Nowe Forum

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Nowe Forum

Post autor: Otton van der Berg »

Wracam właśnie z zagranicy , byłem na kilku spotkaniach z przyjaciółmi w Trizondalu i Sarmacji. Doszedłem do pewnych wniosków rozglądając się po ich miastach, uliczkach (czyt.forum) i z niestety pewną dozą nieśmiałości przyznam ze podoba mi się tam.
Zatem czy nie czas zmodernizować nasze forum Dreamlandzkie? pamiętam (lub się mylę) że próbowano coś takiego zrobić ale nie wypaliło. Budujące jest patrzenie jak rośnie majątek na koncie pod avatarem z lewej strony, na odznaczenia które również tam widnieją lub chociażby na herb miasta lub lenna które się posiada.
Proszę mnie sprostować jeśli się mylę lub po prostu nie jestem na czasie, ale czy prowadzone są aktualnie prace kierujące nas w tym kierunku? Słyszałem o przebudowie strony głównej ale forum?
Ciągła ta szarość w tle może na dłuższą metę działać odstraszająco na nowych mieszkańców w porównaniu z jakością for takich jak Trizondal czy Sarmacja. W końcu jakiś procent nowych obywateli którzy chcą zostać na dłużej w mikroświecie zostawia nas na rzecz tych właśnie państw z rozbudowanym forum z stroikami których łakną.
Czas skupić się na pozyskaniu nowego mieszkańca również w sferze wizualnej ,nie tylko intelektualnej, a my ciągle o ordynacji wyborczej, aktywności rządu itp.. itd...

Proszę o dyskusje w tym temacie, ewentualnie rozpatrzenie referendum nad podjęciem decyzji o zmianie wyglądu forum.
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Nowe Forum

Post autor: Daniel von Witt »

Mnie z kolei tamtejsze fora nie podobają się. Nie lubię, jak te wszystkie kolory, światełka, bannery i inne ozdoby łypią mi ciągle po oczach, aż szukanie tekstu właściwego, którego często nie ma za wiele, jest naprawdę męczące :D Nasze obecne forum nie jest jakoś specjalnie bogate, ale uważam je za eleganckie i przejrzyste.

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
Paweł van der Gibson
NIM: 847275
Kontakt:

Post autor: Paweł van der Gibson »

Jest eleganckie to prawda, ale majątek, odznaczenia, czy herb prowincji/miasta byłoby jakims uatrakcyjnieniem (najbardziej praktyczny jest stan majątkowy). Można by nad tym pomyśleć.
Paweł van
der Gibson
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Co do majątku - ja, gdybym był osobą prywatną nie chciałbym ujawniać stanu swojego konta publicznie, bo to przecież złamanie prawa do prywatności. Osoby publiczne co innego - ważne, żeby wiedzieć chociaż ile zarabiają w trakcie piastowania swoich urzędów.

Awatar użytkownika
Paweł van der Gibson
NIM: 847275
Kontakt:

Post autor: Paweł van der Gibson »

Normalnie też bym nie chciał ujawnaic. Ale jesteśmy w Internecie i tak nikt nas nie okraradnie ani nic ;)
Paweł van
der Gibson
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

Paweł van der Gibson pisze:Jest eleganckie to prawda, ale majątek, odznaczenia, czy herb prowincji/miasta byłoby jakims uatrakcyjnieniem (najbardziej praktyczny jest stan majątkowy). Można by nad tym pomyśleć.
Głos młodych mieszkańców mówi sam za siebie, mógłby być to nawet punkt do programu wyborczego dla nowych partii
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Tak pomijając wszystko co wyżej już powiedziane - ten temat powinien być upustem dla Rządu, który modernizuje nasz kraj (LOL) od strony technicznej. Warto więc np. zapytać o przyszłą zawartość profilu osoby na stronie głównej. Od tego można wyjść oraz w jakim stopniu (o ile w ogóle) będzie się to przenosić na forum dyskusyjne.

Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

dlatego apeluje o wypowiedz w tej sprawie wszystkich mieszkańców Dreamlandu, chodzi tu bowiem o ważną rzecz naszego Królestwa, forum.
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Fabiola de Willibald
Numer GG: 5426719
NIM: 374443
Kontakt:

Post autor: Fabiola de Willibald »

Przyznam, że jestem przeciwna większym zmianom. Byłam przeciwna wypisywaniu wszystkich pełnionych w KD funkcji pod nazwiskiem (jakaś dziwna moda), co jest podobne do publicznego pokazywania ile się ma pieniędzy na koncie. Panowie, dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają, więc publiczne chwalenie się kto ma więcej jest dla mnie niezbyt zachęcające. Natomiast spodobał mi się pomysł z umieszczeniem herbu miasta, w którym się mieszka pod nazwiskiem oraz niedużej flagi prowincji w prawym dolnym rogu posta. I może adres mailowy niech zostanie dodany, żeby łatwiej było szukać kontaktu.

Fabiola de Willibald
Frederick von Stutthof
NIM:
Kontakt:

Post autor: Frederick von Stutthof »

Moim zdaniem forum Królestwa Dreamlandu wygląda tak, jak wyglądać powinno. Jest poważne i stonowane, ale gdy je widzisz, nie odczuwasz żadnych negatywnych emocji.
Frederick Martin von Stutthof
w mikroświecie od 2010 r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”