W związku z przyłączeniem się Królestwa Scholandii do Królestwa Dreamlandu połączyły się ze sobą dwa domy: Korona Dreamlandzka i Korona Scholandzka. Mam więc pytanie: jaką oficjalnie nazwę nosi dynastia (odnoga dynastii?), do której należy Jego Królewska Wysokość Filip Radgar Scholandzki?
(-) Daniel markiz von Witt
Odnoga dynastii?
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Re: Odnoga dynastii?
Z dużym opóźnieniem, bo zdecydowanie nie jestem ekspertem w temacie.
Wydaje mi się, że dynastia ta nazywa się po prostu Scholandzcy.
Wydaje mi się, że dynastia ta nazywa się po prostu Scholandzcy.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: ↑13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
-
Filip Radgar Scholandzki
- król-senior
- NIM:
- Kontakt:
Dynastia założona przez Armina Frederika to Schwaben-Scholandiae.
Drzewo genealogiczne dynastii:
http://www.scholandia.org/keradus/vonSc ... andiae.gif
Niektóre nazwiska mogą być nieaktualne - przy objęciu Korony w Scholandii przyjmowało się nowe imię.
Co ważne jest to faktycznie dynastia - wszyscy władcy Scholandii od pierwszego króla do mnie byli spokrewnieni, a korona była dziedziczona.
Niestety, jestem ostatnią żyjącą osobą z rodu i wraz ze mną panowanie w Scholandii zakończył ród Schwaben-Scholandiae.
Drzewo genealogiczne dynastii:
http://www.scholandia.org/keradus/vonSc ... andiae.gif
Niektóre nazwiska mogą być nieaktualne - przy objęciu Korony w Scholandii przyjmowało się nowe imię.
Co ważne jest to faktycznie dynastia - wszyscy władcy Scholandii od pierwszego króla do mnie byli spokrewnieni, a korona była dziedziczona.
Niestety, jestem ostatnią żyjącą osobą z rodu i wraz ze mną panowanie w Scholandii zakończył ród Schwaben-Scholandiae.
- Jute-Lise Stormark
- NIM: 819470
- Kontakt:
Czyżby legendarny król Filip Radgar we własnej osobie? Czy będę mogła od czasu do czasu zaczepić prywatnie i wypytać o pewne sprawy z zamierzchłej przeszłości (uniwersytet i stara prasa)? Grzechem byłoby nie skorzystać z okazji.Filip Radgar Scholandzki pisze:Niestety, jestem ostatnią żyjącą osobą z rodu i wraz ze mną panowanie w Scholandii zakończył ród Schwaben-Scholandiae.
I jeszcze taki drobiazg. Czy jest jakaś szansa na kontakt z p. Agnieszką Smorędą? Kiedyś trzpiotka, dzisiaj zapewne już poważna dama.
lady Jute-Lise Stormark
-
Filip Radgar Scholandzki
- król-senior
- NIM:
- Kontakt:
Jedynie proszę się kontaktować mailowo. Mało kiedy jestem w stanie odpowiedzieć od razu, a mail nie zginie jak inne formy komunikacji.
Dawno nie słyszałem już tego nazwiska. Próba nawiązania kontaktu może okazać się niezwykle trudna.
Dawno nie słyszałem już tego nazwiska. Próba nawiązania kontaktu może okazać się niezwykle trudna.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Proszę próbować, może się uda, sporo legendarnych scholandczyków jeszcze zagląda do starych skrzynek. ;)Jute-Lise Stormark pisze: I jeszcze taki drobiazg. Czy jest jakaś szansa na kontakt z p. Agnieszką Smorędą? Kiedyś trzpiotka, dzisiaj zapewne już poważna dama.