Wybory. Drodzy Dreamlanczycy!
Wybory. Drodzy Dreamlanczycy!
Witam
Juz niedługo skończa się wybory w naszym królestwie. Proszę tych, którzy jeszcze nie głosowali o zagłosowanie. Pamiętajmy to nie jest nasz obowiązek ale PRZYWILEJ! Pobijmy rekord frekwencji, pokażmy że interesuje nas nasza virtualna ojczyzna! DO URN MOI DRODZY!
Pozdrawiam hrabia Albon z Cintry
Juz niedługo skończa się wybory w naszym królestwie. Proszę tych, którzy jeszcze nie głosowali o zagłosowanie. Pamiętajmy to nie jest nasz obowiązek ale PRZYWILEJ! Pobijmy rekord frekwencji, pokażmy że interesuje nas nasza virtualna ojczyzna! DO URN MOI DRODZY!
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
- Sted Asketil
- król-senior
- NIM: 121212
Re: Wybory. Drodzy Dreamlanczycy!
Tak... ciekawy jestem ilu z nas choc obserwuje zycie w Dreamlandzie :)
Rodacy - do lokalu wyborczego: MARSZ!!
Rodacy - do lokalu wyborczego: MARSZ!!
- Tomasz Lerent
- Numer GG: 39342063
- NIM: 795720
- Kontakt:
No... nareszcie się doczekałem, ale kiedy ogłoszenie wyników?
(-) Sir Tomasz Paweł de' Lerent
Poseł XX kadencji
Poseł XX kadencji
- APRS
- król-senior
- Numer GG: 2587993
- NIM: 607400
- Kontakt:
Już ogłoszono. Zapisano również w Bazie Prawnej Sądu Królestwa.
Dziękuję wszystkim Dreamandczykom, którzy wzięli udział w głosowaniu.
Dziękuję wszystkim Dreamandczykom, którzy wzięli udział w głosowaniu.
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Kontakt:
Dziękuję za poparcie i gratuluję wszystkim pozostałym posłom. Zwłaszcza markizowi Wakowskiemu. Biorąc pod uwagę, że nie jest on zapisany na forum, a na jakiejkolwiek dreamlandzkiej liście ostatnio wypowiadał się w listopadzie 2010, uzyskanie najwyższego wyniku ex aequo naprawdę robi ogromne wrażenie. Trudno powiedzieć, w jaki sposób szanowny markiz zamierza brać udział w obradach Izby Poselskiej, ale miejmy nadzieję, że tak duże poparcie społeczne się nie zmarnuje. Choć, z powodu braku jakiejkolwiek kampanii wyborczej, nie mam zupełnie pojęcia, jakie poglądy sobą reprezentuje pan poseł, liczę na pozytywną współpracę.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Sted Asketil
- król-senior
JKW nie powinien byc az tak bardzo zaskoczony wynikami wyborczymi kandydata do IP, od lat zwiazanego z Ksiestwem Surmali :) Oczywiscie mam tu na mysli kampanie wyborcza JKW i jej glowny cel - likwidacja prowincji...
Frekwencja w Ksiestwie jest rowniez conajmniej dobra - zobowiazuje mnie to do zakasania rekawow i wytezonej pracy na rzecz Ksiestwa.
Dziekuje wszystkim mieszkancom za udzial w wyborach.
Frekwencja w Ksiestwie jest rowniez conajmniej dobra - zobowiazuje mnie to do zakasania rekawow i wytezonej pracy na rzecz Ksiestwa.
Dziekuje wszystkim mieszkancom za udzial w wyborach.
-
Łukasz Wakowski
- NIM: 519271
- Kontakt:
I zmusił mnie Wasza Wysokość do założenia konta na tym... forum.Pavel Svoboda pisze:Dziękuję za poparcie i gratuluję wszystkim pozostałym posłom. Zwłaszcza markizowi Wakowskiemu. Biorąc pod uwagę, że nie jest on zapisany na forum, a na jakiejkolwiek dreamlandzkiej liście ostatnio wypowiadał się w listopadzie 2010, uzyskanie najwyższego wyniku ex aequo naprawdę robi ogromne wrażenie. Trudno powiedzieć, w jaki sposób szanowny markiz zamierza brać udział w obradach Izby Poselskiej, ale miejmy nadzieję, że tak duże poparcie społeczne się nie zmarnuje. Choć, z powodu braku jakiejkolwiek kampanii wyborczej, nie mam zupełnie pojęcia, jakie poglądy sobą reprezentuje pan poseł, liczę na pozytywną współpracę.
Jestem wdzięczny za wnikliwą analizę mojej aktywności w Królestwie. Sprawdziłem i zgadza się, że nie byłem zapisany na forum (do dzisiaj) i nie wypowiadałem się na listach dyskusyjnych KD od XI 2010 (choć z pewnymi wyjątkami). Przyznaję również, że mój wynik mnie - podobnie jak WKW - bardzo zaskoczył. Dziękuję tym 6 Dreamlandczykom, którzy zdecydowali się mi zaufać pomimo braku programu wyborczego. Choć jak wnioskuję osoby, które miały okazję mnie poznać lata temu doskonale zdają sobie sprawę z moich poglądów i - przede wszystkim - zamiłowania do dreamlandzkiej polityki :- ). Oczywiście gratuluję też pozostałym moim rywalom.
I tyle pochwał i zachwytów.
Panowie (Pań już chyba tu nie ma, ale jeśli się mylę to proszę o wybaczenie), jest tragicznie. W poprzednich wyborach głosowało 36 osób (na 46), teraz 24 (na 42). Co się stało z 12 osobami?? Dalej, żaden.. żaden z obecnych posłów nie dostał się do nowego składu Izby Poselskiej.. ba! żaden nie startował w wyborach. Nowa Izba Poselska to zbieranina staruchów - poza 1 osobą (p. Tomaszem Lerentem - btw. Panie Lerent moje serdeczne gratulacje!). Tragedia. Jak spojrzymy na wyniki z poszczególnych prowincji to widzimy kolejną tragedię - Furlandia: 1 (było 7!), Luindor: 2 (było 9!!!), Webland: 6 (było 8), Morland bez zmian (było i jest 5) i Surmala jako jedyna ma wzrost: 6 (było 3!).
Proszę mi nie zarzucać krytykanctwa. Trzeba coś z tym zrobić, nie wiem co. Musimy się nad tym zastanowić. Łączenie prowincji jest bez sensu, nieaktywne należy po prostu na jakiś czas zamknąć - dotychczasową ludność przesiedlić i zabronić zapisów do danej prowincji.
A poza tym, forum jest głupie.
---
Łukasz Wakowski
Łukasz Wakowski
- Sted Asketil
- król-senior
I jak samopoczucie? Mnie troche bolalo, ale jakos zyje :P
Moze sprobujemy troche ozywic LDKD :)
Pozdrawiam,
Moze sprobujemy troche ozywic LDKD :)
Pozdrawiam,
- Tomasz Lerent
- Numer GG: 39342063
- NIM: 795720
- Kontakt:
Dziękuję serdecznie za wszystkie glosy (pomimo ,że to tylko 2
).
Będę próbował jak najlepiej reprezentował nowe pokolenie Dreamlandu, będę walczył o prawa naszych obywateli i obronił nowych.
Jeszcze raz... dziękuję!
Będę próbował jak najlepiej reprezentował nowe pokolenie Dreamlandu, będę walczył o prawa naszych obywateli i obronił nowych.
Jeszcze raz... dziękuję!
(-) Sir Tomasz Paweł de' Lerent
Poseł XX kadencji
Poseł XX kadencji
Witam
To ja takze kozystajac z okazji dziekuje wszystkim ktorzy na mnie zaglosowali, a takze wszystkim ktorym sie chcialo zaglosowac wogole
PS jeszcze dzis rano zastanawialem sie jak by to bylo jakbym dostal 0 glosow
Teoretycznie mniej kandydatow niz miejsc ale ... ze jestem leniem troche nie sprawdze tego w naszych przepastnych aktach prawnych 
To ja takze kozystajac z okazji dziekuje wszystkim ktorzy na mnie zaglosowali, a takze wszystkim ktorym sie chcialo zaglosowac wogole
PS jeszcze dzis rano zastanawialem sie jak by to bylo jakbym dostal 0 glosow
- APRS
- król-senior
- Numer GG: 2587993
- NIM: 607400
- Kontakt:
Służę. Jak stanowi art. 26 ust. 2 Ordynacji wyborczej:
Jak widać stawka niczego sobie.2. Jeżeli liczba kandydatów, którzy uzyskali w wyborach co najmniej 2 głosy, jest mniejsza niż 5, Komisarz stwierdza nieważność wyborów.
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Kontakt:
Uznaję to za osobisty sukcesŁukasz Wakowski pisze:I zmusił mnie Wasza Wysokość do założenia konta na tym... forum.
Zamknąć, zjednoczyć, close enough. Myślimy na tyle podobnie, że przewiduję owocną współpracę. Choć oczywiście podejrzewam, że nie pozwolimy tak od razu umrzeć naszej wieloletniej już tradycji spierania się na forum publicznymŁukasz Wakowski pisze:Proszę mi nie zarzucać krytykanctwa. Trzeba coś z tym zrobić, nie wiem co. Musimy się nad tym zastanowić. Łączenie prowincji jest bez sensu, nieaktywne należy po prostu na jakiś czas zamknąć - dotychczasową ludność przesiedlić i zabronić zapisów do danej prowincji.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
-
Łukasz Wakowski
- NIM: 519271
- Kontakt:
Ależ oczywiście, że nie pozwolimy :- )Pavel Svoboda pisze: [...]
Zamknąć, zjednoczyć, close enough. Myślimy na tyle podobnie, że przewiduję owocną współpracę. Choć oczywiście podejrzewam, że nie pozwolimy tak od razu umrzeć naszej wieloletniej już tradycji spierania się na forum publicznym
A co do forum, to nie wydaje mi się aby moja obecność była dobra dla samego forum. Będę mógł prowadzić dywersję od środka : )
---
Łukasz Wakowski
Łukasz Wakowski
Chciałbym pogratulować wszystkim wygranym. Z mojej strony szcególne gratulacje dla Albona z Cintry. Chciałbym z całego serca Panu pogratulować.Mam nadzieję,że wykorzysta Pan mandat dobrze tak samo jak moje zaufanie do Pana.
Antoni Van Wiki
-
Raphael von Herz
Gratuluję wszystkim.
Zastanawiam się nad kandydaturom do IP na przyszłe wybory. Myślę, że przyszły rząd będzie świetnie pracował, co zaowocuje zwiększeniem liczby użytkowników i frekwencji, czego życzę z całego serca.
Zastanawiam się nad kandydaturom do IP na przyszłe wybory. Myślę, że przyszły rząd będzie świetnie pracował, co zaowocuje zwiększeniem liczby użytkowników i frekwencji, czego życzę z całego serca.