Podanie o obywatelstwo i kilka słów o sobie

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Flavia
obywatel
NIM:
Kontakt:

Re: Podanie o obywatelstwo i kilka słów o sobie

Post autor: Flavia »

Taubuszetia ujęła mnie krajobrazami swoją historią i tymi niedostępnymi mieszkańcami i ofertą pracy naturalnie. To jest wręcz idealne miejsce dla mnie, również ze względu na to że jestem bardzo mobilna gdyż latam na gołębiu gigancie, dla którego ta akurat część królestwa będzie idealnym miejscem do zamieszkania. Historie gołębia, kiedyś opowiem wiąże się ona z Dreamlandem. Mam nadzieję, ze wystartuje niedługo z usługami wróżenia oraz magii. Pozdrawiam! Chyba że jest jakiś zwyczajowy zwrot którym mogę pożyczyć Wszystkim miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Maciej Hergemon pisze: 29 maja 2025, 22:58 Poszedłbym se na jakąś plażę. Czy Szanowny zapewni dreamlandczykom duchową kontynuację Miami Vice?
Bardziej coś w stylu "lato na Rugii" czy "wiosna pod Hamburgiem".

Oczywiście o ile się doczekam. Na razie na dział dla lenna na forum czekam circa 2 tygodnie. Poczekam do jutra, a potem chyba odpuszczę, bo działanie w trybie "godzinka dla Dreamlandu" niespecjalnie mnie jednak grzeje. Tracę cały zapał do roboty, a w czerwcu już tyle czasu mieć nie będę.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej Hergemon »

Chamberlain pisze: 30 maja 2025, 14:30
Maciej Hergemon pisze: 29 maja 2025, 22:58 Poszedłbym se na jakąś plażę. Czy Szanowny zapewni dreamlandczykom duchową kontynuację Miami Vice?
Bardziej coś w stylu "lato na Rugii" czy "wiosna pod Hamburgiem".

Oczywiście o ile się doczekam. Na razie na dział dla lenna na forum czekam circa 2 tygodnie. Poczekam do jutra, a potem chyba odpuszczę, bo działanie w trybie "godzinka dla Dreamlandu" niespecjalnie mnie jednak grzeje. Tracę cały zapał do roboty, a w czerwcu już tyle czasu mieć nie będę.
Proszę o PW co konkretnie potrzeba i zrealizuję do Wieczorka.
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Widzę, że JKW Maciej już mnie ubiegł, jednak na przyszłość polecam się wszystkim potrzebującym różnorakich dostępów — jako członek KKI (co prawda funkcjonującego na podstawie prawa zwyczajowego) również jestem w stanie ich udzielić, a już drugi raz dowiaduję się z publicznego posta, że ktoś od dłuższego czasu czeka.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Chamberlain pisze: 30 maja 2025, 14:30
Tutaj muszę sprostować, proszę zerknąć do naszych pw z czasu gdy przyznawalem lenno. Tam wyraźnie pisalem że czekam na jakiś herb/znak graficzny reprezentujacy lenno żeby utworzyć odpowiedni dział, a otrzymałem dopiero wczoraj wieczorem. Nikt kto do mnie sie z zgłasza nie czeka dłuzej niż 2 dni, a w wiekszosci przypadków ponizej doby.
Wyciągając wnioski z tej sytuacji, być może trzeba zmienić sposob administacji forum. I przeznaczyć watek techniczny do zglaszania takich spraw. Jako że tymi sprawami oprócz mnie zajmuja sie zarowno JKM Alfred jak i JKM Maciej to wszystko będzie sprawniej działało.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

