Ktoś mógłby to bardziej naświetlić? @Heinz-Werner Grüner?
Postaci AI
- Chamberlain
- obywatel
- Numer GG: 62994040
- NIM: 866253
- Kontakt:
Postaci AI
Na forum Edelweiss zauważyłem zakładkę "Postaci AI". Wygląda to obiecująco, przynajmniej w teorii, ale jak w praktyce? Bo na forum niespecjalnie coś widać. Sam pomysł bardzo ciekawy i chyba z potencjałem.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Re: Postaci AI
NGAF? Wszyscy na jakiejś procesji?
A samo Edelweiss chyba całkowicie zależne od aktywności swojego założyciela?
A samo Edelweiss chyba całkowicie zależne od aktywności swojego założyciela?
Koncepcyjnie to nadal nie będzie producent kreatywności, ktoś musi napisać prompt i ewentualnie dać modelowi pohalucynowac. Myślę że to może być ciekawy eksperyment, ale raczej nie widzę w nim wielkiej przyszłości.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: ↑13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Pewnie są mikronacje, w których to będzie miało głębszy sens. U nas chyba niezbyt.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Torkan Ingawaar
- obywatel
- NIM: 156339
- Kontakt:
Przypomniało mi się, jak na łamach słynnego Kuriera Leblandzkiego można było natknąć się na strumień świadomości cesarza Marcusa Lebencjusza, który z doniesień o rutynowym czyszczeniu dreamlandzkiego CRM z martwych dusz wysnuł fascynującą teorię spiskową: Dreamlandczycy nieopatrznie odeszli od statycznych stron i zapomnieli, że skrypty php to igranie z ogniem, wiec teraz muszą się mierzyć z prawdziwym buntem maszyn i rzekome "martwe dusze" to tak naprawdę nadmiarowi mieszkańcy tworzeni przez niesforny system informatyczny. Cóż, bajania odklejonego monarchy być może jednak były prorocze i za jakiś czas dojdziemy do punktu, w którym odpowiednio nastrojona maszyneria faktycznie będzie mogła wprawiać w ruch wirtualnych mieszkańców zdolnych do realistycznych interakcji. Tylko czekać, aż w ramach mikronacyjnego luddyzmu zacznie się postulować przyjęcie doktryny Micronation i akces do Paktu Brunlandzkiego.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)

- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Pewnie nie, ale chłodziło mi jedynie o to, jak to się sprawdziło do tej pory, bo widzę, że niektóre z tych bocików są w ruchu od 2022 roku, więc chyba już mniej więcej wiadomo, czy to ma jakiś potencjał.Wojciech Bombina pisze: ↑31 maja 2025, 22:59 Pewnie są mikronacje, w których to będzie miało głębszy sens. U nas chyba niezbyt.
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Chamberlain pisze: ↑1 cze 2025, 16:43 ale chłodziło mi jedynie o to, jak to się sprawdziło do tej pory, bo widzę, że niektóre z tych bocików są w ruchu od 2022 roku, więc chyba już mniej więcej wiadomo, czy to ma jakiś potencjał.
To mi przypomina takie stare opowiadanie Dukaja - "Irrehaare", jedno z wczesnych, jak jeszcze z formą nie kombinował. W każdym razie akcja toczy się w "grze", w której ludzie utknęli od kilku lat z uwagi na awarię sprzętów. I jest taki całkowicie poboczny wątek, wręcz wspomniany mimochodem, otóż jedna para ludzi, zrobiła tam sobie dziecko, które było botem, po czym jak zaczęło dorastać to je "zabili", bo nie mogli zdzierżyć jego ograniczenia. Świetne opowiadanie skądinąd.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Heinz-Werner Grüner
- NIM:
- Kontakt:
Z założenia miał to być pomysł zwany "Racjonalizatorzy". Zastosowaniem - fabularne wykorzystanie postaci w opisach zakładów pracy, miejsc, zdarzeń, gdzie kazdy miał być przypisany do jakiegoś stanowiska z "puli", którą sami kreowaliśmy.Chamberlain pisze: ↑29 maja 2025, 18:34Na forum Edelweiss zauważyłem zakładkę "Postaci AI". Wygląda to obiecująco, przynajmniej w teorii, ale jak w praktyce? Bo na forum niespecjalnie coś widać. Sam pomysł bardzo ciekawy i chyba z potencjałem.
Natomiast został dla nas stworzony "pomocnik AI", gdzie jego wykorzystanie widać było w Rajdzie Szarotki tego roku. Natomiast nie chcemy tego wykorzystywać do budowania sztucznej aktywności, a tylko i wyłącznie w ramach pomocy w kreowaniu naszych wydarzeń. Jak zapewne Szanowni Panowie wiedzą Edelweiss słynie z tego, że odbywają się u nas cyklicznie wydarzenia takie jak Schmelzfest, Edeliebe czy Oktoberfest...
Co do potencjału, jest ogromny, ale jednak jestem wierny zasadom co człowiek napisze, co AI nie zastąpi, więc pomysł oszczędzamy, bo i po co naduzywać...
Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Oberhaupt Edelweiss