Forum.mikronacje.info

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Kazag Slobodanovic
NIM:
Kontakt:

Forum.mikronacje.info

Post autor: Kazag Slobodanovic »

Dzień dobry,

jeśli taka dyskusja już się tu odbywała, przepraszam, ale wyszukiwarka nie pozwala na jej odnalezienie, bo najwyraźniej frazę tytułową traktuje jako trzy osobne słowa.
Mniejsza z tym - czy obywatele Dreamlandu zamierzają jeszcze udzielać się na tytułowym forum, które swego czasu było najaktywniejszym centrum wymiany mikronacyjnych informacji i miejscem gorących dyskusji? Sam zaglądam tam ostatnio, ale nie dzieje się nic absolutnie, a szkoda.
Czy może istnieje obecnie jakaś alternatywa? Miejsce, gdzie mieszkańcy różnych mikronacji mogą swobodnie rozmawiać?

Pozdrawiam z Kolosa!
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Re: Forum.mikronacje.info

Post autor: Pavel Svoboda »

Parę miesięcy temu próbowałem się zarejestrować na tym forum, ale moje konto nigdy nie zostało zatwierdzone. Zaobserwowawszy, że mało tam ruchu, uznałem, że forum jest porzucone i przestałem tam zaglądać.

Nie ma chyba w tej chwili nigdzie tego typu neutralnej platformy.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Kazag Slobodanovic
NIM:
Kontakt:

Najwyraźniej administracja forum już tam nie zagląda... Szkoda, bo takie miejsce stymulowało aktywność lokalną również. Doskonale pamiętam, że tylko dzięki temu forum (i poprzednikowi na fora.pl) miałem motywację rozwijać Arakhopolis, a następnie Okoczię. Miałem też możliwość śledzić wydarzenia w innych mikronacjach, burzliwe kłótnie pewnych barwnych osobistości czy np. rozwój międzynarodowych instytucji...
Wielka szkoda.
Panowie się orientują, czy w innych mikronacjach jeszcze coś się dzieje? Może takie miejsce powinno się jakoś odrodzić w tej czy innej formie?
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

W sumie to forum zakładałem. Mieliśmy problem z captchą, który spowodował, że na forum pojawiły się boty. Zmieniliśmy więc autoryzację na akceptację moderatora albo admina, efekt jest taki, że w tej chwili czeka 2500 kont do zatwierdzenia, z których na oko 98% to wymyślne boty. Szczerze mówiąc nie chce mi się tego przeglądać, ale jak ktoś by chciał, to mogę dać admina ;-)
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
Kazag Slobodanovic
NIM:
Kontakt:

A istnieje możliwość wysłania na adres mailowy oczekujących na rejestrację userów informacji, że z powodu nadmiernej aktywności botów wszystkie oczekujące konta zostały usunięte i prosi się o ponowną rejestrację? Tak czy inaczej, obecna sytuacja to praktycznie koniec tego forum, więc może lepiej już usunąć wszystkie oczekujące konta i zacząć od zera? Jest opcja wprowadzenia ulepszonej captchy?
Awatar użytkownika
Kazag Slobodanovic
NIM:
Kontakt:

Podbijam, ponieważ wydaje się, że problem botów rozwiązany i nie ma już przeszkód, aby na nowo podjąć aktywność na forum.

Dodatkowo pytanie - czy taka formuła forum jest dla wszystkich atrakcyjna? Co przemawia za, a co przeciwko udzielaniu się na nim?

Jeśli o mnie chodzi, to "za" przemawia możliwość podtrzymywania ducha mikronacyjności i zdobywania aktualnych informacji z różnych mikronacji. Dodatkowo historyczne dyskusje o v-wojnach, organizacji kartograficznej itp również uważam za niezwykle budujące.
Zablokowany

Wróć do „Polityka”