Do Wicekróla Elderlandu należy zwracać się tak samo jak do Wicekróla Scholandii.
Dlaczego JKM Roger d Artois nie posiada oddzielnej rangi tak jak Wicekról Scholandii?
Królestwo Elderlandu jest osobnym państwem, gościnnie na forum Królestwa Dreamlandu. Jedyną rangą dla Królestwa Elderlandu jest ta rozróżniająca ich obywateli.
Daniel von Witt pisze:Jak to? A nie zauważyła Pani kogo do kogo porównywałem?
Wicekróla Elderlandu którym jest tow. Rogdart do Wicekróla Scholandii którym jest tow. Mat Max. Znaczy się w świetle tego co towarzysz pisał mam mówić na tego pierwszego per Placku Elderlandzki? No weźmy nie przesadzajmy…
Polyna pisze:Wicekróla Elderlandu którym jest tow. Rogdart do Wicekróla Scholandii którym jest tow. Mat Max. Znaczy się w świetle tego co towarzysz pisał mam mówić na tego pierwszego per Placku Elderlandzki? No weźmy nie przesadzajmy…
Wasza Ekscelencjo - w Wandystanie nie uczą etykiety?
Daniel von Witt pisze:Wasza Ekscelencjo - w Wandystanie nie uczą etykiety?
Uczą, a w takim razie jeżeli chce towarzysz zgodnie z nią postępować…
Nie jestem niczyją „ekscelencją”, a już w szczególności „waszą”. W ogóle nigdy dla nikogo nie byłam „ekscelencją”, czy to się „ekscelencji” podoba, czy nie.
Ekscelencja to tytuł wsiowy, ja jestem Drogą Liderką.
Daniel von Witt pisze:I tym oto sposobem udowodniłem Pani, że ktoś może sobie nie życzyć, by zwracano się do niego tak, jak ktoś obcy uzna za stosowne :)
No i dlatego nie będę się zwracała do p. Rogdarta tak samo jak do tow. Mat Maxa. W końcu p. Rogdart sobie tego nie życzy.
Generalnie ustępowanie przed czyjąś sugestią, że "towarzysz" jest w czymkolwiek ujmującym jest niegodne Drogiej Liderki. Shame on you, córo Koryntu Radzieckiego!
Generalnie nie zwykłem określać nikogo słowami obraźliwymi - w rodzaju "Wasza Wysokość", "Ekscelencjo", "Panie" - ze względu na jednoznaczne skojarzenia z ekskrementami i innymi obrzydliwościami. Towarzysz jest natomiast pojemnym określeniem które sytuuje rozmówców na tym samym poziomie. Tak jak być powinno.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Serdecznie dziękuję Jego Książęcej Mości Danielowi von Witt za wsparcie moralne, a większości zaperzonych odpowiem krótko: „ludzie, LUDZIE litości! tj. więcej litości dla siebie!”. Wiem dobrze, że to po prostu eksplozja frustracji. Wybuch mikronacyjnej supernowej. Raczcie zauważyć jak trafne to porównanie. Dla niewtajemniczonych: supernowa, to wybuch gwiazdy zapadającej się w siebie i wyzwalającej przy okazji niewyobrażalne siły destrukcji . Jak my wszyscy! Chaos tej erupcji dowodzi, ze gotujemy się we własnym sosie i dlatego zaczynamy sprzeniewierzać się zasadom jakie stoją u podstaw tego zamierającego NIESTETY ruchu.
Równamy w dół nie przestrzegając zasad. Np. zasad gościa i gospodarza. Ja też nie jestem bez winy i mam sobie coś do zarzucenia: przynajmniej raz nie zignorowałem tego nieszczęsnego „towarzysza”, nie rozpoznając zasad rządzących w krainie naszych gości. A goście zupełnie „zapomnieli” (?), że nie są „u siebie” i nie przestrzegali tutejszych zwyczajów. Ponieważ ta zabawa opiera się na dobrowolnej umowie, łamiąc ją zaprzeczyliśmy wszyscy jej SENSOWI! W pełni zaś rozumiem dlaczego FB zmierza już do 2 mld. Tam nie trzeba nawet pisać! FB napisze za ciebie. A może i to nie. Wstawi rysuneczek czyli ikonkę. I tym niemiłym porównaniem liczb kończę udzial w tej burzy w szklance wody ;-)
-----------------------------
(-) Roger diuk d'Artois Lord Strażnik Koronny
Moment, to kto nie jest tu u siebie? Kogo dziś wyrzucamy poza nawias, bo się zgubiłem?
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Angus Kaufman pisze:Z dwuszeregu wystąp, kto wie, o co chodzi w tym wątku.
Nie sądziłem, że jest nas w tym kraju aż tylu, żeby tworzyć dwuszereg...