Wasza Królewska Mość,
Wasza Wysokość Marszałku,
Wysoka Izbo,
na podstawie przysługującego mi prawa oświadczam, że zrzekam się mandatu poselskiego.
Działalność Izby Poselskiej, która już dawno powinna zostać rozwiązana, została sparaliżowana rażącym niedbalstwem w wykonywaniu obowiązków przez kierownictwo Izby. Przewlekające się w nieskończoność debaty i coraz odleglejsze terminy zakończenia procedowania nad poszczególnymi projektami, kluczowymi dla ustroju, który obowiązuje tylko na papierze od 24 lutego br. powodują, że nie pozwolę sobie na obecność w tak nieskutecznym organie "władzy". W związku z tym zrzekam się mandatu poselskiego i całą nadzieję w wprowadzeniu kluczowego dla Królestwa ustawodawstwa pokładam w Jego Królewskiej Mości, który trzy z czterech projektów ustaw ma przygotowane ostatecznie, zaś w pozostałych kwestiach stosowne uzgodnienia przeprowadzi Rząd Królewski.
Planowe 5 miesięcy kadencji Izby Poselskiej minęło pod koniec marca. Pora zamknąć jej drzwi.
(-) Daniel markiz von Witt
Premier Rządu Jego Królewskiej Mości
[INFORMACJA] Zrzeczenie się mandatu poselskiego
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Re: [INFORMACJA] Zrzeczenie się mandatu poselskiego
Uprzejmie proszę nie wykluczać siebie z grona winnych. Regulamin daje każdemu z posłów możliwość objęcia prowadzenia obrad Izby w razie nieaktywności jej organów. Nie korzystając z tego prawa, WE wykazał się takim samym brakiem aktywności jak reszta z nas.
Zgodnie z ar. 17 ust. 2 ustawy o Parlamencie Królewskim ogłaszam wygaśnięcie mandatu markiza Daniela von Witta w wyniku zrzeczenia się.
Zgodnie z ar. 17 ust. 2 ustawy o Parlamencie Królewskim ogłaszam wygaśnięcie mandatu markiza Daniela von Witta w wyniku zrzeczenia się.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Z grona winnych? Wcale. Z tego sparaliżowanego grona już tak. Grona które nagle eksplodowało aktywnością pod Waszymi palcami, bo raczyliście nimi poklikać, gdy obserwowałem, jak dzień pod dniu w Dreamlandzie bywaliście, i jakoś wtedy na te parę kliknięć stać Was nie było.
Izba jest też chyba już nielegalna, mając tylko dwóch posłów. Nie wiem więc po co uruchomiono głosowania.
Izba jest też chyba już nielegalna, mając tylko dwóch posłów. Nie wiem więc po co uruchomiono głosowania.
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Zapewniam, że to nie jest kwestia kilku kliknięć, spędziłem dziś nad IP dwie godziny. Z góry wiedziałem, że tyle to zajmie i dlatego odraczałem to od paru tygodni, bo ciężko mi było znaleźć czas. Przeczytanie, zrozumienie i przeanalizowanie Pańskich projektów jest niełatwe i, jak w przypadku projektu konstytucji, najprościej jest je pisać od nowa zamiast próbować poprawiać. Z tego typu prawodawstwem, niestety stwierdzam, że cały pomysł z nową konstytucją i nowym startem był chybiony. Liczyłem, że uda nam się odchudzić prawo i nie tworzyć już sążnistych ustaw, w których połowa przepisów niczemu nie służy, jednak wygląda na to, że ustawy w nowym porządku prawnym będą jeszcze gorsze od tego, co było. Obawiam się, że nie będę miał czasu ani siły walczyć z tego typu bublami w następnym Parlamencie.
Przeszukałem dziś naprędce obowiązujące prawo pod kątem tego, czy liczba posłów poniżej trzech wymusza rozwiązanie Izby i nie znalazłem takiego przepisu. Co nie znaczy, że taki nie istnieje. Będę jednak wdzięczny za wskazanie miejsca, gdzie go znajdę.
Przeszukałem dziś naprędce obowiązujące prawo pod kątem tego, czy liczba posłów poniżej trzech wymusza rozwiązanie Izby i nie znalazłem takiego przepisu. Co nie znaczy, że taki nie istnieje. Będę jednak wdzięczny za wskazanie miejsca, gdzie go znajdę.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Jest to kwestia kilku kliknięć, bo przez 2 miesiące procedowania nad każdą ustawą to przy Waszej codziennej obecności w Królestwie, tymi to właśnie małymi kroczkami przy zaangażowaniu 5-10 minut dziennie dalibyście sobie z tym radę już dawno.Pavel Svoboda pisze:Zapewniam, że to nie jest kwestia kilku kliknięć, spędziłem dziś nad IP dwie godziny. Z góry wiedziałem, że tyle to zajmie i dlatego odraczałem to od paru tygodni, bo ciężko mi było znaleźć czas.
Czytanie wcześniejszych było prostsze? :)Pavel Svoboda pisze:Przeczytanie, zrozumienie i przeanalizowanie Pańskich projektów jest niełatwe i, jak w przypadku projektu konstytucji, najprościej jest je pisać od nowa zamiast próbować poprawiać.
Więcej ustaw jest znoszonych niż wprowadzanych, w dodatku krótszych, a WKW opowiada takie dziwne frazesy o braku sił do walki o dobre prawo! Litości! Aby z czymkolwiek walczyć spróbujcie najpierw od swojego marazmu i ślamazarności.Pavel Svoboda pisze:Z tego typu prawodawstwem, niestety stwierdzam, że cały pomysł z nową konstytucją i nowym startem był chybiony. Liczyłem, że uda nam się odchudzić prawo i nie tworzyć już sążnistych ustaw, w których połowa przepisów niczemu nie służy, jednak wygląda na to, że ustawy w nowym porządku prawnym będą jeszcze gorsze od tego, co było. Obawiam się, że nie będę miał czasu ani siły walczyć z tego typu bublami w następnym Parlamencie.
Mój błąd. Przepraszam. Głosujcie sobie :)Pavel Svoboda pisze:Przeszukałem dziś naprędce obowiązujące prawo pod kątem tego, czy liczba posłów poniżej trzech wymusza rozwiązanie Izby i nie znalazłem takiego przepisu. Co nie znaczy, że taki nie istnieje. Będę jednak wdzięczny za wskazanie miejsca, gdzie go znajdę.