O co chodzi?

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: O co chodzi?

Post autor: Daniel von Witt »

Bo jest to sytuacja, w której Pan - błazen i cyrkowiec, nietrwale związany z państwem, w którym pełni różne funkcje, jest w stanie w dziecinny sposób wykręcić się z swych zobowiązań i prac, rzucić wszystko jak zwykły bachor, byle tylko udowodnić światu: patrzcie, przez Witta odchodzę! A to oczywiście nonsens, chociaż może Pan wyobraża sobie, że "ja mogę nakurwiać wszystkich", "ja mam monopol na chamstwo", a inni mają biernie się przyglądać i brać na klatę Pańskie plwociny. Ale nie, nie! To nie Wandystan. Tu jest wolność słowa, lub chce się w to wierzyć, że jest, ale i pluralizm. Jeżeli na kogoś plujesz licz się Pan z tym, że on jak charknie na Ciebie, to się Pan w tym utopisz.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Ciebie i tak nie przekonam. Myślę, że reszta mieszkańców KD doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo jesteś toksyczny i jak bardzo przypierdalasz się do "komuchów". Robienie z siebie ofiary w tym zestawieniu nic ci nie da, bo chyba każdy już się poznał na twoich kłamliwych manipulacjach.
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Jest dokładnie odwrotnie! To Pan robi ofiarę z siebie. Mnie to ani ziębi, ani grzeje, że Pan nie wytrzymał ciśnienia, którego podnoszeniem sam Pan był zainteresowany. Szkoda, że Pan pęka, ale to tylko dowód na słuszność tego, co wyżej powiedziałem.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Daniel von Witt pisze:
Jest dokładnie odwrotnie! To Pan robi ofiarę z siebie. Mnie to ani ziębi, ani grzeje, że Pan nie wytrzymał ciśnienia, którego podnoszeniem sam Pan był zainteresowany. Szkoda, że Pan pęka, ale to tylko dowód na słuszność tego, co wyżej powiedziałem.

(-) Daniel von Witt
No ok, ale to już słyszeliśmy :)
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

Która to już osoba odchodzi - na stałe bądź tymczasowo - z powodu von Witta i koleżków z Królestwa? Siódma? Ósma? To trochę paradoks, że osoba odpowiedzialna za niemal czwartą część całej aktywności na forum jest jednocześnie od lat postrzegana zarówno przez Dreamlandczyków jak i społeczność międzynarodową jako najbardziej zniechęcająca i toksyczna. Przez skrajną hipokryzję, patologiczne już i absurdalne samozadowolenie oraz permanentny brak choćby odrobiny samokrytycyzmu niezdolna do normalnej współpracy i koegzystowania w społeczeństwie, co zauważył już JKW Marcin Mikołaj przed ponad dwoma laty. Daniel von Witt nigdy się nie zatrzymuje, nigdy nie zwalnia, nigdy nie zawraca i nigdy nie wyciąga wniosków ze swoich dotychczasowych działań (a te są cokolwiek zatrważające). Szkoda, że z tak wielką szkodą dla Królestwa.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Mówi prywatny mój biograf, znający mnie od podszewki. Dziękuję za wykazanie się wiedzą.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
Kontakt:

Torkan Ingawaar pisze:
Która to już osoba odchodzi - na stałe bądź tymczasowo - z powodu von Witta i koleżków z Królestwa? Siódma? Ósma? To trochę paradoks, że osoba odpowiedzialna za niemal czwartą część całej aktywności na forum jest jednocześnie od lat postrzegana zarówno przez Dreamlandczyków jak i społeczność międzynarodową jako najbardziej zniechęcająca i toksyczna. Przez skrajną hipokryzję, patologiczne już i absurdalne samozadowolenie oraz permanentny brak choćby odrobiny samokrytycyzmu niezdolna do normalnej współpracy i koegzystowania w społeczeństwie, co zauważył już JKW Marcin Mikołaj przed ponad dwoma laty. Daniel von Witt nigdy się nie zatrzymuje, nigdy nie zwalnia, nigdy nie zawraca i nigdy nie wyciąga wniosków ze swoich dotychczasowych działań (a te są cokolwiek zatrważające). Szkoda, że z tak wielką szkodą dla Królestwa.
Co poradzić na socjopatię.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Żeby kogoś jakoś określać to trzeba chociażby znać znaczenie określenia, którego się używa i nie słuchać akurat jednego z większych propagandystów w Królestwie.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