Tannegard pisze: 30 maja 2025, 15:55 Tutaj muszę sprostować, proszę zerknąć do naszych pw z czasu gdy przyznawalem lenno. Tam wyraźnie pisalem że czekam na jakiś herb/znak graficzny reprezentujacy lenno żeby utworzyć odpowiedni dział, a otrzymałem dopiero wczoraj wieczorem.
I jest to procedura zupełnie pozbawiona sensu. Ustawienia forum sprawiają, jak mi wyjaśniono, że te herbiki wyświetlają się w jakości tatuażu wodnego. I nic się z tym nie da zrobić. Szkoda, że ktoś uznał, że to krok potrzebny, by w ogóle móc tam działać (bez herbików pisać najwyraźniej nie można). Jeśli dodam, że nad tym herbem i jego wariantami siedziałem kilka dni, w pierwszej kolejności przekopując się przez od lat niedostępne bądź zniszczone już strony, przebijając się przez meandry lokalnej heraldyki, mam ochotę lekko westchnąć. Podobnie jak z wydanym postanowieniem, w którym prosiłem o nakreślenie granic lenna, by uniknąć w przyszłości chaosu i nieporozumień. WKM raczył odpowiedzieć, że nikomu nie nakreślano dotąd granic, więc i mnie nie spotka ten techniczny zaszczyt. Podesłane mi przez WKM linki do dawnych stron również muszę zostawić dla siebie i "nikomu nie pokazywać", bo RODO.

Podejrzewam, że identycznie jest z "pracą nad stroną główną", która będzie stać w miejscu, bo jakiś przycisk czy grafika jest niedostatecznie zielona lub nadmiernie pomarańczowa.

No więc jest to autyzm, ale taki, na którym tracimy wszyscy. Ja sobie z tym, jako weteran, jakoś prędzej czy później poradzę, choć na razie przypomina to bardziej wyszarpywanie z pyska niż jakikolwiek racjonalny proces administracyjny. Flavia czy ktokolwiek inny odbiłby się od szybki. Wszystko można, ale nic się nie da, bo okienka podawcze mają swoje terminy i procedury z sufitu.

A poniżej mikroświat autystyków. Będzie sobie tak ciupać i kwilić za pręcikami przez całe dekady.

Obrazek
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Jakąś chwile temu czytałem w tym miejscu rozbudowany komentarz autorstwa Jego Królewskiej Mości; w tej chwili tej wypowiedzi już nie widzę. Mam nadzieję, że nie doszło tu do jakiegoś podłamania emocjonalnego, a z Ekorre nie nadejdzie jutro jakaś depresyjna proklamacja.

Diuk w szybkim tempie dobiera sobie nowych wrogów i niejednokrotnie strzela z ciężkiej armatki, ale, bazując jedynie na odkrytych tutaj kartach, odnoszę wrażenie — może to właśnie tylko "wrażenie” — że kaliber sprawy nie uzasadnia ostatniej salwy.

Gramy do jednej bramki. Mamy wspólny cel. Dynamika komunikacji, reaktywność obywateli, tempo samych dyskusji — to wszystko w ostatnich miesiącach odczuwalnie poszło w górę i zdecydowanie nie jest to już to samo miejsce, co późną zimą. Nie ma potrzeby wywierać dodatkowej presji i zohydzać sobie tego, co jest — co powinno być — tylko zabawą. Dokądkolwiek idziemy — zdążymy. Jesteśmy już blisko przeskoczenia na kolejny poziom jakości.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

Pani Flavio, serdecznie witamy w Dreamlandzie! Jeśli to Pani pierwsza mikronacja, to dokonała Pani wyśmienitego wyboru - widać, że nie brak Pani intuicji. Mam nadzieję, że się tu Pani zadomowi. Proszę mnie wstępnie zapisać do kolejki po wróżbę. Chociaż, sądząc po aktywności w tym wątku, najbliższe terminy pewnie ma już Pani zaklepane.

