Pomysł polityczny musi być jak przepis na dobre ciasto – zawsze gdy je kosztujemy musimy mieć ochotę na więcej, zaś cukiernik odczuwać satysfakcję, że to komuś smakuje. O tym teraz w Merkuriuszu – o recepturach, wypiekaniu i degustacjach w sytuacji politycznej, która dobijała samą siebie co najmniej od momentu przyjęcia obecnej konstytucji. Partie nie konkurowały ze sobą rozmijając się w czasie z swoimi konkurentkami, aż wreszcie zaczęły dzięki... Partii Burżuazyjnej – dzięki niej Radykalne Centrum ma z kim konkurować, a życie polityczne ma szansę nabierać rumieńców. Zdarza się to dopiero pierwszy raz od kilku lat. Wreszcie zdrowo.
Artykuł Wypieki, obżarstwo i gwiazda POP, czyli święta święta i po świętach traktuje także o nowym kucharzu – JKW Edwardzie Arturze – wzmiankowanym w tytule wątku premierze w niebieskich rajtuzach. Osoba znana i posiadająca wiele cech po osobach z szklanego ekranu. Dzięki temu kim się stała w latach minionych sformowała teraz rząd, gdyż program zaplecza politycznego nowo-starego premiera to mieszanina populizmu, poprawności politycznej, trendów bieżących zmian, milczenia w niektórych sprawach i wreszcie propozycji pewnych przeobrażeń, modernizacji czy kosmetyki.
Zapraszam do lektury i dyskusji,
(-) Daniel markiz von Witt
Merkuriusz Furlandzki
Premier w niebieskich rajtuzach
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
- Konstancja Albertosiga
- Numer GG: 45570083
- NIM: 000000
- Kontakt:
Re: Premier w niebieskich rajtuzach
(Artykuł powinien zawierać opcję lajkowania :D)
prof. net. Konstancja Albertosiga
IV Archont Królestwa Surmeńskiego
Ambasador Królestwa Surmeńskiego
Dawniej: Celestyna Sinalenno
IV Archont Królestwa Surmeńskiego
Ambasador Królestwa Surmeńskiego
Dawniej: Celestyna Sinalenno
- Siergiusz Asketil
- Numer GG: 44811514
- NIM: 786851
- Herb: s06
- Kontakt:
Lajkować można już poprzez naszego Facebooka :)Celestyna Sinalenno pisze:(Artykuł powinien zawierać opcję lajkowania :D)
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
- Edward I Artur
- król-senior
- NIM: 365924
- Kontakt:
Drodzy Panowie!
Dziękuję za niebieskie rajtuzy, które już mi dostarczono - w mikroświecie tradycyjnie nie ma problemów przynajmniej z tym jednym: szybkością działania poczty :) Jak można się domyślić, nie ze wszystkimi tezami artykułu się zgadzam. "Wypieki, obżarstwo i gwiazdę POP" przeczytałem w każdym razie z przyjemnością - "Mercurius" opublikował tym razem naprawdę niezły tekst!
Zwierzę się jeszcze, że dotąd nikt mi nie powiedział, że na szefowanie dreamlandzkiemu rządowi poświęciłem dotąd aż 860 dni swojego życia :)
E.A.
Dziękuję za niebieskie rajtuzy, które już mi dostarczono - w mikroświecie tradycyjnie nie ma problemów przynajmniej z tym jednym: szybkością działania poczty :) Jak można się domyślić, nie ze wszystkimi tezami artykułu się zgadzam. "Wypieki, obżarstwo i gwiazdę POP" przeczytałem w każdym razie z przyjemnością - "Mercurius" opublikował tym razem naprawdę niezły tekst!
Zwierzę się jeszcze, że dotąd nikt mi nie powiedział, że na szefowanie dreamlandzkiemu rządowi poświęciłem dotąd aż 860 dni swojego życia :)
E.A.
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Panie Premierze, cieszę się, że prezent się podoba. Niebieskie rajtuzy i kalesony mogą być hitem tego sezonu politycznego :)
Mercurius Furlandiae
Mercurius Furlandiae