W realu Daniel mógłby być kimś, kto kibicuje sracovii.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Alatriste
NIM:
Kontakt:

Post autor: Alatriste »

الوـس pisze:W realu Daniel mógłby być kimś, kto kibicuje sracovii.
To gorzej niż arce. ;/
(-) Adrien Eryk Esjar Józef Alatriste
Jarl Republiki Eislarskiej
Księstwo Skytji - Republika Eislarska
Marcel von Chacha
NIM:

Post autor: Marcel von Chacha »

Torkan Ingaawar pisze:Tak - Towarzysz Radziecki jako Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji jest moderatorem w rozumieniu UF o Forum Królestwa. Moderatorzy mogą podejmować stosowne czynności porządkowe z nakładaniem nadzoru włącznie. Polecam lekturę BPSK.
Ja rozumiem, że politycy Pańskiego i Towarzysza Radzieckiego pokroju muszą mieć specjalne służby porządkowe, aby chroniły Waszych kuprów jakby coś nie szło po Waszej myśli i w tym momencie oświadczam Wam uroczyście, że mam w największym poważaniu Wasze rozumienie czegokolwiek i nakładanie Waszego sposobu rozumowania czegokolwiek na moje v-życie. Wyrażam się jasno, czy dalej będziecie mi przed ryjem wymachiwać jakimś Waszym rozumowaniem?

Macie dowody, aby nałożyć na kogoś nadzór, to przedstawcie je odpowiedniemu organowi władzy sądowniczej, bo od dłuższego czasu dokonujecie samosądów na podstawie tego, co Wam się wydaje albo, że coś jest w ustawie napisane. Dwukrotnie wymierzono mi nadzór bez przedstawienia żadnych dowodów skazujących mnie na nadzór i wciąż żyję w przekonaniu, że nawet towarzyszka Królowa Karolina nie potrafi wyegzekwować poprawnie tutejszego prawa, bo powołać się na przepis to Państwo umieją cudownie, ale już go uzasadnić i przedstawić odpowiednie argumenty, to już Państwo nie potrafią i wolą uciekać się do metod typowo bezpieczniackich. Chcecie pogrywać ze mną jak bezpieka? Proszę bardzo. Eliminujcie, nadzorujcie każde moje słowo. Nadawajcie pseudonimy. Korzystajcie z realnych danych osobowych. Czego jeszcze byście chcieli? A może mam Wam jeszcze wykreować aktywność, która podlegałaby pod Wasze gusta, bo sami pędzicie żywot dosyć nędzny, nieciekawy i odpychający?
Daniel von Witt pisze:Cały czas uczymy. Dzięki Panu można poznać wiele niedoskonałości systemu, procedur itd., by je następnie ewentualnie poprawić.
Za uczenie niech się Pan lepiej nie zabiera, a za poprawianie tym bardziej, bo śledzę Pańską działalność polityczną i pedagogiczną od jakiegoś czasu i nie ukrywam, że mam ogromny ubaw ze zwyrodnialstwa jakie Pan niechybnie uprawia, ale, jak to mówią, nie mój cyrk, nie moje małpy. Proszę zważyć, że pomimo tego, nie domagam się Pańskiej eksterminacji, a Pan owszem. Zatem, czekam na więcej, Panie von Witt, bo wie Pan, że jesteś Pan moim ulubieńcem, tuż obok towarzysza Radzieckiego i tow. Torkana Ingaawara.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Torkan Ingawaar pisze:
Która to już osoba odchodzi - na stałe bądź tymczasowo - z powodu von Witta i koleżków z Królestwa? Siódma? Ósma?
Wątpię, by ktokolwiek odszedł z powodu Daniela von Witta. Mógłbym natomiast spróbować wyliczyć kilkanaście osób, które podjęły decyzję o pozostaniu w Królestwie właśnie ze względu na generowaną przez niego aktywność. Spróbujmy zamiast tego zastanowić się, ile osób zniechęciła polityka zezwalającej na wszystko Korony? Sam już raz wyrejestrowywałem się z CRM. Proszę zapytać Andy'ego Sky'a, co myśli o tym cyrku. A ile osób odpadło w czasie niemej kadencji Torkana Ingawaara? A ile przez bylejakość premiera Oskara? Ludzie odchodzą lub biorą na przeczekanie, gdy nic się nie dzieje. Jeśli drażni ich ruch, najwyraźniej pomylili miejsca.

