drogą zapoznałem się z mikronacjami :) Życzę powodzenia w Tygodniku i w rozwiązaniu zagadek Twojego rodu no i oczywiście fajnie, jakbyś został u nas na trochę dłużej niż kilka dni lub tygodni, gdyż wielu z nowych mikronautów własnie na tyle tylko byli aktywni.
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogdart
Numer GG: 5739863
NIM: 218175
Kontakt:

Post autor: rogdart »

Dołączam sie do życzeń sir Auksencjusza:
Auksencjusz Butodziej pisze:Życzę powodzenia w Tygodniku i w rozwiązaniu zagadek Twojego rodu no i oczywiście fajnie, jakbyś został u nas na trochę dłużej niż kilka dni lub tygodni...
bo to smutna prawda, że tak się w większości dzieje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”