Odnoga dynastii?

Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Odnoga dynastii?

Post autor: Daniel von Witt »

W związku z przyłączeniem się Królestwa Scholandii do Królestwa Dreamlandu połączyły się ze sobą dwa domy: Korona Dreamlandzka i Korona Scholandzka. Mam więc pytanie: jaką oficjalnie nazwę nosi dynastia (odnoga dynastii?), do której należy Jego Królewska Wysokość Filip Radgar Scholandzki?

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Re: Odnoga dynastii?

Post autor: matmax »

Z dużym opóźnieniem, bo zdecydowanie nie jestem ekspertem w temacie.

Wydaje mi się, że dynastia ta nazywa się po prostu Scholandzcy.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Filip Radgar Scholandzki
król-senior
NIM:
Kontakt:

Post autor: Filip Radgar Scholandzki »

Dynastia założona przez Armina Frederika to Schwaben-Scholandiae.
Drzewo genealogiczne dynastii:
http://www.scholandia.org/keradus/vonSc ... andiae.gif

Niektóre nazwiska mogą być nieaktualne - przy objęciu Korony w Scholandii przyjmowało się nowe imię.

Co ważne jest to faktycznie dynastia - wszyscy władcy Scholandii od pierwszego króla do mnie byli spokrewnieni, a korona była dziedziczona.

Niestety, jestem ostatnią żyjącą osobą z rodu i wraz ze mną panowanie w Scholandii zakończył ród Schwaben-Scholandiae.
Awatar użytkownika
Jute-Lise Stormark
NIM: 819470
Kontakt:

Post autor: Jute-Lise Stormark »

Filip Radgar Scholandzki pisze:Niestety, jestem ostatnią żyjącą osobą z rodu i wraz ze mną panowanie w Scholandii zakończył ród Schwaben-Scholandiae.
Czyżby legendarny król Filip Radgar we własnej osobie? Czy będę mogła od czasu do czasu zaczepić prywatnie i wypytać o pewne sprawy z zamierzchłej przeszłości (uniwersytet i stara prasa)? Grzechem byłoby nie skorzystać z okazji.

I jeszcze taki drobiazg. Czy jest jakaś szansa na kontakt z p. Agnieszką Smorędą? Kiedyś trzpiotka, dzisiaj zapewne już poważna dama.
lady Jute-Lise Stormark
Filip Radgar Scholandzki
król-senior
NIM:
Kontakt:

Post autor: Filip Radgar Scholandzki »

Jedynie proszę się kontaktować mailowo. Mało kiedy jestem w stanie odpowiedzieć od razu, a mail nie zginie jak inne formy komunikacji.

Dawno nie słyszałem już tego nazwiska. Próba nawiązania kontaktu może okazać się niezwykle trudna.
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Jute-Lise Stormark pisze: I jeszcze taki drobiazg. Czy jest jakaś szansa na kontakt z p. Agnieszką Smorędą? Kiedyś trzpiotka, dzisiaj zapewne już poważna dama.
Proszę próbować, może się uda, sporo legendarnych scholandczyków jeszcze zagląda do starych skrzynek. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy ogólne”