Nowa funkcjonalność forum KD

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Re: Nowa funkcjonalność forum KD

Post autor: Torkan Ingawaar »

Chyba cię nie lubi.
Wypraszam sobie - łobuz kocha najbardziej. W ogóle, panie Chamberlain, może chciałby dołączyć Pan do wesołej gromadki moich małżonków? Jezus i Paweł na pewno ciepło by Pana przyjęli w naszym wspólnym łożu, a Pan miałby okazję, aby odbić się od politycznego dna. Proszę rozważyć moją propozycję.

A tajemnice poliszynela mają to do siebie, że nie trzeba ich wyjawiać. xD
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Also Chamberlain brzydko się zesrał bo niepisana koleżeńska zasada mówi, żeby raczej nie podnosić publicznie czegoś co wiedział chyba każdy, że się kiedyś odgrywało inne postaci bo to i tak nic nie zmienia ;)
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Jezusicek pisze: 7 lut 2019, 12:44 Also Chamberlain brzydko się zesrał bo niepisana koleżeńska zasada mówi, żeby raczej nie podnosić publicznie czegoś co wiedział chyba każdy, że się kiedyś odgrywało inne postaci bo to i tak nic nie zmienia ;)
Zmienia i to sporo, przynajmniej dla mnie. Kolegami nie jesteśmy, a pretensje adresuj do męża, przecież info pochodzi z kanału IRC, gdzie padło w obecności ok. 12 osób. Do mnie dotarło z opóźnieniem. No ale mogłeś się pochwalić, po co te zabawy w trolla z piłką do metalu? Z takim CV spokojnie możesz aplikować do międzynarodówki seniorów i korzystać ze zniżek kombatanckich. Chodziliście z de Zaymem do jednej klasy?
Torkan Ingawaar pisze: 6 lut 2019, 16:33 W ogóle, panie Chamberlain, może chciałby dołączyć Pan do wesołej gromadki moich małżonków?
Dziękuję, postoję. W moim umyśle jest miejsce wyłącznie dla JKW Alfreda i jego wszechpałujące kodeksy.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Torkan Ingawaar pisze: 6 lut 2019, 16:33tajemnice poliszynela mają to do siebie, że nie trzeba ich wyjawiać. xD[/justify]
Byłem Aspazją, zanim to było modne!
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

@Robert II Fryderyk mam luźną sugestię na nową funkcjonalność - system lajkowania postów. To takie troszku fejsowo-dyskordowo-yoyo-pollinnnacyjne rozwiązanie ale czasem lepiej byłoby dać po prostu lajeczka pod postem który ci się podoba niż szitpostować jakimiś "xD" pod OCetem, co Ty na to?
Awatar użytkownika
RIIF
król-senior
NIM: 747065
Herb: herb_kd_krolRCA
Kontakt:

Post autor: RIIF »

Wiele razy złapałem się na tym, że odruchowo chciałem polajkować/posercować post, który mnie zainteresował na forum KD. Tak, to jest naleciałość z okresu sarmackiego. Nie widzę powodów by nie dawać takiej opcji - ale zdecydowanie nie serca, i nie jedna opcja - stawiałbym jeśli już na system kciuk w górę, kciuk w dół, meh.
Robert Fryderyk, c.s, r. s., p.s., KKdrOD, KCO
Polyna
NIM: 278556

Post autor: Polyna »

JPII pisze: 8 lut 2019, 12:04 @Robert II Fryderyk mam luźną sugestię na nową funkcjonalność - system lajkowania postów. To takie troszku fejsowo-dyskordowo-yoyo-pollinnnacyjne rozwiązanie ale czasem lepiej byłoby dać po prostu lajeczka pod postem który ci się podoba niż szitpostować jakimiś "xD" pod OCetem, co Ty na to?
👍🏾

EDIT: A żeby było jeszcze bardziej fejsowo-dyskordowo-yoyo można by dać cały system emoji reactions reakcji czucioznakowych xD.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Arianator-in-chief pisze: 8 lut 2019, 13:01
JPII pisze: 8 lut 2019, 12:04 @Robert II Fryderyk mam luźną sugestię na nową funkcjonalność - system lajkowania postów. To takie troszku fejsowo-dyskordowo-yoyo-pollinnnacyjne rozwiązanie ale czasem lepiej byłoby dać po prostu lajeczka pod postem który ci się podoba niż szitpostować jakimiś "xD" pod OCetem, co Ty na to?
👍🏾

EDIT: A żeby było jeszcze bardziej fejsowo-dyskordowo-yoyo można by dać cały system emoji reactions reakcji czucioznakowych xD.
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
NIM: 430209
Herb: k14
Kontakt:

Post autor: Karolina Aleksandra »

Arianator-in-chief pisze: 8 lut 2019, 13:01
👍🏾

System lajkowania postów — w porządku, faktycznie czasami brakuje możliwości rzucenia krótkiej aprobaty danemu postowi bez spamowania forum. Cały system emoji reactions: błagam, nie. Mam nadzieję, że to była tylko ironiczna propozycja.

KA
Polyna

Karolina Aleksandra pisze: 8 lut 2019, 20:55 System lajkowania postów — w porządku, faktycznie czasami brakuje możliwości rzucenia krótkiej aprobaty danemu postowi bez spamowania forum. Cały system emoji reactions: błagam, nie. Mam nadzieję, że to była tylko ironiczna propozycja.
W połowie ironicznie, w połowie byłby to ciekawy eksperyment.

Chciałabym zobaczyć czy np. frakcja wypowiadania posłuszeństwa Krulowi doczepiałaby regularnie poop emoji pod posty tow. RCA, i takie tam.
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
Kontakt:

Nie rozważałam tej możliwości, ale zdecydowanie przekonała mnie ona do stanowczego wetowania jakichkolwiek prób wprowadzania funkcji tego typu.

KA
Polyna

Karolina Aleksandra pisze: 8 lut 2019, 21:10
Nie rozważałam tej możliwości, ale zdecydowanie przekonała mnie ona do stanowczego wetowania jakichkolwiek prób wprowadzania funkcji tego typu.
Ale pomyśl o potencjale dramatycznym typu „ktoś mi wstawił brzydką emotkę, rzucam obywatelstwem i zabieram grabki”.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Możnaby też rozkminić customowe sztikersy jak z komunikatora Telegram. KMWTW ;)))
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
Kontakt:

Chamberlain pisze: 6 lut 2019, 11:58No tak. Facet z Lycry dokonał w końcu wyjścia z cienia.
Mogę zadać pytanie? Nie lepiej (a przede wszystkim uczciwiej) wejść na kanał IRC i zmierzyć się z ludźmi „na żywo”, zamiast podglądać z ukrycia?

KA
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Sząbi apparently nie umie się bawić w mirkonacje ;)
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Ja jestem przeciwnikiem takich łapek w górę, w dół i innych emotek. Przecież można wyrazić swoją (dez)aprobate pisząc w odpowiedzi na daną treść. Można wreszcie, gdy ktoś bardzo tego chce, wkleić odpowiedni obrazek. W obecnej sytuacji gdy chce się do czegoś odnieść, można tę wiadomość zacytować, rozszerzyć swój pogląd, wprowadzić jakieś dygresje - słowem, w trakcie pisania odpowiedzi przychodzą do głowy różne dodatkowe elementy, które można w tejże odpowiedzi zawrzeć. Wprowadzenie łapek w górę lub w dół po prostu pozbawi nas tego i wykastruje forum z potencjalnie całkiem sporej treści.

Co więcej, o ile łapkę w górę jestem w stanie jeszcze jakoś zrozumieć (chociaż niekoniecznie zaakceptować), bo oznacza ona po prostu aprobatę, o tyle co oznacza łapka w dół? Nie zgadzam się? Ale dlaczego? Ze wszystkim czy częściowo? Jakie jest zatem zdanie osoby, która się nie zgadza? Tego wszystkiego nie dowiemy się, gdy ktoś po prostu kliknie.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Алоиз Нишемангоҳ
Numer GG: 4917991
NIM: 732103
Kontakt:

Post autor: Алоиз Нишемангоҳ »

JPII pisze: 8 lut 2019, 22:58 Możnaby też rozkminić customowe sztikersy jak z komunikatora Telegram. KMWTW ;)))
hyhyhyhyhy
ppłk Alojzy Pupka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”