Czytam, bo ciemno, a pies w swoim świecie

Chleb i igrzyska, dywagacje na tematy sportu i kultury.
Awatar użytkownika
Jute-Lise Stormark
NIM: 819470
Kontakt:

Czytam, bo ciemno, a pies w swoim świecie

Post autor: Jute-Lise Stormark »

Taka sytuacja.

Zima, dwunastogodzinne wieczory, za oknem wirują płaty śniegu, w kuchni mój dzielny labrador zlizuje z podłogi kałużę wina. Ja w fotelu, znudzona i wyzuta z energii. Postanowiłam, że skoro nie mogę dziś już zarabiać na hummus i spłatę rachunków, będę się zatracać w lekturze i wiśniówce. Myślałam o tym. Trochę przyjemność, a trochę praca. Pomyślałam jednak, że dla utrzymania równowagi sięgnę również po to. Zaczęłam czytać. Ciąg skojarzeniowy jak u dzielnego Angusa, tyle że z pominięciem garbusa i panny Hendricks. Wylądowałam w alkowie pani Bovary. A teraz obgryzam paznokcie i szukam tej przeklętej książki, i chyba nie znajdę. Coś przyszło mi jednak przyszło do głowy.

Mam do Was serdeczną prośbę. Proponuję małą zabawę. Przedstawcie mi swoje propozycje czytelnicze. Postarajcie się. Może być książka, uczony traktat o skorupiakach, zapomniany artykuł prasowy, wiersz. Coś, do czego wracacie z sympatią, co Was popchnęło w innym kierunku i zawróciło z drogi. Coś, o czym zdarza się wam pomyśleć, gdy spuszczacie sobie na stopę pełną popielniczkę.

A może sami piszecie do szuflady?
lady Jute-Lise Stormark
Awatar użytkownika
Kristian Arped
Numer GG: 50827909
NIM: 862583
Kontakt:

Re: Czytam, bo ciemno, a pies w swoim świecie

Post autor: Kristian Arped »

Jeżeli chodzi o prasę mikronacyjną, to gorąco polecam przejrzenie „Głosu Weblandu”. Myślę, że wysoki poziom jest gwarantowany, a i objętość spora. Może nawet starczy na przyszłą zimę. :)
(—) Kristian Arped
Baridajczyk
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Post autor: Pavel Svoboda »

Mam do Was serdeczną prośbę. Proponuję małą zabawę. Przedstawcie mi swoje propozycje czytelnicze. Postarajcie się. Może być książka, uczony traktat o skorupiakach, zapomniany artykuł prasowy, wiersz. Coś, do czego wracacie z sympatią, co Was popchnęło w innym kierunku i zawróciło z drogi. Coś, o czym zdarza się wam pomyśleć, gdy spuszczacie sobie na stopę pełną popielniczkę.
Uff, dosyć szeroko zakrojone kryteria, trudno mi zinterpretować, co by się nadawało. Może tak - do czego te rekomendacje mają służyć?
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

http://www.scholandia.org/kultura/kniga/dudone.php

Jeśli jeszcze się Pani nie zetknęła z powyższą książką, to gorąco polecam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport i kultura”