Odnośnie przykrej wymiany zdań w postach wyżej: nie chcę ani wychodzić przed szereg, ani komuś przesadnie kadzić, ale w kontrze do zarzutów p. Chamberlaina, z których można wyciągnąć wniosek, jakoby jakieś obstrukcje ze strony Korony były tu na porządku dziennym, chciałbym powiedzieć: Jego Królewska Mość wszystkie moje prośby o archiwa, dostępy, konta FTP i tym podobne zawsze realizował ekspresowo, nawet w okresach kompletnej zapaści i zerowego ruchu na forum. Podejrzewam więc, że zwyczajnie nawaliła komunikacja między panami i niepotrzebnie komuś imputuje się "autyzm" i złą wolę.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Edward Ebruz pisze: 1 cze 2025, 00:21
Jakąś chwile temu czytałem w tym miejscu rozbudowany komentarz autorstwa Jego Królewskiej Mości; w tej chwili tej wypowiedzi już nie widzę. Mam nadzieję, że nie doszło tu do jakiegoś podłamania emocjonalnego, a z Ekorre nie nadejdzie jutro jakaś depresyjna proklamacja.
Nic z tych rzeczy. Po prostu uznalem że moje słowa moga zbyt negatywnie wpływać na ogólną atmosferę, dlatego postanowiłam nie ciągnąć tej dyskusji. W końcu to watek powitalny.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

Ok, może trochę za mocno wcisnąłem pedał gazu. Tutaj jednak nie chodzi tylko o tempo czy reaktywność. Po prostu pocztą zwrotną na ogół przychodzi nie to, co zamówiłem, więc reklamuję. Ale już macham łapką na zgodę.

Ale czy ktoś mi racjonalnie wyjaśni, dlaczego na głównej podwieszony jest potworek o nazwie "Rodyjska Galeria Cytatów", a nie ma tam najzwyklejszego linku do strony heroldii, map czy Scholandii? Przecież to wordpress, wymiana linków to kwestia 15 sekund.
Edward Ebruz pisze: 1 cze 2025, 00:21 Jesteśmy już blisko przeskoczenia na kolejny poziom jakości.
Zabrzmiało trochę tak, jakbyśmy mieli za chwilę wstrzyknąć sobie w żyłę jakiś preparat domowej roboty. :D
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej Hergemon »

Bo poprosiłem o umieszczenie Rodyjskiej Galerii Cytatów na stronie, wiedząc, że jest moim, w pełni bezpiecznym i prościutkim skryptem.
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Chamberlain pisze: 1 cze 2025, 16:15 nie ma tam najzwyklejszego linku do strony heroldii, map czy Scholandii?
Uzyskałem dostęp do wordpressa i dodałem garść linków. Można nadsyłać dalsze propozycje.
Naprawiłem też problemy z linkami w obrębie domeny stary.dreamland.net.pl.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
OlaChojnacka
NIM: 714447
Kontakt:

Post autor: OlaChojnacka »

Flavia pisze: 29 maja 2025, 15:41 Kiedyś sto lat temu błąkałam się po Secondlife ale teraz już nawet nie pamiętam logina.
Warto wrócić od czasu do czasu :)
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

OlaChojnacka pisze: 3 cze 2025, 01:33 Warto wrócić od czasu do czasu :)
Jak ten świat w ogóle obecnie funkcjonuje? Solidne postapo?
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
OlaChojnacka
NIM: 714447
Kontakt:

Post autor: OlaChojnacka »

matmax pisze: 3 cze 2025, 09:15 Jak ten świat w ogóle obecnie funkcjonuje? Solidne postapo?
Wyczuwam - pewnie niesłusznie - ironię lub sarkazm.
Funkcjonuje normalnie.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

OlaChojnacka pisze: 4 cze 2025, 09:32 Wyczuwam - pewnie niesłusznie - ironię lub sarkazm.
Funkcjonuje normalnie.
Nie, serio uruchomiła mi się ciekawość, a że nie słyszałem o SL od laaaaaat, zaciekawiłem się, jak jest w porównaniu z "starymi dobrymi czasami". Widzę, że liczba graczy trzyma się mniej więcej stabilnie przez ostatni rok.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Ostatnie logowanie 30 maja. To by chyba było na tyle.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

Żeście przepłoszyli dziewczynę...
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Mówiłem, żeby nie wysyłać zdjęć penisa w pierwszej wiadomości.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Spóźnione, ale szczere, witam serdecznie w Królestwie!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”