Liczbowe dowody na renesans 2016
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Liczbowe dowody na renesans 2016
Jaki był rok 2016 w liczbach? Sprawdźmy na przykładzie tylko dwóch postów.
1. Zaproszenie na koronację Sebastiana Januarego I - 2 stycznia 2016, godz. 17:19 - numer postu 21.323
2. Komentarz do wyborów Williama Oxlade-Chamberlaina - 2 stycznia 2017, godz. 16:36 - numer postu 37.203
Treść postów jest tu mało ważna. Ważne jest, że różnica w numeracji pomiędzy tymi postami wynosi 15.880 postów, czyli 74,5% tego, co przesłano na tym forum od momentu jego założenia do 2 stycznia 2016. Nic chyba do tego dodawać nie trzeba.
(-) Daniel ax. von Witt
1. Zaproszenie na koronację Sebastiana Januarego I - 2 stycznia 2016, godz. 17:19 - numer postu 21.323
2. Komentarz do wyborów Williama Oxlade-Chamberlaina - 2 stycznia 2017, godz. 16:36 - numer postu 37.203
Treść postów jest tu mało ważna. Ważne jest, że różnica w numeracji pomiędzy tymi postami wynosi 15.880 postów, czyli 74,5% tego, co przesłano na tym forum od momentu jego założenia do 2 stycznia 2016. Nic chyba do tego dodawać nie trzeba.
(-) Daniel ax. von Witt
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Re: Liczbowe dowody na renesans 2016
Istotnie-Dreamland ostatnio ma się dobrze :)
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
- Aleksander
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
W tym roku pobijemy ten rekord. Kto da więcej niż ja? :D
(-) Alexander, r.s.
- Otton van der Berg
- NIM: 108161
- Kontakt:
istotnie jest jakieś poruszenie w kraju, więcej ludzi zostawia tutaj swój ślad
taptalk user
taptalk user
- obywatel
- Kontakt:
Lekka dygresja-śmiesznie się patrzy, jak niektórzy mają po 1000 postów w ciągu roku, a Pan Otton od 2012 nieco ponad połowę tej liczby :D Jeśli można-co to spowodowało?
Książę Flores

Książę Flores
- Aleksander
- Kontakt:
Więc trzeba podtrzymywać ten trend.Otton van der Berg pisze:istotnie jest jakieś poruszenie w kraju, więcej ludzi zostawia tutaj swój ślad
BMW driverOtton van der Berg pisze:taptalk user
(-) Alexander, r.s.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Pan Minister niech się nie czepia Pana van der Berga. Proszę spojrzeć na niejakiego Jazłowieckiego - to dopiero cwana niemowa.Christian von Kluck pisze:Lekka dygresja-śmiesznie się patrzy, jak niektórzy mają po 1000 postów w ciągu roku, a Pan Otton od 2012 nieco ponad połowę tej liczby :D Jeśli można-co to spowodowało?
(-) Daniel ax. von Witt
- Otton van der Berg
- Kontakt:
Ilość postów nie jest jakimś wyznacznikiem tutaj, bywam tutaj i nic nie pisze.
Miałem również spora przerwę w v-życiu
taptalk user pojawia się jak pisze z komórki
Miałem również spora przerwę w v-życiu
taptalk user pojawia się jak pisze z komórki
- obywatel
- Kontakt:
Ale ja nic nie wyznaczam-nie dziwię się wcale samemu czytaniu. Sam mam konto na pewnej stronie, gdzie mam konto 4 lata, a to co ja osiągnąłem da się zdobyć w miesiąc czasu ;) Po prostu byłem ciekaw.
Książę Flores

Książę Flores
- Otton van der Berg
- Kontakt:
Nie twierdze że WE coś wyznacza, moja odpowiedz jest czysto informacyjna bo pana to zainteresowało. Sam może nie świecę przykładem dla nowych mieszkańców, jednak patrząc na to z drugiej strony gdyby ci nowi mieszkańcy chociaż tutaj wracali, mielibyśmy renesans co miesiąc.
-
KJazłowiecki
- NIM:
- Kontakt:
A Pan znowu o mnie. Zacznę podejrzewać, że chce Pan zwrócić na siebie moją uwagę.Daniel von Witt pisze: Pan Minister niech się nie czepia Pana van der Berga. Proszę spojrzeć na niejakiego Jazłowieckiego - to dopiero cwana niemowa.
