Orędzie do Narodów Świata

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Tuńczyk
NIM: 932547
Kontakt:

Orędzie do Narodów Świata

Post autor: Tuńczyk »

Przyjaciele z Dreamlandu!
Wczoraj, we wtorek 9 grudnia 2014 r., Rząd Tymczasowy ogłosił
Deklarację Niepodległości Ludowego Cesarstwa Awary:

Awara nie jest baridajska. Awara nie jest sarmacka. Awara nie jest scholandzka. Awara jest awarska. Rząd Tymczasowy ogłasza powstanie Ludowego Cesarstwa Awary, obejmującego swym władaniem cały obszar wyspy. Niepodległe i suwerenne, gwarantujące ludowi pełnię rozwoju, państwo awarskie staje się dzisiaj faktem dokonanym. Monarchofaszystowskie rządy Królestwa Baridasu, Księstwa Sarmacji i Królestwa Scholandii wzywamy do natychmiastowego zaprzestania uzurpacji awarskich ziem. Do narodów polskiego mikroświata wystosowujemy nasz apel o uznanie Awary jednej, wolnej, suwerennej, niepodległej, ludowej i niepodzielnej. Lud i Morze!

Nadszedł czas na to, by wreszcie ktoś powiedział „dość” sarmackiej agresji. Przed nami jeszcze długa droga. Zwracamy się dzisiaj do Was z prośbą o uznanie oraz propozycją współpracy.

Z szacunkiem i przyjaźnią,

Bedrich d'Orš
Minister Spraw Zagranicznych
Ludowego Cesarstwa Awary
Awatar użytkownika
Meulén Labrosse
NIM:
Kontakt:

Re: Orędzie do Narodów Świata

Post autor: Meulén Labrosse »

Panie Tuńczyk,

Na usta cisną się same niecenzuralne słowa, ale znajdujemy się w Królestwie Dreamlandu, gdzie kultura osobista jest rzeczą jeśli nie pierwszorzędną, to z pewnością bardzo ważną. Posłużę się zatem odnośnikiem do wypowiedzi, w której jasno sprecyzowałem, gdzie jest pańskie miejsce. Nie wiem, jak bardzo fałszywym trzeba być, by podnosić roszczenia terytorialne do ziem innego państwa, które w dodatku rozwija się znacznie szybciej. Jeśli pan, jako potencjalny mieszkaniec wyspy, nie chce brać udziału w procesach demokratycznych Awary Południowej, to niech pan z łaski swojej zabierze swoich kolegów i wyjedzie do Scholandii.

Myślę, że przyniosłoby to pożytek dla obu stron, bo tworzy pan nieudaną parodię mojego kraju, a Scholandii po utracie Awary Południowej potrzeba nowych obywateli. Tam zazna pan prawdziwej cenzury, bo i owszem, pozwolą panu się wypowiedzieć, ale tylko i wyłącznie po linii reżimu. Przykładu nie trzeba szukać daleko - Scholandia odebrała mi możliwość wypowiedzi we własnym wątku, bo nie potrafi zaakceptować nastrojów ludu. To dla niej zupełnie niezrozumiałe, że po jedenastu latach okupacji i dyskryminacji mieszkańców poziom ich frustracji osiągnął apogeum.

Gdyby tego było mało, panie Tuńczyk, usiłuje pan sprzedać światu - za przeproszeniem - gówno w papierku. Prezentuje pan dobrze zredagowaną deklarację niepodległości, forum ze spójnym designem, ale poziom wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia. Nie przeszkadza mi, rzecz jasna, użycie wulgaryzmów, ale ich zastosowanie w odpowiednim momencie jest sztuką, której jeszcze nie opanowaliście.

Wasza Królewska Mość Arturze I Piotrze,

Żywię nadzieję, że Wasza Królewska Mość nie uzna tego tworu i nie będzie dążył do współpracy z awarskimi separatystami. Jednocześnie, w imieniu Rządu Tymczasowego Awary Południowej, przekazuję wyrazy najwyższego poważania.
(-) Meulén Labrosse
Premier Rządu Tymczasowego Awary Południowej
Awatar użytkownika
Krzysztof Bojar
Numer GG: 42247879
NIM: 973820
Kontakt:

Post autor: Krzysztof Bojar »

Przyznam, że im więcej próbuje dowiedzieć się o sytuacji Awary, tym mniej rozumiem z tych separatystycznych manifestów. Muszę jednak też stwierdzić, ze zabiegi takie jak proklamowanie "Ludowego Cesarstwa" i użycie zbitki "monarchofaszystowski rząd Królestwa Baridasu" są na tyle pocieszne, że jako byłego Wandejczyka zdobyły mnie dla sprawy JE Tuńczyka.

Co nie zmienia faktu, ze ten wątek jest chyba w złej części forum i zakrawa o spam. ;p
(-) Krzysztof Bojar
Minister Spraw Zagranicznych
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Meulén Labrosse pisze:Wasza Królewska Mość Arturze I Piotrze
Królem Dreamlandu i Elderlandu jest od bez mała dwóch lat JKM Marcin I Mikołaj :)

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
APRS
król-senior
Numer GG: 2587993
NIM: 607400
Kontakt:

Re: Odp: Orędzie do Narodów Świata

Post autor: APRS »

Powyższe dość zgrabnie podsumowuje wystąpienia obu - powiedzmy - stron ;)

(-) Artur Piotr, RS.
Sołtys-Palatyn Kakut
Kasztelan Kakucki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”