Powitanie

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Awatar użytkownika
Wilhelm Maurycy
NIM: 721312
Kontakt:

Powitanie

Post autor: Wilhelm Maurycy »

Dzień dobry wszystkim,

Właśnie zapisałem się do Królestwa Dreamlandu. Z tego, co zdążyłem się dowiedzieć z lektury forum i strony internetowej, mogę liczyć na spędzenie tutaj ciekawego czasu :)

Nie zdecydowałem się jeszcze na żadną konkretną dziedzinę aktywności, za to zainteresował mnie program patronatu - ale dostępny na jego stronie odnośnik do Szkoły Głównej nie działa... Czy ktoś może pomóc mi ze złożeniem aplikacji?

--
Wilhelm Maurycy
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Re: Powitanie

Post autor: Siergiusz Asketil »

Witamy serdecznie w Królestwie Dreamlandu!

Jako iż zamieszkał Pan w Księstwie Surmali zachęcam do zapoznania się z naszym portalem internetowym. Jest to źródło podstawowych informacji o prowincji, na której znajduje się także (po lewej) lista miejscowości. Warto wybrać jedną z nich i angażować się lokalnie :)

Szkoła Główna obecnie nie funkcjonuje. Są za to Surmalajskie Szkoły Podstawowe, obecnie z jedyną placówką w Gedanii. Oprócz wiedzy ogólnej można nauczyć się w niej również podstaw naszego języka surmalajskiego. Formalny wniosek o przyjęcie należy kierować do mnie - za pomocą prywatnej wiadomości na forum lub na eMail sier.asketil@gmail.com. Wystarczy jedynie kilka słów o sobie :)

Prosiłbym także o podzielenie się z nami informacjami o pańskich umiejętnościach, oraz zainteresowaniach. Z pewnością może to pomóc przy doborze pracy.

Pozdrawiam,
(-) Siergiusz baron Asketil
Książę Surmali
Awatar użytkownika
Wilhelm Maurycy
Kontakt:

Dziękuję bardzo! Surmalę już oglądałem z różnych stron - szczególnie podoba mi się w Mariborze i, co pewnie do przewidzenia, w Quohjooislajtori ;) - ale nie wiem, na czym dokładnie miałoby polegać "zaangażowanie się lokalnie". Nie mam, niestety, w zasadzie żadnych umiejętności informatycznych :/

Chętnie przyjrzę się szkole podstawowej. Co do zainteresowań... trochę dziennikarstwa, trochę historii, trochę politologii. Umiejętności w sumie się z tym pokrywają. Przyjrzę się chyba działającym w Królestwie gazetom i partiom politycznym :)

--
Wilhelm Maurycy
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Przez lokalne zaangażowanie Jego Ekscelencja Asketil miał na myśli wcielenie się w polityka lokalnego (krajowego) - jako zarządcy miasta lub innego działacza w administracji książęcej - kilka instytucji w Surmali działa bardzo prężnie - np. Archiwa Surmali mogą Pana, jako miłośnika historii, zainteresować. Praca w prowincjach to głównie też praca w prasie, innych mediach oraz próby zabawy z własnym biznesem :)

Witam więc i ja :) Jestem Ministrem Spraw Wewnętrznych administrującym takimi działami jak budżet, mienie Królestwa, gospodarka, obywatelstwo i sprawiedliwość. W razie pytań zapraszam do kontaktu, a na list odpowiem w ciągu góra paru dni.

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
Wilhelm Maurycy
Kontakt:

Jak trafić do Archiwów? Co do prasy, bardzo spodobały mi się "Kurier" i "Nowe Średniowiecze" (z linków znalezionych w "linkowni"). Proszę mi podpowiedzieć - jaki jest zwyczaj w Dreamlandzie, jeśli chodzi o poszukiwanie pracy? Wystarczy napisać z prośbą o wolne posady? :)

--
Wilhelm Maurycy
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Dokładnie - wystarczy pisać - albo na forum albo wprost do danej osoby, jeśli wiemy do kogo. W przypadku archiwów - osoba właściwa do JE Siergiusz Asketil (sier.asketil@gmail.com), a w przypadku Kuriera/Nowego Średniowiecza JE Jacques de Brolle (debrolle@poczta.fm).

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Post autor: Siergiusz Asketil »

Korzysta Pan może z jakiegoś komunikatora internetowego? Jeżeli tak to zachęcam do przekazania "namiarów" w celu łatwiejszej komunikacji. Z chęcią wszystko wytłumaczę. Jeżeli nie to zapraszam serdecznie na nasz kanał IRC (http://pirc.pl/bramka/5prowincji) na którym bywam przez większość czasu
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Post autor: Otton van der Berg »

Jednym słowem, witamy serdecznie w Królestwie Dreamlandu :)
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

Witaj SwinkaBabe4
powiedz coś nam o sobie rozejrzyj się po Królestwie.
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
Kontakt:

Proszę się klimatyzować do woli i pozwiedzać nasz piękny kraj.
Witamy w Dreamlandzie
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”