Sekretne życie dreamlandzkiego kręgu kulturowego

Strefa krwawej wolności. Można dostać pasem po głowie, można też się zrelaksować i porozmawiać o realu.
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Re: Sekretne życie dreamlandzkiego kręgu kulturowego

Post autor: Otton van der Berg »

tylko czekać jak ktoś Krym założy...
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Franciscus van der Nafing
NIM:
Kontakt:

Post autor: Franciscus van der Nafing »

Wtedy Brodria będzie miała co robić :D
Awatar użytkownika
Michel d'Agnou-Michalski
NIM: 814776
Kontakt:

Post autor: Michel d'Agnou-Michalski »

Otton van der Berg pisze:tylko czekać jak ktoś Krym założy...
Chyba Pan przegapił kilka rzeczy, gdyż w marcu b. r. niejaki Radelli założył na Nordacie Noklezję (v-odpowiednik Ukrainy ze stolicą na Krymie) i kilka dni potem dołączył do Brodrii. Tak więc Brodria i tak zajęła Krym. ;)
vel Konstanty Jerzy Michalski
Awatar użytkownika
Juan Pablo Morales
NIM:
Kontakt:

Post autor: Juan Pablo Morales »

Znany nam wszystkim Szymon Łatka, działający obecnie jako Karol Wojtyła,
Ekscelencjo de Brolle, znam seńora Latkę(czy Łatkę) dosłownie kilka,kilkanaście dni, a to już bodajże czwarte nazwisko jakie przyjął. :)
Poza tym w życiu realnym jest władcą jakiegoś "państwa", to cóż mu taki Stalin czy Hitler zrobią? On na mikronacjach się zna. ;)
Zakładam, że ten jego twór zwany RP upadnie wraz z pierwszym kryzysem, no ale nie mnie to oceniać. Jestem, w końcu jednym z tych, który był dla seńora Latki "miły", ale zdaje się, że ów dżentelmen obraził się nie dostając tego czego oczekiwał. La Palma okazała się dla seńora Latki za "mało fajna", wszak po napisaniu czterech wniosków w jeden dzień o uzyskanie obywatelstwa palmowego i w dodatku braku chęci przyśpieszenia tego nadania seńor uznał nas za niegodnych "króla małopolski". Prawdziwym "gwoździem" do trumny" był zapewne brak odzewu na założenie jedenastu(przepraszam, ale być może pomyliłem się w liczeniu) przedsiębiorstw pańśtwowych.

A na deser wstawię cytat z jednego z wniosków:
-Uzasadnienie chęci uzyskania obywatelstwa, nie krótsze, niż 5 zdań:
"Proszę o przyznanie mi obywatelstwa la Palmy, gdyż podoba mi się wasze państwo.
Lepiej jest założyć firmę niż w innych mikronacjach
Nigdzie nie mogę sie dostać do armi. Może tu się uda.
Fajne konto bankowe.
Fajni ludzie."
:)
(- )Juan Pablo Morales
El Presidente Republica de Palma
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

No i wykrakali Panowie. A konkretnie p. Michał d'Agnou-Michalski, który ściągnął nam na głowy klątwę amazonek. A zatem cierpimy tutaj na "ból istnienia" i "nie mieści nam się w głowach" projekt państwa internetowego, którego nie ma w internecie. Bardzo możliwe, że coś jest na rzeczy. Artykuł kończy się w tonacji molowej: Szufladkowanie jakim posługuje się Dreamland jest przeżytkiem, archaizmem i stanowi właśnie zagrożenie dla mikronacji. Wklejam do klasera z wycinkami.

Przy okazji ostatniej wizyty p. Łatki zajrzałem ponownie na forum legendarnej już Polski. Pangalaktyczny odgłos pukania się w czoło przyniósł niespodziewany efekt - poinstruowani przez Józefa Piłsudskiego obywatele dokonali korekty dowodów tożsamości i zamiast Hitlera, Stalina i Putina mamy odtąd Kitlera, Malina i Hutina. Równolegle, w ramach symbolicznej przeciwwagi, pojawili się generałowie Kutrzeba i Rydz-Śmigły. Ten ostatni przedstawił własne exposé: jak czytamy, głównym celem jest stworzenie nowoczesnego,licznego i bitnego wojska opartego na doktrynie Blitzkrieg. Wczoraj dokonano uderzenia na Sopot, w planach jest akcja przeciwko ZSRR. Jest harcersko, zwięźle, uroczyście. Generalnie - podoba mi się i życzę chłopakom dobrej zabawy.

• (-) Jacques de Brolle
Awatar użytkownika
Juan Pablo Morales
NIM:
Kontakt:

Post autor: Juan Pablo Morales »

Pangalaktyczny odgłos pukania się w czoło przyniósł niespodziewany efekt - poinstruowani przez Józefa Piłsudskiego obywatele dokonali korekty dowodów tożsamości i zamiast Hitlera, Stalina i Putina mamy odtąd Kitlera, Malina i Hutina
Rozmowa o tożsamościach obywateli...Polski toczyła się także na forum Agurii. To właśnie tam najdelikatniej jak się dało, dość spora grupa osób wywarła presję ma Piłsudskim, tak przynajmniej domniemywam, który nakazał zmianę nazwisk swoim podwładnym.
Ja bym jednak nie drażnił lwa, nie jest wiadomą sprawą czy panowie po prostu nie połączą się i nie "blitzkrieg'iem" całego mikroświata, od Dreamlandu rozpoczynając.
Uwaga cytat(pochodzi z forum Królestwa Agurii, słowa wypowiada, a jakże nasz szanowny marszałek Piłsudski)
"Hitler, Putin i Stalin, byli mega wkurzeni, ale dla dobra Państwa Polskiego zmienili nazwiska."
Jest harcersko, zwięźle, uroczyście
A tym zdaniem Ekscelencja rozbawił mnie do łez. ;)
(- )Juan Pablo Morales
El Presidente Republica de Palma
Awatar użytkownika
Leonid von Lampe
NIM:
Kontakt:

Post autor: Leonid von Lampe »

Z tego co widzę, to Polskę tworzy część osób, które tworzyły IIRP. Jak widać ta cała Polska to jest najzwyklejszy klon IIRP.
http://2rp.cba.pl/republika/viewtopic.php?f=6&t=113
Ja nawet mogę zaryzykować stwierdzenie, że tą całą Polskę tworzy jedna osoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michel d'Agnou-Michalski
Kontakt:

Czyżby II RP pod wodzą naczelnego wodza Łatki podbija Brodrię? http://rzeczpospolitapolska.pun.pl/view ... d=700#p700

Chyba będę musiał się posunąć do kartografii tamostosowanej.
Awatar użytkownika
Leonid von Lampe
NIM:
Kontakt:

Post autor: Leonid von Lampe »

Nie myl II Rzeczpospolitej z tym śmiesznym potworkiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michel d'Agnou-Michalski
Kontakt:

Mój błąd. II RP to jednak kilka klas wyżej od tego... czegoś. Przy okazji potworków, Zawarska Rep. Ludowa wciąż walczy z "surmeńskim okupantem".
Zablokowany

Wróć do „Kawiarnia”