co wy na to?????

Strefa krwawej wolności. Można dostać pasem po głowie, można też się zrelaksować i porozmawiać o realu.
Misthic de la Lunati
Numer GG: 40846436
NIM: 221877
Kontakt:

co wy na to?????

Post autor: Misthic de la Lunati »

Jestem tu nowa i jeszcze nie do końca udało mi się zrozumieć prawa rządzące w KD,ale mam nadzieję szybko nadrobić zaległości. W tym miejscu chciałam serdecznie podziękować mojemu patronowi,który bardzo cierpliwie tłumaczy mi wszelkie tajniki v-życia-Etherard hrabia de Godwin -dziękuję serdecznie, to na tyle osobistych spraw. Mimo tego,że jestem nowa to zauważyłam coś, co mnie nurtuje, a mianowicie: czy nie wygodniej byłoby,gdyby w KD nasza kawiarnia była w takiej formie,żeby każdy mógł sie wypowiadać w tym samym czasie i miejscu-mam na myśli,że nie trzeba było by sprawdzać forum tylko,żeby funkcjonowało coś takiego jak wielki czat z pokojami. Dokładniej mam na myśli coś takiego: Byłby czat o nazwie kawiarnia "pod czerwonym orłem" (czyli tu niewiele się zmienia) a w na tym czacie można by było pisać tak jak tutaj,tylko,że byłaby to typowa kawiarnia-miejsce spotkań w czasie rzeczywistym,a nie tak jak na forum,że piszesz post i czekasz na odpowiedzi...rozumiecie?? a forum zostało by do ważniejszych spraw,czyli głosowania, zbieranie opinii i podobne sprawy. więc Pytam co wy na to?? :D
Z pozdrowieniami Misthique De La Lunati
Cintra-Morland
Awatar użytkownika
APRS
król-senior
Numer GG: 2587993
NIM: 607400
Kontakt:

Re: co wy na to?????

Post autor: APRS »

Mamy już czat na kanale #5prowincji (czy zmieni się nazwa po nowelizacji Konstytucji na #4prowincje?). Nie wiem, czy jest zatem sens zakładać kolejny, chyba już ten istniejący można po prostu wykorzystywać jako kawiarnię. Może wartoby się zastanowić nad czymś w rodzaju shoutboxu? Ale tutaj nie jestem pewien.

Adres bramki kanału:
http://www.dreamland.net.pl/index.php?id=czat&pan=1
Awatar użytkownika
Hesus de la Navas
NIM: 412170
Kontakt:

Post autor: Hesus de la Navas »

Wydaje mi się drodzy Państwo, że doskonałym pomysłem byłoby to, żeby każda osoba logując się na forum logowała się przy okazji na kanał IRC naszego królestwa. Bo jak na razie pustki tam, tylko wiatr hula.
Awatar użytkownika
Paweł Erwin
Numer GG: 1883539
NIM: 338711
Kontakt:

Post autor: Paweł Erwin »

IRC od czasu do czasu odżywa, a co do proponowanej zmiany nazwy kanału byłbym przeciw. 5 prowincji będzie wkrótce tylko historią - ale też aż historią. To tak jak z nazwą karczmy - jeśli karczmę założy właściciel "przy kości" i nazwie ją "Pod Wielorybim Brzuchem", to po zmianie właściciela nazwa zostanie ta sama ;)
/-/ Paweł Erwin diuk de Archien-Liberi
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Post autor: Albon »

Witam

Pomysl z "przeniesieniem" karczmy na IRC-a dobry ale ...no wlasnie jak juz pisano powyzej najwieksza bolaczka kD i innych mikronacji ostatnio jest mala ilosc ludzi co za tym idzie z regoly na IRC-u jest sie samemu i troche to nudne takie gadanie sam ze soba (chyba ze sie jest schizofrenikiem - podobno kazdy czlowiek jest troche hehe). No ale mozna by przynajmniej w weekendy (jakis dzien) wchodzic wieksza grupa na IRC-a (no powiedzmy 4-5 osob hehe). Ja dzis bede napewno kolo 21 szej :) bo tez jestem nowy i musze sie troche poorientowac :)

Pozdrawiam Tolsen
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Tomasz Barney
Numer GG: 22033171
NIM: 180151
Kontakt:

Post autor: Tomasz Barney »

Cóż ... zapraszam na nasz oficjalny kanał #5prowincji
(-) Tomasz hrabia Barney
Awatar użytkownika
APRS
król-senior
Numer GG: 2587993
NIM: 607400
Kontakt:

Post autor: APRS »

Tolsen pisze:Witam
No ale mozna by przynajmniej w weekendy (jakis dzien) wchodzic wieksza grupa na IRC-a (no powiedzmy 4-5 osob hehe).
Organizowane są od czasu do czasu w niedzielne popołudnia od 17:00 (o ile pamiętam) podwieczorki królewskie, w trakcie których obecny jest co najmniej przedstawiciel Korony, ale rozmowy są raczej luźne.
Misthic de la Lunati
Numer GG: 40846436
NIM: 221877
Kontakt:

Post autor: Misthic de la Lunati »

:) i to jest świetny pomysł :) żeby ten kamał nazwać kawiarnią i się umówić,żeby tam cześciej wchodzić. Żeby zycie się jakoś toczyło:)
Z pozdrowieniami Misthique De La Lunati
Cintra-Morland
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Post autor: Albon »

Witam

podwieczorki krolewskie na ktorych jest obecnych 50 % obywateli Dreamlandu i sa to sami krolowie ;) ...

Pozdrawiam Tolsen
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Edek
Numer GG: 5885354
NIM: 775682
Kontakt:

Post autor: Edek »

Gdyby było inaczej, nie nazywałyby się "królewskie" :P
(-) hr. Etherard de Godwin
Zablokowany