Wydarzenia V 08.12.2013

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Tomasz Sokołowicz
Numer GG: 10950604
NIM:
Kontakt:

Wydarzenia V 08.12.2013

Post autor: Tomasz Sokołowicz »

Tomasz bar. Sokołowicz
Redaktor Naczelny Telewizji V
dyrektor Agencji Informacyjnej M-Radia
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Re: Wydarzenia V 08.12.2013

Post autor: Pavel Svoboda »

Szkoda, że ani słowa o kampanii wyborczej w Dreamlandzie ani nic o Lidze Królewskiej w segmencie sportowym.

Jeśli powodem jest brak reporterów z naszego kraju, mogę się zgłosić ja. Współpracowałem chyba z wszystkimi wcześniejszymi wcieleniami Telewizji V :)

Zaciekawiła mnie informacja o konkursie złotych wielbłądów w Al-Rajnie. Mamy do wygrania v-Mundial w kategorii wydarzenia roku i osobowość mikroświata w osobie premiera Asketila. Jeśli wolno głosować nie-rajńczykom to powinniśmy ruszyć tyłki i wesprzeć pana premiera swoimi głosami.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Post autor: Siergiusz Asketil »

Pavel Svoboda pisze:Szkoda, że ani słowa o kampanii wyborczej w Dreamlandzie ani nic o Lidze Królewskiej w segmencie sportowym.

Jeśli powodem jest brak reporterów z naszego kraju, mogę się zgłosić ja. Współpracowałem chyba z wszystkimi wcześniejszymi wcieleniami Telewizji V :)
To jest akurat wyłącznie moja wina. Zadeklarowałem się do współpracy, lecz ostatnie wydarzenia realne niestety nie pozwoliły mi w terminie - który był i tak bardzo długi - przesłać reportażu. Dobrze by było mieć kogoś w zanadrzu na podobne przypadki - wszyscy bowiem jesteśmy tylko ludźmi.
Pavel Svoboda pisze:Zaciekawiła mnie informacja o konkursie złotych wielbłądów w Al-Rajnie.
Al Rajnie :)
Pavel Svoboda pisze:Mamy do wygrania v-Mundial w kategorii wydarzenia roku i osobowość mikroświata w osobie premiera Asketila. Jeśli wolno głosować nie-rajńczykom to powinniśmy ruszyć tyłki i wesprzeć pana premiera swoimi głosami.
Cóż, jestem bardzo mile zaskoczony nominacją. W treści wątku na forum Federacji nie znalazłem wzmianki o żadnych "zakazach", dlatego też zachęcam do oddawania głosów ;)

Pozdrawiam,
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
KCS
NIM: 927833
Kontakt:

Post autor: KCS »

Szkoda, że w tych wiadomościach nie podano najnowszych wiadomości na temat Wandystanu, a raczej traktowaniu Wandejczyków, przez Prefekturę Generalną.

Przykład: http://prawo.sarmacja.org/akt,6319.html
Kim Ciąg Sut
Obywatel Sarmacji i Wandystanu

Obrazek
Awatar użytkownika
Edward I Artur
król-senior
NIM: 365924
Kontakt:

Post autor: Edward I Artur »

KCS pisze:Szkoda, że w tych wiadomościach nie podano najnowszych wiadomości na temat Wandystanu, a raczej traktowaniu Wandejczyków, przez Prefekturę Generalną.
Przykład: http://prawo.sarmacja.org/akt,6319.html
Dlaczego Paulina Wileńska została wydalona z Sarmacji - i to jako "cudzoziemka"? Pytam z ciekawości - nie znalazłem nigdzie uzasadnienia tej decyzji.

E.A.
KCS
Kontakt:

Cudzoziemka? Nie miała obywatelstwa. Dlaczego? Nikt nie zna odpowiedzi...
Kim Ciąg Sut

Obrazek
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
KCS
Kontakt:

Czy zrzeknięcie się obywatelstwa, jest powodem do wygnania mieszkańca?
Kim Ciąg Sut

Obrazek
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Nie, powodem jest wielokrotne łamanie prawa, które doprowadziło do wydania stosownej decyzji przez Księcia na wniosek Prefekta Generalnego, co było możliwe ze względu na wcześniejsze zrzeczenie się obywatelstwa. Zresztą, Towarzyszu, nie udawajcie całkowitej niewiedzy - to wy zamieszkujecie Sarmację, nie ja.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
KCS
Kontakt:

Ale tow. Paulina nie przeszkadzała tak bardzo, by skazać ją na banicję bez wyroku! Książę zamiast próbować uspokoić sytuację, zadaje MW potężny cios! Przed obecnym księciem, było wielu regentów. Nikomu Paulina nie przeszkadzała. Przed obecnym prefektem, było wielu prefektów. Nikomu Paulina nie przeszkadzała. Wyjątkiem był "twórca" całej tej sytuacji, Helwetyk Romański. Skazał on Ją na pewien czas pozbawienia wolności. Nie wnosił jednak, o wygnanie.
Kim Ciąg Sut

Obrazek
Awatar użytkownika
Paulus Buddus
NIM:
Kontakt:

Post autor: Paulus Buddus »

Tow. Sucie - bardzo proszę nie stawiać decyzji JKMość w złym świetle, szczególnie na FC innych mikronacji. Takie działanie zostanie przedstawione przeze mnie Prefektowi Generalnemu Sarmacji. Wchodzenie w sprawy Tow. Wileńskiej i jej usunięcie z terenu KS jest wewnętrzną sprawą Sarmacji. Druga sprawa - spór na linii Sarmacja-Wandystan jest również sprawą Unii zawartej między nimi i pokazywanie jak to jest źle Wandystanowi wystarczy, że pokazywany jest na terenie KS. Oświadczenie Kolektywu i Przew. Churału nawołuje do zaniecha dalszych emenacji tego konfliktu i ponownie muszę to stwierdzić, szczególnie na terenie innych państw. Jako Obywatel Wandejski jest również Towarzysz Obywatelem Sarmacji i dobro Ojczyzny winno być dla Pana przykładem.
(-) baron Paulus Buddus h. Szczerbiec z rodu Elivardas

obywatel Księstwa Sarmacji, Baridajczyk,
Marszałek Dworu Królestwa Baridasu,
kapitan KSZ, Rektor Książęcej Akademii Wojskowej,
Keimo Jan
Numer GG: 48120119
NIM: 217498
Kontakt:

Post autor: Keimo Jan »

Bardzo ciekawe, czekam na kolejne odcinki! :)
(-) sir Keimo Jan

Książę Surmali,
Przewodniczący Fundacji dla Przyszłości i Samorządności
dawniej Poseł XXIII kadencji,
Marszałek Izby Poselskiej XXIII kadencji
KCS
Kontakt:

Kim Ciąg Sut