Akt zgody narodowej

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Akt zgody narodowej

Post autor: Chamberlain »

Szanowni i Szanowne,

mając na uwadze przebieg dyskusji w tym wątku i wypowiedzi tego Obywatela, wysłuchawszy wszystkich za i przeciw, również tych kilku głosów, które do mnie spłynęły na skrzynkę pocztową, przemyślawszy sprawę dogłębnie i nie na czczo, ogłaszam, co następuje:

Ja, William Chamberlain-Schlesinger, Diuk, syn mojego Papy i ojciec nie znanych mi jeszcze dzieci, decyduję się przyjąć wyciągniętą rękę i ogłosić pokój wieczysty z Obywatelem Ebruzem, znanym nam powszechnie jako Andrzej, król emerytowany, samodzielny suezeren Tristu.

Bracie! Wybaczam i proszę o wybaczenie! Jeśli Ci w czym uchybiłem, nie chowaj tego w pamięci. Oddzielmy grubą kreską to, co byłe, od tego, co będzie. A będzie kolorowo!
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Re: Akt zgody narodowej

Post autor: Maciej Hergemon »

Tego nie było na mojej tegorocznej karcie mikronacyjnego binga. Szcziszczat! Najserdeczniejsze życzenia obu Panom ślę z Taubuszetii Górskiej. Następna wieś otrzyma na część tego wiekopomnego wydarzenia nazwę Einheitsstadtu.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Ze szczerą radością przyjmuję słowa Diuka Chamberlaina, który odpowiedział pozytywnie na moją inicjatywę pojednania się. Dziękując za udzielone przebaczenie, również przebaczam Diukowi wszelkie krzywdy z przeszłości. Było, minęło. Pokazaliśmy, że w imię lepszego jutra dla Dreamlandu można zgładzić wzajemne, osobiste wrogości. Oby nasze słowa o pojednaniu przetrwały każdą próbę oraz każdą różnicę zdań, teraz i zawsze, i na wieki wieków.

(-) Andrzej vel Jezus Pedael Ipanienko-Ingawaar
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Aż się cieplej w sercu robi!
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

JPII vel Andrzej RE pisze: 11 maja 2025, 14:57 Ze szczerą radością przyjmuję słowa Diuka Chamberlaina, który odpowiedział pozytywnie na moją inicjatywę pojednania się. Dziękując za udzielone przebaczenie, również przebaczam Diukowi wszelkie krzywdy z przeszłości. Było, minęło.
(Wzruszenie)

Szanowny, dziś się radujmy, nie zapomnij jednak wystąpić o obywatelstwo Królestwa, którego w tej chwili, wbrew kolorkowi, nie posiadasz. A przynajmniej według tego wykazu. Przyjdą wybory i będzie płakusianie.
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

Służcie dalej naszej ojczyźnie!
Załączniki
pieczec.jpg
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

Wojciech Bombina pisze: 11 maja 2025, 15:40 Służcie dalej naszej ojczyźnie!
(Klęka i całuje w rękaw połyskującej zielonkawo liberii)

A teraz, Naczelniku, prowadź na Wyspę św. Malgorzaty! Jeśli nie jest to najlepszy możliwy kandydat do kolonizacji i późniejszego włączenia do Marchii Scholandzkiej, to już nie wiem, co mogłoby nim być.

Widziano tam bose i głodne diuczątka, które wymagają wykarmienia!
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Konflikty i ostre słowa w tym momencie niczemu nie służą. Musimy trzymać się razem, każdy ma swoje talenty i umiejętności, które trzeba w pełni wykorzystać dla odbudowy kraju.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Kontakt:

JPII vel Andrzej RE pisze: 11 maja 2025, 14:57 Pokazaliśmy, że w imię lepszego jutra dla Dreamlandu można zgładzić wzajemne, osobiste wrogości. Oby nasze słowa o pojednaniu przetrwały każdą próbę oraz każdą różnicę zdań, teraz i zawsze, i na wieki wieków.
Bracie, przypominam się! Z tym pojednaniem to na serio. Liczę na jakiś ciąg dalszy. Wróć do nas! Może jakieś wspólne projekty w ramach lenna?
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

Chamberlain pisze: 23 maja 2025, 16:11 Może jakieś wspólne projekty w ramach lenna?
Albo chociaż jakiś banger? Moja nóżka dawno nie tuptała.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”