(-) Daniel ax. von Witt
dr net. Krzysztof diuk Jazłowiecki y de Ebruz, OCO
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Jest dokładnie odwrotnie, ale nie będę tu i teraz drążyć tego tematu.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
- Otton van der Berg
- Kontakt:
No w końcu w tym wątku nie będę tym, co w perspektywie czasu obecności na forum ma mało postów, bo po pojawieniu się WE Jazłowieckiego jest mi zdecydowanie lżej ;-)
- Алоиз Нишемангоҳ
- Numer GG: 4917991
- NIM: 732103
- Kontakt:
Co ja mam w takim razie powiedzieć? :3Christian von Kluck pisze:Lekka dygresja-śmiesznie się patrzy, jak niektórzy mają po 1000 postów w ciągu roku, a Pan Otton od 2012 nieco ponad połowę tej liczby :D Jeśli można-co to spowodowało?
ppłk Alojzy Pupka
- obywatel
- Kontakt:
Towarzysz jest ambasadorem-ma reprezentować państwo wysyłające, w Waszej kompetencji nie jest tworzenie jego aktywności :v Choć i tak z tych 38 postów, 21 jest od października, także idzie towarzysz do przodu :D
Książę Flores

Książę Flores
- Aleksander
- Kontakt:
Wiem, po prostu chciałem się pochwalić.Otton van der Berg pisze:taptalk user pojawia się jak pisze z komórki
(-) Alexander, r.s.
- Алоиз Нишемангоҳ
- Numer GG: 4917991
- NIM: 732103
- Kontakt:
Fakt! A to dlatego, że odkryłem że wreszcie działa kanał rss dla forum ;)Christian von Kluck pisze:Choć i tak z tych 38 postów, 21 jest od października, także idzie towarzysz do przodu :D
ppłk Alojzy Pupka
- Torkan Ingawaar
- obywatel
- NIM: 156339
- Kontakt:
Doskonale. Tak trzymać, chłopcy! A na poważnie: to właśnie treść postów, a nie cyferki w bazie danych, jest kluczowa. Poziom merytoryczny naszej zabawy w porównaniu do lat poprzednich spadł znacząco. Paradoksalnie, za taki stan rzeczy odpowiada nie "obca kulturowo" Komunistyczna Partia Dreamlandu, ale właśnie KPA, która miała staż na straży tradycyjnych wartości. Nie podoba mi się sprowadzanie zabawy w mikronacje do roli produktu, którego wartość jest mierzona w liczbie wypowiedzi. Tutaj liczy się atmosfera, wartościowe inicjatywy i wewnętrzna satysfakcja oraz radość czerpana z zabawy. Fakt, czy w danym okresie czasu na forum pojawi się pięć tysięcy postów czy pięćdziesiąt tysięcy, jest całkowicie bez znaczenia. Takie parcie na statystyki przy jednoczesnym bagatelizowaniu problemów, jak mowa nienawiści czy uciekanie się to krytykowania czyichś cech realnych, jest bardzo zniechęcające. Własnie przez to nasze Królestwo opuścił Vladimir Iwanowicz czy Yngve Krogh Simonsen, a możliwym jest, że takich aktów protestu będzie więcej.Daniel von Witt pisze: Treść postów jest tu mało ważna. Ważne jest, że różnica w numeracji pomiędzy tymi postami wynosi 15.880 postów, czyli 74,5% tego, co przesłano na tym forum od momentu jego założenia do 2 stycznia 2016. Nic chyba do tego dodawać nie trzeba.
Natomiast prowadzenie nagonki na jednego z najbardziej zasłużonych obywateli Królestwa z powodu jego odmiennego (i zdrowszego) podejścia do aktywności jest zwyczajnym skurwysyństwem. Jakby napisał to ktoś inny można by było potraktować to jako żart, ale w ustach osoby, która od lat odnosi się do diuka Jazłowieckiego z wyraźną niechęcią, jest to kolejny już przejaw paranoi.Pan Minister niech się nie czepia Pana van der Berga. Proszę spojrzeć na niejakiego Jazłowieckiego - to dopiero cwana niemowa.
Zamiast publikować kolejną książeczkę wojskową i zachwycać się przy tym forumowymi statystykami wypowiedzi proponuję zatrzymać się i poświęcić chwilę na refleksje dotyczące własnego postępowania.
Pozdrawiam.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)

- Aleksander
- Kontakt:
Ja bym nie potępiał w czambuł radości ze wzrostu aktywności na forum. Nawet jeżeli część z tej aktywności pompowana jest obśmiewanymi przez przedpiszcę książeczkami wojskowymi, to, na litość Durnia Jaworznickiego, w mikronacjach każdy powinien robić to, co go rajcuje. Jak ktoś chce publikować książeczki wojskowe, to niechaj publikuje. Jak chce wdawać się w pyskówki w polityce - jego sprawa. Ja np. odnajduję się w malowaniu bohomazów i publikowaniu ich tutaj - tak, tak, niedługo zobaczycie kolejne - ale nie śmiałbym nigdy wyśmiewać aktywności polegającej na czymś innym.
Problem tkwi moim zdaniem w czymś innym. Nie chciałbym, żeby licznik postów urósł do rangi fetyszu. Bo najpierw zaczniemy się cieszyć ze wzrostu aktywności - co jest objawem zdrowym, bo w końcu jest to jakiś sukces - potem zaczniemy nadawać tytuł "dobry obywatel" za naklepanie iluś tam postów, aż obudzimy się w mokrym śnie, w którym za 300 postów będą 4 wsie lenne i tytuł hrabiego. Od tego nas uchroń Durniu.
