szmatła[w]iec - pierwszy numer
- Alfred
- inżynier królewski
- Numer GG: 47634183
- NIM: 196135
- Kontakt:
szmatła[w]iec - pierwszy numer
Gdzie ostatnimi czasy podziewa się Rząd Jego Królewskiej Mości? Kto robi na złość obywatelowi Z. i usuwa jego posty? Czemu JdB jest spamerem a Otton „analfabetyczną mendą”? Kto to Państwu wyjaśni? Na szczęście, oto jesteśmy. Przybyliśmy aby uratować Dreamland przed zakłamaniem Szefa Rządu i podległej mu Centralnej Burżuazji. Zapewnimy Państwu jazdę bez trzymanki oraz tylko i wyłącznie prawdziwe fakty.
Oto jesteśmy:
Dawnooczekiwana Wyrocznia Dreamlandzka: szmatłaшiec™
A w numerze:
1. Banie premiera Kriega
2. Sprawdź czy jesteś analfabetyczną mendą
3. Kto usuwa posty obywatela Z?
4. Gdzie są pieniądze z CBD?
Pierwszy numer magazynu można zakupić płacąc w bankomacie: http://sgataman.info/api/bankomat.php?t ... &amount=10.
Po zauważeniu przez redakcję przelewu, numer prześlemy pocztą lotniczą.
Oto jesteśmy:
Dawnooczekiwana Wyrocznia Dreamlandzka: szmatłaшiec™
A w numerze:
1. Banie premiera Kriega
2. Sprawdź czy jesteś analfabetyczną mendą
3. Kto usuwa posty obywatela Z?
4. Gdzie są pieniądze z CBD?
Pierwszy numer magazynu można zakupić płacąc w bankomacie: http://sgataman.info/api/bankomat.php?t ... &amount=10.
Po zauważeniu przez redakcję przelewu, numer prześlemy pocztą lotniczą.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
salus rei publicae suprema lex esto!
- Siergiusz Asketil
- Numer GG: 44811514
- NIM: 786851
- Herb: s06
- Kontakt:
Re: szmatła[w]iec - pierwszy numer
Pozwoliłem sobie wyciąć zdjęcie Pana Premiera i umieściłem je nad łóżkiem w alizońskim Zamku La Castle. Teraz już wiem do kogo się modlić w sprawie wejścia pewnych produktów na rynek dreamlandzki :)
Lektura, bo jakże inaczej, godna polecenia.
Lektura, bo jakże inaczej, godna polecenia.
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
- Edward I Artur
- król-senior
- NIM: 365924
- Kontakt:
Czy stałem się niniejszym patronem świętym wejścia pewnych produktów na rynek?Siergiusz Asketil pisze:Pozwoliłem sobie wyciąć zdjęcie Pana Premiera i umieściłem je nad łóżkiem w alizońskim Zamku La Castle. Teraz już wiem do kogo się modlić w sprawie wejścia pewnych produktów na rynek dreamlandzki :)
E.A.
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Jestem po lekturze. Bardzo przyzwoita sieczka. Będę czytał regularnie. Zaletą niewątpliwie jest oszczędna interpunkcja i abstrakcyjne poczucie humoru. Wiadome zdjęcie szefa rządu posłałem do drukarni wielkoformatowej - będę rozsyłał po lennach w celu umocnienia autorytetu władzy.
Mam tylko wrażenie, że pismo zbyt pochopnie przyjęło profil otwarcie proestablishmentowy. Niby kąsacie władzę, ale tak naprawdę dworujecie sobie z prostaczków i ich nieznajomości gatunków wina. Gołym okiem widać, że za klawiaturą siedzą resortowi feudałowie. Może Redakcja posłałaby kogoś w teren? Brakuje mi tu wywiadów z przedstawicielem kół chłopskich, relacji z ekspedycji karnych i wojskowych rekwizycji majątków wiejskich. W takich chwilach manifestuje się surowe piękno ustroju, a i dowiedzieć się czegoś o drugiej stronie można.
Wiecie już Panowie, kiedy kolejny numer?
Mam tylko wrażenie, że pismo zbyt pochopnie przyjęło profil otwarcie proestablishmentowy. Niby kąsacie władzę, ale tak naprawdę dworujecie sobie z prostaczków i ich nieznajomości gatunków wina. Gołym okiem widać, że za klawiaturą siedzą resortowi feudałowie. Może Redakcja posłałaby kogoś w teren? Brakuje mi tu wywiadów z przedstawicielem kół chłopskich, relacji z ekspedycji karnych i wojskowych rekwizycji majątków wiejskich. W takich chwilach manifestuje się surowe piękno ustroju, a i dowiedzieć się czegoś o drugiej stronie można.
Wiecie już Panowie, kiedy kolejny numer?
- (-) Jacques de Brolle
-
Frederick von Stutthof
- NIM:
- Kontakt:
Sam byłem wielokrotnie redaktorem naczelnym wielu gazet, ale nigdy nie spotkałem tak odbiegającej od normy i nieszablonowej gazety. Życzę sukcesów i powodzenia w dalszej pracy!
Frederick Martin von Stutthof
w mikroświecie od 2010 r.
w mikroświecie od 2010 r.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
A czy są przewidziane jakieś taryfy ulgowe, dla ciekawskiej biedoty z zerowym stanem konta? Np. zniżka 100%? :>
- Siergiusz Asketil
- Numer GG: 44811514
- NIM: 786851
- Herb: s06
- Kontakt:
Owszem. :)EdwardArtur pisze: Czy stałem się niniejszym patronem świętym wejścia pewnych produktów na rynek?
Mogę pożyczyć 10 dreamów, proszę podać numer konta bankowego.Andy Sky pisze:A czy są przewidziane jakieś taryfy ulgowe, dla ciekawskiej biedoty z zerowym stanem konta? Np. zniżka 100%? :>
(—) Siergiusz markiz Asketil