Pomysl

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Pomysl

Post autor: Albon »

Witam

Potrzebuje Waszej rady. Wpadlem na pomysl zeby napisac do kazdego obywatela maila (ew. na numer gg jesli ktos podal). W mailu chcialby zawrzec kilka pytan w stylu: co by Pani/Pan chcial robic w KD, czym sie P/P interesuje. co by P/P zmienila w KD, co sie podoba co niepodoba itd z 7-10 pytan + na koncu kilka informacji np. adres forum itd. W zwiazku z tym mam pytanie do hmm wiedzacych :) czy to w KD jest legalne (taki spam), bo w realu w naszej sytuacji pewnie tak (kazdy podal maila dobrowolnie przeciez). Jesli okaze sie ze mozna to zrobic prosze tez przy okazji o pytania ktore mozna by zamiescic w tej ogolnokrajowej ankiecie.

Pozdrawiam Albon
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Re: Pomysl

Post autor: Sted Asketil »

Maila podalem bo musialem przy rejestacji, a nie do otzymywania spamu....

Posze zobic ankiete na www, pzeprowadzic kampanie na forum, pzekonujac do siebie mieszkancow ze warto poswiecic Panu kilka chwil...

Pojscie na latwizne bedzie mialo zupelnie odwrotny skutek - przynajmniej u mnie nadawca trafi jako spamer w odpowiednie miejsce.

Pozdrawiam,

Sted
Awatar użytkownika
Albon
Kontakt:

Witam

Wiesz kiedys z 5-6 lat temu albo idawniej wysylalem takie ankiety. Odpowiedzi (tak z 20%) byly w stylu "a o co chodzi, jaki Dreamland", "nie biore w tym g... juz udzialu sp..." itd. Przy okazji dowiedzielibysmy sie czy polowa z nas nie ma przypadkiem KD w d... wlasnie. I poprzez to ze wogole przypadkiem sie tutaj znalezli i poprzez to ze nie bedzie im sie chcialo odpowiedziec na kilka prostych pytan (co zajelo by 3 minuty). To nie jest Polska czy inny realny kraj gdzie nie chcesz brac udzialu w zyciu spoleczenstwa (np. placic podatkow) to cie zamkną. Tutaj droga jest wolna czy bedziemy mieli 80 obywateli w tym 40 przypadkowych czy 40 bioracych udzial w taki czy inny sposob w zyciu mikronacji nie jest mi obojetne. Na forum KD pisze moze z 20 osob, cos tam robi (to juz tez sie staje mityczne - "nie mam czasu na forum bo robie strony, systemy itd" W tych ankietach nie chodzi mi o ludzi ktorych znam i ktorzy jakos tam sie pojawiaja w zyciu KD ale o nowe nazwiska ktore widze pierwszy raz na liscie mieszkancow. Tych ludzi chcialem uruchomic jakos. Oczywiscie mozna sie polozyc i zyc przeszloscia ... Mozesz mnie od razu umiescic w spamie i tak wysle te ankiete. Co wiecej bede optowal zeby ta ankieta byla umocowana prawnie przez IP. A wyniki przekaze bez skrupułów na forum zeby pokazac ilu z "nowych" wogole wie ze jest w KD.

Pozdrawiam Albon
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Dostrzegam tu pewien rys masochizmu. Naturalnie - może się Hrabia zwrócić kanałem prywatnym do nowych obywateli, którzy z takich czy innych względów nie rejestrują się na forum dyskusyjnym, ale tutaj sprawa jest prosta. Rejestrują się jedynie osoby przynajmniej w minimalnym stopniu zainteresowane udziałem w życiu publicznym, reszta poprzestaje na wypełnieniu formularza w CRM. Logi z systemu utwierdzają mnie w tym przekonaniu - takie osoby pojawiają się u nas raz, następnie rezygnują. Po pewnym czasie są usuwane z rejestru. Po prostu mylą ideę mikronacji z formułą dynamicznej gry przeglądarkowej. Trawestując pewnego sarmackiego męża stanu - zniechęcają się, gdy nikt im nie kręci "wora".

Zdecydowanie zachęcam do zasilenia Rejestru Patronów. Będzie miał Hrabia pieczę nad morlandzkim narybkiem. Morland reprezentowany jest obecnie przez jednego Patrona.

A zatem - wpisać Hrabiego do rejestru?
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Albon
Kontakt:

Witam

Oczywiscie jesli mozna to prosze wpisac :) A propos kręcenia wora to właśnie chce zrobić - byłem w armii 17 lat i 5 dni temu i kręcenie wora mnie nie przeraża ;) Trzeba zachecic nowych do dzialania albo dowiedziec sie ze maja nas w (jak juz przy worach jestesmy) w d... Albo rybki albo akwarium (nie wiem czyj to cytat...)

Pozdrawiam Albon
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior

Albon... jezeli rajcuje Cie "krecenie wora" i pomimo uplywu lat (17), chcialbys ponownie przezyc swoje fantazje... wypadaloby chyba zmienic forum? Pewnie na innych, tematycznie zwiazanych z Twoimi marzeniami, szybciej je zrealizujesz... :P

Pozdrawiam,

Sted

ps. rowniez bylem w armii i pomimo uplywu 20 lat nie uwazam by "szczelanie z pestek" bylo czyms... wartym wpomnien. Ale jak to mowia, rozne sa zboczenia :D

Raz jeszcze, serdeczne CZOLEM!! dziadku... :)
Awatar użytkownika
Albon
Kontakt:

Witam
Sted Asketil pisze:Albon... jezeli rajcuje Cie "krecenie wora" i pomimo uplywu lat (17), chcialbys ponownie przezyc swoje fantazje... wypadaloby chyba zmienic forum? Pewnie na innych, tematycznie zwiazanych z Twoimi marzeniami, szybciej je zrealizujesz... :P

To byla metafora :P pozatym skąd wiesz ze takie fora istnieja? ;) Chyba ze chodzi o fora jak zmusic nowych do dzialania i pozostania tutaj dluzej niz dzien :)

A tak powazniej po rozmowie z JKM Arturem juz mam nieco spokojniejszy pomysl na to wszystko.

ps. rowniez bylem w armii i pomimo uplywu 20 lat nie uwazam by "szczelanie z pestek" bylo czyms... wartym wpomnien. Ale jak to mowia, rozne sa zboczenia :D

20 lat? o bogowie to Ty starszy odemnie jestes hehe ... "szczelanie z pestek" hmm choc domyslam sie co to moze byc nie przypominam sobie czegos takiego :)

Raz jeszcze, serdeczne CZOLEM!! dziadku... :)
To ja chyba bym musial czolem dziadku napisac jako zima95 ;)

Pozdrawiam Albon
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior

wielu z nas, pamieta starszego od nas Eryka :)

no ale skonczmy juz, bo jeszcze troche i zagonia nas do domu starcow...

pozdrawiam,

Sted
jesien '92

ps. tak... "szczelanie" - za duzo by opowiadac ale tak to wlasnie bylo :)

koniec :)
Edek
Numer GG: 5885354
NIM: 775682
Kontakt:

Post autor: Edek »

Sted Asketil pisze: Sted
jesien '92

Kiedyś były odświeżane dawne maile. Już nie pamiętam kto, ale ktoś kiedyś przekopywał archiwum LD i co jakiś czas wrzucał coś : )
(-) hr. Etherard de Godwin
Antoni
NIM:
Kontakt:

Post autor: Antoni »

Panie Albonie uważam ze to bardzo dobry pomysł popieram Pana w tej akcji. Jednak nie mozna nikogo zmuszać każdy kto chce wziąć udział powinien podać email.
Antoni Van Wiki
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior

Edek pisze:Kiedyś były odświeżane dawne maile. Już nie pamiętam kto, ale ktoś kiedyś przekopywał archiwum LD i co jakiś czas wrzucał coś : )
Robilem tak przy okazji rocznicy powstania Luindoru - na tydzien, czy dwa przed impreza przyblizalem na ldkd mieszkancom ciekawe "fakty i mity" tej prowincji...
Chcialem zainteresowac mieszkancow KD zblizajaca sie rocznica - czy udana to nie mnie juz oceniac...

Fakt jest taki ze odbywalo sie to tylko na ldkd - i napewno wroce do tego przy nie jednej okazji :)

Pozdrawiam...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”