Problem tkwi moim zdaniem w czymś innym. Nie chciałbym, żeby licznik postów urósł do rangi fetyszu. Bo najpierw zaczniemy się cieszyć ze wzrostu aktywności - co jest objawem zdrowym, bo w końcu jest to jakiś sukces - potem zaczniemy nadawać tytuł "dobry obywatel" za naklepanie iluś tam postów, aż obudzimy się w mokrym śnie, w którym za 300 postów będą 4 wsie lenne i tytuł hrabiego. Od tego nas uchroń Durniu.
(-) Alexander, r.s.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Torkan Ingawaar pisze:Doskonale. Tak trzymać, chłopcy! A na poważnie: to właśnie treść postów, a nie cyferki w bazie danych, jest kluczowa.
Raczę zwrócić Panu uwagę na tytuł wątku: "Liczbowe dowody...". Nie wydaje się mi niczym dziwnym, że w treści wątku sięgnąłem po liczby, a nie po zawartość merytoryczną, którą oddają (oddają, a nie prowokują jej powstawanie, o czym niżej) wszystkie inne działy.
Torkan Ingawaar pisze:Poziom merytoryczny naszej zabawy w porównaniu do lat poprzednich spadł znacząco. Paradoksalnie, za taki stan rzeczy odpowiada nie "obca kulturowo" Komunistyczna Partia Dreamlandu, ale właśnie KPA, która miała staż na straży tradycyjnych wartości.
Pan chyba zmysły postradał. Albo wygląda Pan na takiego, który zarejestrował się na forum wczoraj i czyta posty członków partii rządzącej, w tym taki o kopulacji z lochami skierowany do lorda Radzieckiego. Dziwnym trafem jednak post o kopulacji jest skierowany nie do kogo innego jak nieodżałowanego lidera partii, w której obiektem kultu jest akt seksualny. Do tego warto wymienić takie nazwiska jak Iwanowicza, mniej Kaufmana, także Radzieckiego, a nawet v-nieboszczki SGS, które to przysługiwały się "podnoszeniu" jakości wypowiedzi na naszym forum dyskusyjnym, zastanawiając się jak grubego miał Bolesław Chrobry (Angus Kaufman) albo niezwykle barwnie wyrażając swoje emocje (Vladimir Iwanowicz). Tak więc czy zwrot o kopulacji z lochami nie staje się w ten sposób nieświadomym podsumowaniem Waszego poziomu? Nie licząc oczywiście rozlicznych apelów członków KPD o "uwolnienie" "bojownika o wolność słowa" i przeciwnika "mowy nienawiści" (jak to się pięknie wyklucza) Pawła Zanika, włącznie z zachętami do stworzenia dla niego odpowiedniego rezerwatu w Skytji. Czy Pan tego przypadkiem nie chciał?
Jakość, po prostu niebywała jakość, którą nie mogę się wręcz nasycić.
Jakość, po prostu niebywała jakość, którą nie mogę się wręcz nasycić.
Torkan Ingawaar pisze:Takie parcie na statystyki przy jednoczesnym bagatelizowaniu problemów, jak mowa nienawiści czy uciekanie się to krytykowania czyichś cech realnych, jest bardzo zniechęcające.
Statystyki to efekt, a nie bodziec do aktywności, dlatego też ten wątek powstał po zakończeniu roku renesansu jako jego podsumowanie, a nie przed nim jako plan do wykonania. Gdy Edward II obejmował tron zamarzyła mu się różnorodność i ruch na forum, a nie 20 tysięcy postów rocznie :)
Torkan Ingawaar pisze:Natomiast prowadzenie nagonki na jednego z najbardziej zasłużonych obywateli Królestwa z powodu jego odmiennego (i zdrowszego) podejścia do aktywności jest zwyczajnym skurwysyństwem. Jakby napisał to ktoś inny można by było potraktować to jako żart, ale w ustach osoby, która od lat odnosi się do diuka Jazłowieckiego z wyraźną niechęcią, jest to kolejny już przejaw paranoi.
Ciągłe to słodzenie w kółku wzajemnej adoracji. Kocham to. 100 lat temu ktoś był dwie kadencje Premierem, a potem Regentem Królestwa i już brodę zadziera wyżej niż czoło, a zamiast podjąć się krytyki np. mojej osoby na forum, to obmawia za plecami na IRC symulując aktywność jak to Sarmaci z ćwirkiem robią. A tymczasem waćpan Jazłowiecki to albo dezerter (Królestwo upadało do 2015 roku, więc gdzieś uciekł) albo nierób, jak teraz. Od takiego zacnego człowieka, diuka wielkiego, można się przecież spodziewać większej lojalności i determinacji. A tymczasem to kapeć. A co z tego, że wcześniej opona z Michelin.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt