Gdyby nie dotarło przez LDKD...

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
m_d_mII
NIM: 802100
Kontakt:

Gdyby nie dotarło przez LDKD...

Post autor: m_d_mII »

Pozwoliłam sobie napisać tę wiadomość ufając, że dotrze ona do wszystkich. Źle się dzieje w KD i nie jestem pierwszą osobą zapewne, która o tym mówi na forum... Bardzo mało osób aktywnie uczestniczy w życiu Królestwa, a wśród tych aktywnych zauważalne jest niejednokrotnie zamykanie się na pewne istotne sprawy KD. Rozumiem iże zależy nam na powrocie KD do dawnej świetności, bo jak na razie, to jest biednie proszę Państwa! Przychodzi sobie taki biedny nowy mieszkaniec i oprócz bycia właśnie NIM chce robić COŚ. Być KIMŚ. Ale jak to zrobić? A więc dobrze. Oprócz tego, że trochę się poobraca po stronach Rządu, Korony CRM, CBD i CRIiP to wejdzie sobie w "LINKI". I co tam zastanie?
POMOC: rzeczywiście pomocna, forum jak na razie JESZCZE działa. Tutorial biedny, ale dobrze, że jest. FAQ ok, o reszcie nie wspominam z braku czasu.
ADMINISTRACJĘ pomijam, gdyż nie to najbardziej mnie za przeproszeniem wkurza.
POLITYKA na razie bez komentarza, chociaż to ostatnio jedyny temat wśród mieszkańców.
MEDIA proszę Państwa i KULTURA!
MEDIA AKTYWNE to jest śmiechu warte. Le Quotidien ostatnio w Lipcu, mamy Wrzesień. Długi Sezon, jak to mówią pfffff! BRK z maja, NŚ z lipca...
LINKI ARCHIWALNE mnie cieszą, przynajmniej można powspominać dobre czasy.
KULTURA:
Jeszcze do niedawna była Szkoła Główna. Dobrze, że usunięto link, bo na każdym kroku jeszcze bardziej załamywałam ręce. Lekcje dobrze napisane, ale z błędnymi informacjami, o których nie wspomnę.
Biblioteka niezmienna od miliarda lat, nic ciekawego. Do Galerii Królewskiej nie da się napisać, bo strony chyba nie działają... A może to tylko JA?
Galeria Essthera najwyraźniej też zamknięta, szkoda, że nikt nie chce się tym zająć. Muzea... Ktoś tam jeszcze zagląda? O piłce pisać nie będę, bo to nie jest moja działka.
A spróbuj człowieku gdzieś dom znaleźć. musisz mieć pieniądze. A skąd je zdobędziesz skoro nikt Ci nie jest w stanie powiedzieć, co zrobić, by ją dostać. Nie ma, tak jak kiedyś Biura Pośrednictwa Pracy, a tak naprawdę nikt nie interesuje się nowymi nabytkami w Królestwie. Ja wróciłam z sentymentu. Ale co z innymi? Zamiast ich tu zatrzymać, odpychamy ich niedziałającymi i nieaktualizowanymi stronami, brakiem zażyłych stosunków międzyludzkich i nudą ogólnie panującą.
Brak w Nas siły woli i chęci robienia czegoś dobrze i kreatywnie?
A może to rzeczywiście tylko mój wymysł?

Z poważaniem, szacunkiem,
ale bez uścisków,
Matylda de Marcius II (z pełnym poparciem pozagrobowym Matyldy de Marcius)

--
~~~~~~~~~~~~~~~
Matylda de Marcius II
~~~~~~~~~~~~~
Matylda de Marcius II
Edek
Numer GG: 5885354
NIM: 775682
Kontakt:

Re: Gdyby nie dotarło przez LDKD...

Post autor: Edek »

Brak w Nas siły woli i chęci robienia czegoś dobrze i kreatywnie?
A może to rzeczywiście tylko mój wymysł?
Nie.. nie.. nie.. Brak "Ja to zrobię". U Wać Panny też. Parafrazując klasyka: "Narzekać, to każdy by chciał, ale robić.. to nie ma komu!"; cierpimy na chorobę Polaka: )
(-) hr. Etherard de Godwin
m_d_mII
Kontakt:

Proszę Pana, nie brak mi "Ja to zrobię", bo działać (pozwolę sobie powiedzieć) zaczynamy. Być może wszystko to, co napisałam, jest wiadome, aczkolwiek właśnie nikt nic z tym nie robi. Mam zamiar chociażby otworzyć wystawę. Ale gdzie to mam zrobić? Napisałam do Galerii Essthera - zero odzewu. Na stronie Królewskiej chyba jakiś błąd jest bo zakładka z kontaktami się nie otwiera. A wystawa jest gotowa. czeka na przyjęcie.
Pan tym wielkim parafrazowaniem też nie pomaga.
To jest niewiarygodne, że ktoś chce coś zmienić, powytyka przy tym parę oczywistych błędów, a i tak zamiast przyznać, że rzeczywiście przydałoby się trochę świeżości, lepiej jest odwrócić kota ogonem.
No ale przecież to ja teraz wychodzę na tę najgorszą...
Z poważaniem!
~~~~~~~~~~~~~
Matylda de Marcius II
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Post autor: Sted Asketil »

Moze trzeba zaczac od Namiestnika wlasnej prowincji?
Jak cos to zapraszam do Unii Saudadzkiej - Furlandia i Luindor sa otwarte na nowe inicjatywy :)

Pozdrawiam
Edward I Artur

Post autor: Edward I Artur »

Miło mi ogłosić, że wspólnie z Panią Matyldą de Marcius umówiliśmy się co do... Czegoś nowego :)

Szczegóły wkrótce :)
m_d_mII
Kontakt:

"Jak powiedziała, tak zrobiła"
Owszem, będzie się działo. KULTURALNIE :)
~~~~~~~~~~~~~
Matylda de Marcius II
Edek
Numer GG: 5885354
NIM: 775682
Kontakt:

Post autor: Edek »

m_d_mII pisze:Na stronie Królewskiej chyba jakiś błąd jest bo zakładka z kontaktami się nie otwiera. A wystawa jest gotowa. czeka na przyjęcie.
Dla chcącego nic trudnego, niedawno skończyła się publikacja powieści (w realiach wirtualnych chyba tak to można nazwać) JE Wać Pana M. Hansa(swoją drogą-będzie coś dalej? :P); na forum była także publikowana galeria, linkowanie do gazet jest powszechne.. Trudno żądać od kogoś by rzucił wszystko w realu i zaczął programować wirtualną infrastrukturę. Jeśli Ci z umiejętnościami i wiedza nie mają czasu, trudno od nich wymagać by rzucili dla nas pracę.
(-) hr. Etherard de Godwin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”