Myślę, że minister Ipanienko doskonale wiedział, dokąd przybywa i z kim będzie miał do czynienia. Jego rezygnacja mnie nie dziwi - rezonans był słaby, zainteresowanie kilkoma sensownymi inicjatywami niewielkie, a sceptycyzm wobec prezentowanej postawy coraz częściej zamieniał się w jawną krytykę. W końcu nie bez kozery został objęty nadzorem moderatorskim przez kolegę z rządu. Minister zaszkodził sobie i wizerunkowi Wandystanu, gdzie dla odmiany zachowuje się nieco bardziej konwencjonalnie, w każdym razie nie robi za tygrysa na lawecie. Temat chciałbym poruszyć obszerniej w osobnym wątku, więc tutaj ograniczę się do ogólnego stwierdzenia, że nader często Dreamland traktowany jest jako kolonia i poligon doświadczalny dla mało wyrafinowanych aktów trollerskich. To zrozumiałe - jeśli na niczym ci nie zależy i jesteś w gościach u gospodarza, któremu również na niczym nie zależy, to oblewasz wszystko ciepłym moczem. Witt go zniechęcił? Bądźmy poważni.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Marcel von Chacha
NIM:

Post autor: Marcel von Chacha »

Wątpię, by ktokolwiek odszedł z powodu Daniela von Witta.
Istota problemu jest znacznie poważniejsza. Głównie chodzi o zacietrzewienie paru jednostek, w tym panicza von Witta. Mowa także o macierewiczowskiej, kaczyńskiej czy też tuskowej pogardzie dla człowieka w imię politycznych idei obmyślanych przy koniaczku bądź kawce i cieście z owocem wśród swoich kompanów broni. Zmowa działań ustalanych na platformach komunikacyjnych jakimi są Facebook, Tweeter przelewanych na fora mikronacji, a niektórzy nawet wykonują telefony do siebie co i jak temu/tej odpowiedzieć albo czy wziąć w jakiejś inicjatywie udział, aby nie było, że członkowie pewnego ugrupowania w Wandystanie czy Sarmacji zasiedziali nie poczuli się obrażeni czy tam zdradzeni.

Ogólnie mam coraz częściej do czynienia w mikroświecie z ludźmi zaszczutymi albo wychowanymi przez służby bezpieczeństwa ze świata realnego, czyli rodziców, szkoły, uniwersytety, kościoły, media, więc mnie ich zachowanie, a czynności, które podejmują, to już mnie w ogóle nie dziwią.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Alatriste pisze:
To gorzej niż arce. ;/
Rozjebaliśmy ich wczoraj 3-2. Byłoby 4-2 ale ten cwel odgwizdał spalonego.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Erwin von Beckendorff
NIM:
Kontakt:

Post autor: Erwin von Beckendorff »

الوـس pisze:
Alatriste pisze:
To gorzej niż arce. ;/
Rozjebaliśmy ich wczoraj 3-2. Byłoby 4-2 ale ten cwel odgwizdał spalonego.
Za to Cracovię rozwaliła Jagiellonia xD
(-)Erwin von Beckendorff
Lord PK
Tymczasowy Dowódca AS
Prezes Scholandzkiej Spółki Wydobywczej
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Rozjebać sraxę w tym sezonie to żadna zasługa. Chociaż oni rozjebali górnika zabrze (gówno w wiadrze), więc teraz zamiast grać w papier-nożyce-kamień można grać w Wisła-szczewa-sracovia :D
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Przydałaby się interwencja moderatora w celu pocięcia tego wątku.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Ciebie WSH może pociąć. Jak Miłoszka.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika