Przysięga wojskowa

Tutaj należy składać wnioski, prośby, oświadczenia i tym podobne pisma, skierowane do Jego Królewskiej Mości albo do Jego Dworu.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen
NIM:
Kontakt:

Przysięga wojskowa

Post autor: Anastasia Windsachen »

W związku z Rozkazem nr 1/25 Naczelnego Dowódcy Rodzajów Sił Zbrojnych z dnia 2 sierpnia 2025 roku zgodnie z którym zostałam mianowana Marszałek Królewskich Sił Zbrojnych, składam uroczyście swoją przysięgę wojskową!

Ja Anastasia Windsachen von Ribertrop przysięgam JKM Tannegardowi, Piętnastemu Królowi Ebruz, wiernie służyć, gdzie mnie JKM raczy obrócić albo posłać, we wszystkich państwach, wszędzie wiernym, posłusznym być zwierzchności, której mnie JKM poruczyć będzie raczył, szkód JKM strzec i pożytek mnożyć, a w tych rzeczach, na których mnie w posługi JKM obstalowano, zawżdy wiernie i mężnie się stawić, jako wiernego i cnotliwego sługę zależeć będzie.

Po złożeniu przysięgi wojskowej Anastasia poprawiła swoje ubranie, może i nie było potrzeby, ale tak też czasami rozładowuje się tlące się w człowieku napięcie. Cicho skwitowała całość słowami - No, to czas Was postawić do pionu bez zbędnych ceregieli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kancelaria Królewska”