[ELDERLAND] Podróż

Miejsce informacji na tematy zagraniczne z innych mikronacji.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

[ELDERLAND] Podróż

Post autor: Daniel von Witt »

Obywatele, sympatycy, wrogowie Królestwa Elderlandu,

Królestwo Elderlandu mocą już raz zdetronizowanego tam króla, który jakimś pechowym zrządzeniem losu znów tam na tron wyniesiony został (JKW Karolinie Aleksandrze będę miał to za złe po wsze czasy :P ) odbiło od dreamlandzkiego brzegu. Alfred (tfu) szybciutko sponiewierał Koronę i wszystkie jej aktywa, wsadził mi na okręt i mam się nim stąd (informatyczna przestrzeń) oddalić. Tak też zrobię, choć na razie rozłożyłem mapę na mostku i decyduję, gdzie Elderland osadzić. Skonsultuję się w tej sprawie zarówno z obywatelami elderlandzkimi, którzy mają coś pod czapką i znają się na tej informatycznej magii (dla mnie), a ponadto z sympatykami, którzy chcą co nieco doradzić. Dziękuję każdej osobie, która w ciągu ostatnich godzin odezwała się do mnie dowolnym kanałem komunikacji, okazując tym samym troskę o przyszłość jednego z czterech aktywnych i najstarszych polskich mikronacji (Dreamland, Sarmacja, Wandystan, Elderland!). To się nie zmieni. Będziemy aktywni i nie będziemy odstępować miejsca innym mikronacjom lub po prostu pustce. Ziemie niczyje nie wedrą się na elderlandzkie ziemie, a cmentarze tam nie powstaną. Powstanie za to Elderland, który być może będzie wciąż poniżany przez zorganizowaną grupę przestępczą Alfreda, ale który nie będzie już dreamlandzką zabawką, młodszym bratem do bicia, który ma się słuchać starszego. Stało się jak się stało. Wybierane jest miejsce, gdzie Elderland popłynie i wkrótce, możliwie szybko do tego miejsca dotrze, aby otworzyć się znów przed wirtualnym światem. Kto żyw niech na pokład się zabiera, a i wszystkich wyrzuconych przez Alfreda za burtę podejmować z morza będziemy. Decyzje dalsze nie są w tej chwili istotne. Jednak natychmiast po rzuceniu kotwicy zostaną one podjęte i ogłoszone.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Re: [ELDERLAND] Podróż

Post autor: Aleksander »

Obrazek
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Pierdolić Wisłę! :)

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Nie będę udawał, że wiem, o co chodzi, więc napiszę jedynie: życzę powodzenia! Szczerze. Rozstańmy się bez rozbryzgów.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Chamberlain pisze:
Rozstańmy się bez rozbryzgów.
Chyba Pan kpi :) Na razie nie mam czasu na uruchomienie swojej ciemnej strony, bo chcę uruchomić Królestwo, które Alfred zamknął jak? Hmmm... Jak swój prywatny folwark? A podobno był mój :) Jak to miło obserwować, że także w mikronacjach nie nazywa się rzeczy po imieniu. Czarne jest białe, białe jest czarne. Gangster jest Królem, krytyk jest gangsterem. Jebnięty świat :D

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Mówię poważnie. Szkoda czasu na nerwy. Odejść będzie zapewne więcej, choć raczej po cichu, więc zapowiada się zupełnie nowe rozdanie. Restart był nieunikniony. Szkoda jedynie, że właśnie teraz, za pięć dwunasta.

Co dalej z Unią Saudadzką?
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Ja również mówię poważnie. Będę "głaskał" Króla Dreamlandu jak należy. I nigdzie się stąd nie ruszam. NIGDZIE. Kto jest Dreamlandczykiem i mu na Dreamlandzie zależy to tu zostanie. Ja tu zostanę. To, że Alfred jest Królem to żadna tragedia. Mam stąd odejść, bo ten człowiek pomiata innym krajem, którego był Królem? Żarty. Jeszcze go przeżyję.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Ale cię dupa piecze Dani xD
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Walerian von Moscow
Numer GG: 0
NIM: 297802
Kontakt:

Post autor: Walerian von Moscow »

Panie Wittusiu mam takie pytanie czy jako nowy król Elderlandu zamierasz w związku z tym abdykować z tronu Księstwa Furlandii i Luindoru które jak nie patrzeć jest prowincją Dreamlandu czy zamierasz może anektować je do Królestwa Elderlandu ?
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Mamy kilka wolnych mieszkań komunalnych w Illianowiczowsku. Można je wydzierżawić, żeby Elderland miał się dokąd przenieść
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Jezus Ipanienko pisze:
Ale cię dupa piecze Dani xD
Wie Pan z autopsji? Proszę podzielić się tym przeżyciem. Na tym forum gówno dawno nie płynęło szerokim strumieniem. Dowiem się może czegoś nowego, może zacznę współczuć. Kto wie, jestem otwarty :)
Walerian von Moscow pisze:
Panie Wittusiu mam takie pytanie czy jako nowy król Elderlandu zamierasz w związku z tym abdykować z tronu Księstwa Furlandii i Luindoru które jak nie patrzeć jest prowincją Dreamlandu czy zamierasz może anektować je do Królestwa Elderlandu ?
Los mitry książęcej został wyłożony w proklamacji na Dworze w Buuren. Wystarczy przeczytać. Natomiast niedługo abdykuję w Elderlandzie, bo żaden mafiozo nie będzie mi Korony wpychał na siłę i bez uzgodnienia. O losie Korony Elderlandu zdecydują Elderlandczycy, a nie egzotyczny król. Wybierzemy sobie Króla sami, skoro Ebruzowie pogardzili tą Koroną. To będę proponował Radzie Koronnej, gdy Elderland zostanie odnowiony w innym miejscu.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Wie Pan z autopsji? Proszę podzielić się tym przeżyciem. Na tym forum gówno dawno nie płynęło szerokim strumieniem. Dowiem się może czegoś nowego, może zacznę współczuć. Kto wie, jestem otwarty :)
O czym ty pierdolisz typie xD
Walerian von Moscow
Numer GG: 0
NIM: 297802
Kontakt:

Post autor: Walerian von Moscow »

Aha ok w miarę rozumiem mogę abu prosić o linka do tej proklamacji.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Jezus Ipanienko pisze:
O czym ty pierdolisz typie xD
Kiedy Pana ostatnio dupa piekła i jak to się objawiało? Proszę opis wraz z linkiem do miejsca, w którym chętni, na własne ryzyko, zapoznają się z dokumentacją fotograficzną.
Walerian von Moscow pisze:
Aha ok w miarę rozumiem mogę abu prosić o linka do tej proklamacji.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Kiedy Pana ostatnio dupa piekła i jak to się objawiało? Proszę opis wraz z linkiem do miejsca, w którym chętni, na własne ryzyko, zapoznają się z dokumentacją fotograficzną.
Co za deblon xD
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Proszę się nie wstydzić. Mikronacje pozwalają uwolnić wszystko, co nam na sercach, umysłach, wątrobie lub w dupie leży. Śmiało Panie Ipanienko :)

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Słuchaj typie ale naprawdę nie czaję o czym pierdolisz. Zauważyłem tylko kilka postów wyżej że masz ból dupska a ty chrzanisz jakiś niezrozumiały bełkot "LOL CHYBA TY" w stylu Karbiego xD
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

Szanowni Państwo,

Jego Królewska Mość (xD) Daniel jako król Elderlandu zasługuje na minimum szacunku należnego głowie obcego państwa. Dlatego też w imieniu Dworu Królewskiego chciałbym prosić wszystkich obecnych (w szczególności Towarzysza Drogiego Lidera Jezusa Ipanienkę, Prezydenta Wandystanu) o pohamowanie emocji. Wyjdzie to Państwu na dobre.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Nie jestem już prezydentem Wandystanu, wypowiadam się jako szary wandejczyk
Awatar użytkownika